User Tag List

6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: 99 Corolla, elektrikle alakalı sorular- sorunlar

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

99 Corolla, elektrikle alakalı sorular- sorunlar

Selamlar, geçtiğimiz ay 99 model bir Corolla aldım, Dana gözü diye geçenlerden. Araç gerçekten içime sindi, 1.3 baz paket olmasına rağmen memnun şekilde kullanıyorum, özellikle yakıt mest etti.

Bir kaç elektrik sıkıntımız var, onları çözebilmek, mümkün olduğunca kendim yapabilmek istiyorum.

Sizlere sormak istediğim bir kaç soru var ;

İlk sıkıntı tavan lambası, kapılar açınca yanmıyor. Ancak kapıların acık olduğunu gösteren ikaz lambası calısıyor. Normal ON moduna aldığımda da çalışıyor. Bıçak diye geçen sigortaları kontrol ettim, bazıları gereğinden fazla amperli çıktı, bir umut düzelir diye değiştirdim.(mesela 15A olana 10A takılmış)
    Ancak yine çalışmadı. Kapı switchleri bozuk olabilir mi? Bunların değişimi zor mudur?

İkinci sıkıntı ise arka cam rezistansı, araçta cam filmi yok, muhtemelen hiç takılmamış ancak rezistans buz gibi. Çalışmıyor. Kalorifer panelindeki tuşa bastığım zaman ışığı yanıyor, sigorta kısmından "çıt" sesi geliyor. Sanırım bu kısımda problem yok ama tellerin bazıları yılların verdiği kasvete dayanamamış gibi Multimetre aldım, geldiği zaman ölçüm yapıp elektrik gelip gelmediğine bakacağım. Bunların lehim vs gibi aletlerle tamiri mümkün müdür?

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk sıkıntı kapı switchleri muhtemelen sağlam çünkü kapı açık uyarısını veriyor araba. lambaya gelen hatta sıkıntı olabilir. oto elektrik kontrol kalemi ile değiştirdiğin sigortayı kontrol edebilirsin. kontrol kalemi yanıyorsa lambaya giden hatta sorun var demektir.

rezistansı denemek için gene kontrol kalemi ile stoptan güç alarak rezistansı beslemeyi deneyebilirsin rezistansın sağlamlığını da böyle kontrol etmiş olursun.

bahsettiğim bu

https://www.trendyol.com/genel-marka...emi-p-36824774
    turbocuk istiyoruz

aykutsafakyaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rezistans tamiri için trendyol ya da hepsiburada'da bir ürün görmüştüm karşıma çıkarsa tekrar atarım sana. Diğer konu için de kapılarda bulunan switchleri söküp bi bak, benim eski jettada arıza ordaydı kafasına göre yanıyordu bazen.
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İçinde yaşamak zorunda kalmasak, gayet komik ülke aslında.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aykutsafakyaman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rezistans tamiri için trendyol ya da hepsiburada'da bir ürün görmüştüm karşıma çıkarsa tekrar atarım sana. Diğer konu için de kapılarda bulunan switchleri söküp bi bak, benim eski jettada arıza ordaydı kafasına göre yanıyordu bazen.
    ben onu hatırlıyorum böyle oje gibi bir kutuda fakat o zaman bile 400 liraydı sadece enflasyona vursak bugün 40bin falan yapması lazım
    turbocuk istiyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    https://www.trendyol.com/arduino/ile...chantId=357969

bu ürün varmış uygun görünüyor kopuk yerlere pansuman yapılabilir
    turbocuk istiyoruz

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tavan lambasını çözdüm, kapı switchlerini tek tek denedim, hepsi çalışıyor. Sonra sigortasını tekrar multimetre ile kontrol ettim, sıkıntı yok. Tavan lambasıni söktüm, kontak spreyiyle içindeki mekanizmayi temizledim, dedim yine bişey değişmeyecek muhtemelen derken çalışmaya başladı şimdi sırada kavrulmuş rezistans var, linkteki ürünü sipariş verdim, muhakkak deneyeceğim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler