arkadaşlar; stock beyin ile sürülecek turbo 106gti ne denli verimli olur?
arkadaşlar; stock beyin ile sürülecek turbo 106gti ne denli verimli olur?
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
sadece stok beyin olmaz ama stok beyin + piggyback ile 10 numara olur.
Neden olmaz, map sensör var enjeksiyon sisteminde ve turbo basıncını gördüğü anda beyin arıza verip sapıtırpiggyback + büyük enjektörle 180-200 hp lere kadar yolu var.
Bu gün 106'ya beyin takıp ayar yaptırmak 2000tl ye bitiyorken stok beyin ile yürütmeye çalışmak pahalı bir risk makinayı kırmayı göze almak demek. Hem 106 yol tutmuyordu turbosu hiç tutmaz.![]()
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Schumi ye 100 de 100 katılıyorum okadar masraf yapıp beyin yapmamak çok mantıksız olur
Ama
Bizzat kendim orjinal beyin ve turbo ile 30.000 km civarı aracıma binmiş biri olarak ; 106 nın map sistemi boost u okuyup beyni korumaya almıyor gaz kelebeğinin ordan 5. Enjektörle besleyip arabanın allah ne verdiyse onla yetinip yürümesini sağlıyabilirsin ben bu 30.000 içinde rool drag uzun yol vs. Hertürlü arabama binmiştim ve aracım kırılmadı ( hatta o pistonlar hatıra olarak depoda duruyo ) ama aynı setupda birçok kez kırılan araçlar gördüm uzun lafın kısası olurmu olur ama mantıksız
o setup da 3 turbo 106 1 turbo saxo ya bindim bu zamana kadar ve şu an garajımda bir 106 daha var , illaki beyin takmak mantıklı fakat mengüverdinin de dedği gibi yaklaşık 5 senedir biniyorum bu arabalara şehir içi şehir dışı roll drag öyle beni üzecek bişey yaşamadım....tabiki kullanmadan kullanmaya fark elbette var...ayrıca beyin takmak kolay ama düzgün yazılım yapılmayınca da kırılır....
S!nek Performance Race Parts & Aftermarket
pejocan 1.6 lt. 0-400 best tıme 13.302 KONYA
Ax Gti Turbo 1.6 lt. 0-400 best time ???
Yılmaz abimin yorumuna artı olarak bende 106 turbo aracımı 1 sene önce sattım 6-7 ay boyunca bindim araç orj beyinle yürüyordu zaten bir dönemde yılmaz abinin aracıydı ondan öncede bir 6 senelik turbo mazisi var hiçbirşey olmadı. Benim şahsi fikrim o birazda kullanıcıya bağlı ben alışık olmadığım için elim yüreğimde geziyordum bir süre ama sonra yılmaz abinin birkaç tavsiyesinden sonra dikkatli ve bakımlı bindikce bir sorun olmayacağını anladım. Turbo 106 çok büyük bir zevkmiş ben sadece bunu bilir bunu söylerim acayip şakacı oluyorlar bu araçlar turbo işin içine girinceBeyin takıp yürütmeyi ben yapmak üzereyken sattım ayarının çok önemli olduğunu biliyorum araştırmalarımdan, yoksa gerçekten direk kırılabiliyormuş
İlk Satın aldığımızda kadran çektim vites atışlarım berbat öncelikle bunu belireyim, arabaya bakım yapmamış halimiz 5 senedir turboluydu biraz bakıma ihtiyacı vardı o zamanlardan kalma kadran ve orjinal subaru wrx STi ile yılmaz abi kullanırken yine çok aracı zorlamadan olan videolarını ekliyorum fikir vermesi açısından gidişine bakımdan sonra dahada giderli olmuştu onlarında videosunu bulursam eklerim ;
http://www.youtube.com/watch?v=Iz8cTcSdspA
http://www.youtube.com/watch?v=2ZOpVZIXE4w
http://www.youtube.com/watch?v=TJJ52NdX4g4
aynı araç şuan izmirde. sizce alınırmı? sıkıntısı varmıdır?
yada sizdeki kırmızıyımı önerirsiniz?
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
bizim verdiğimiz gibi duruyorsa almanı tavsiye ederim...bildiğim kadarıyla 1-2 defa baskı balata ve şanzımanda sorun çıkarmış onuda kullanıcı hatası die düşünüyorum,sonuçta custom turbolanmış bir araç,,,, fabrikadan çıkmış bir araç gibi eziyet edersen olmaz....
bizdeki kırmızı ise daha yeni yapıldı ry 106 dan fazlası motorda k1 çelik kol var ...bunun turbosunun içi daha büyük...şu an hiçbir sıkıntısı yok pırıl pırıl ...bazı eksikleri var onları zaten ilanda da belirttim....düşünürsende çok uygun fiyata vericem,,,,
pejocan 1.6 lt. 0-400 best tıme 13.302 KONYA
Ax Gti Turbo 1.6 lt. 0-400 best time ???
çok yakın arkadaşımın eski 106 sı orjinal beyinle turboluydu 0.6 barda yaklasık 210hp civarı yapılmış senelerdir araç geziyor , şimdiki sahibi aracı 240 hp lere yükseltmiş en son konustugumuzda öyle demişti.
99' ZN 106 GTİ
14' SC İBİZA CUPRA
94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
16' FK2 TYPE-R
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)