User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
45 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: LPG Araca nekadar zararlı ?

kkursat01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

LPG Araca nekadar zararlı ?

Arkadaşlar merhaba nezamandır bu konuyu merak ediyordum ustalara sorduğumuzda bişey olmaz diyorlarda şuan ben sıfır motor yaptırdım komple birsürüde para harcadım lpg takılıydı ama artık lpg kullanmak istemiyorum 100 km de 10 tl civarı fark ediyor ayrıca lpgnin karbüratörlü araçlarda(genelleme yapmak istemiyorum kendi aracım adına konusuyorum) sorun çıktığını duydum filtreyi felan patlatıyor vs.vs bu konuda bilgi sahibi olanlar beni aydınlatırsa sevinirm komple sıfır motor yaptırdım yazık olmazmı lpg de kullanmak aracı herhangi bir zararı veya sıkıntı yaşarmıyım ?

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En temizi wideband takip bakmak. Genelde az yaksin diye tupu kisiyorlar fakirde kaliyor arac. Takan yerde cok onemli
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    kesinlikle takan yer çok çok farkediyo lpg li 1,2 hyundai i20 kullanmıştım gaz da hiç bir performans kaybı yokken arkadaşımın seatı gazda benzinde çok farketiriyo performansı onun dışında motorda pek sorun çıkardığını duymadım lpg li arabanın gerekli bakımları yapıldıktan sonra tabi karburötör lü araçta lpg yi bilmiyorum neyazıki
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lpg'de en önemli şeyler kaliteli ürün ve takan yerin ustalığı. Karbüratörlü araçlar hakkında çok fazla bilgim olmasa da, genel olarak karışım oranı avansı vs 'düzgün şekilde' ayarlı olduktan sonra pek bir zararı yok. Ayrıca, her 10 15 binde bir motor da yaptırılmıyor sonuçta. Bir defa motor yapıldıktan sonra 2. sefere kadar kendini de çıkaracağı masrafı da amorti eder.

blumenberg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benzinin cebimize verdigi zarardan daha az..
    ( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lpg nin motora illa ufaktan da olsa bi zararı vardır ama montajın yapan yer çok önemli montaj ne kadar kalieti olursa aracınız gidişi okadar kaliteli olur montaj ne kadar kötü olursa aracınız okadar kötü olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lpg nin farkı var.. arkadaşın aracına silindir kapak contası alıyorduk parçacı sordu lpg li mi diye ona göre conta verdi.,motor yağı olarak ta lpg li ayrımı var ,buji olarakta lpg li ibareleri kullanılıyor.. araca lpg taktırırken bunları gözönüne almak lazım diye düşünüyorum..

cihan_06MLC60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı blumenberg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benzinin cebimize verdigi zarardan daha az..
    +++1
    CHEVROLET LACETTİ 1.6 ('06 HB)
    SUBARU IMPREZA 1.5 ('08 HB)
    SUBARU IMPREZA 2.0R (07)
    IMPREZA 2.0 WRX ( 03)
    HONDA ACCORD 2.4 EXECUTİVE(03)

cem_subasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaliteli yerde yaptırısan hiç bir sorun çıkartmaz çünkü artık lpg sistemi baya gelişti. Ama paradan kaçıp ucuz kalitesiz ürün alıp taktırırsan birde üstüne üstelik ustada iyi değilse başın çok ağrır ama bunların tam tersini yaparsan kaliteli ürün kullanıp iyi bir ustaya yaptırırsan hem sen kar edersin hemde başın ilerde ağrımaz...
    CUP Edition

Finansinvest

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hala net bir cevap veren olmadı herkes lpg yi düzgün işçiliği olan biyerde taktırırsan sorun olmaz diyor ben aracımı sıfırdan topladım hem günlük kullanacagım hemde hafta sonları gazlayacağım bu yüzden benzinde olması tercihimdir ancak kimse çıkıpta pistonların üzerinde tortu yapar kireçlenir vs. vs demiyo demekki böyle birşey yok yada bilgi sahibi değilsiniz tam olarak çünkü lpg görmüş araçların bir çoğunun pistonları kireç ve por tutuyor ayrıca aracın lpg tankından egsoza kadar heryerinden geçiyor ve geçtiği yeri kirletiyor benzin ise tertemiz geçiyor diye düşünüyorum tabi bunlar benim fikrim ama tecrübeli ve gerçekten bilgili abilerimizin de fikrini istiyorum...

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tortu mortu hiç bir şey bırakmıyor aksine kurumu da alıp götürüyor
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gökberk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tortu mortu hiç bir şey bırakmıyor aksine kurumu da alıp götürüyor
    Way be ne lpgymiş be

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boşver sen takma yine de.
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

ham - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kkursat01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Way be ne lpgymiş be
    Kafanda zaten lpg nin zararli oldugunu kurup taktirmamaya karar vermis burda gelip vicdanini rahatlatmaya calisiyosun bilgi verenlerede siz bilmiyosunuz diyosun. Git aracina lpg taktirmamis bikac kisi bul onlarla rahatlatirsin vicdanini

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    EF için konuşuyorum... bir sürü kombinasyon denedim ben efde gaz için... Karburatörlü arabada LPG herzaman sorun heleki EF de çift karburatörde ayar çok sıkıntı yaparsın 1000 km sonra gene bozulur hiçbir zaman ayar sabit kalmaz... ben en son özel flanş yaptırdım cnc de boğazların başına karburatörün orijinaliğini bozmadan taktım sonuç mükemmel oldu... yakıtda düştü güçte bariz şekilde artdı... onun dışında klingirik contalıysa aracın çeliğe geçmende yarar var çünkü lpg motor benzinden daha fazla ısınıyor onun için çelik conta alıp klingirik contanın yanmasını önlersin klingirikle lpg düşmandır... ben efde öyle yaptım ilk iş çeliğe çevirdim contayı zamanda dünyası değişti ve araç daha istikrarlı çalışmaya başladı artan sıkıştırmada direkt hissetiriyor kendini... onun dışında kalın ısı oranı yüksek yağlar kullanmalısın paran yoksa 20-50 lpg yağları var piyasada gayetde işini görür... bobini güçlendirmelisin yoksa 2 3 ayda bir buji kablosunu bozarsın bujiyi orijinal kullan yada iesin bujilerini tak uyduruk buji düzügn olmayan avansla yokuşu görme direkt backfire yapıyor araç... karburatör senkronizasyonu inanılmaz önemli efde onada dikkat edeceksin... yani herşeyin başı ayar ben çok çektim ilk başlarda ama sonra huzuru buldum bütün ayarlarını kendim yapınca... lpg ciler bir boktanda anlamıyor emin ol ayarını gaz tepkisine göre veriyor..ama ayarı egzoz emisyon değerine göre yapması lazım... ben wideband buldum arkadaşımdan onunla ana ayarı yapmıştım onun dışında egzoz emisyon istasyonlarından rica edersen 10 lira karşılığında cihazı sana verirler 5dk lığına ona görede ayar verirsin oksijen ve yakıt ayarını karbtan özel vidasıyla... ha çektiğim çileye değermi 1.5 senede 60.000 km kullandım efyi 55.000 kmsi gazda binmişimdir... yolda hiç kalmadım ama ayarını otunu bokunu kendim yaptım hep başkası olsa hayatda o kadar binemezdi 55000kmde gazda binmek 13500 lira demek benzinde X2 hesapla artık ama gazdan çektiğim çileyi bir ben birde allah biliyor... huzur istiyorsan injeksiyonlu araçta kaliteli sıralı sistem lpg alacaksın eski tip aracın hertürlü düşmanıdır....
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    he ya konu açmış bide dalga geçer gibi cevaplar yazıyor .
    Livestrong

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gecen gun bindigim taksinin km si 700 bine yakindi..sordum orjinal motor mu diye, orjinalmis sifirdan bu yana lpg li..sadece 400 binde kapak yapilmis
    Crm performance

Calderon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bin arabana benzinde ılık ılık mis gibi motorda yaptırmışsın, bence lpg takmama kararın yerinde olmuş.. Senin araç gibi eski tip karburatörlü araç için lpg çoğu zaman sıkıntı..

Lakin şunu da belirtmekte fayda var, yeni tip motora işinin ehli bir usta kaliteli bir sıralı sistem atıp güzelce ayarlarını yaparsa, öyle bahsettiğin gibi kurum falan hiçbirşey yapmaz yıllarca binersin sıkıntısız...

Dipnot; Ben lpg kullanmıyorum, aracımda lpg varda körü körüne lpg'yi savunuyor diye düşünmeni istemem saygılar ...
    28 AF 870 Facebook Twitter

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kkursat01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Way be ne lpgymiş be
    Klavyende V harfi çalışıyorsa lütfen o tuşu kullan. Ayrıca fikir sormak için konu açmışın ama yazdığın bu mesaj çok gayri ciddi oldu.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)