Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var!
2001 model hgt aracım var. İş yerinden çıkıp benzin almaya gittim araçda hiç bir sorun yoktu. Benzini aldım, aracı tekar çalıştırdım ve araç gaz yememeye başladı ve enjeksiyon arıza ışığı yandı. İlk olarak debimetreden şürhelendim ve 1-2 km yol yaptıktan sonra aracı stop edip tekrar çalıştırmayı denedim. Sonuç yine aynı oldu araç gaz yemiyordu. Tamircime gittim aracı stop etik ve tekrar çalıştırdık ve sonuç :
Araca hiç gaz vermeden 4000 devir çevirmeye başladı. Araç kendi kendine gaz veriyor. Gaz kelebeğini söküp metal kısımlarını güzelce temizledik ve tekrar taktık. Aynı zamanda aracı cihaza bağlayıp arıza kaydını sildik tam düzeldi derken bir kaç ara gazı verdikten sonra tekrar aynı şeyle karşılaştık. Araç tekrar 4000 devir çevirmeye başaldı. Ustanın dediğine göre gaz kelebeği açık kalıyormuş. Yenisini aldık taktık, cihaza bağlayıp adaptasyon işlenimi de gerçekleştirdik fakat sonuç yine aynı ilk çalıltığında normal fakat bir kaç ara gazı verdikten sonra yine 4000 devir çevirmeye başlıyor.
Sizce sorun ne olabilir arkadaşlar. Bilgili arkadaşlar yardım ederse sevinirim.