User Tag List

9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: Bravo HGT Yardım!!!

NeMeSıS
    Misafir

Bravo HGT Yardım!!!

Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var!

2001 model hgt aracım var. İş yerinden çıkıp benzin almaya gittim araçda hiç bir sorun yoktu. Benzini aldım, aracı tekar çalıştırdım ve araç gaz yememeye başladı ve enjeksiyon arıza ışığı yandı. İlk olarak debimetreden şürhelendim ve 1-2 km yol yaptıktan sonra aracı stop edip tekrar çalıştırmayı denedim. Sonuç yine aynı oldu araç gaz yemiyordu. Tamircime gittim aracı stop etik ve tekrar çalıştırdık ve sonuç :
    Araca hiç gaz vermeden 4000 devir çevirmeye başladı. Araç kendi kendine gaz veriyor. Gaz kelebeğini söküp metal kısımlarını güzelce temizledik ve tekrar taktık. Aynı zamanda aracı cihaza bağlayıp arıza kaydını sildik tam düzeldi derken bir kaç ara gazı verdikten sonra tekrar aynı şeyle karşılaştık. Araç tekrar 4000 devir çevirmeye başaldı. Ustanın dediğine göre gaz kelebeği açık kalıyormuş. Yenisini aldık taktık, cihaza bağlayıp adaptasyon işlenimi de gerçekleştirdik fakat sonuç yine aynı ilk çalıltığında normal fakat bir kaç ara gazı verdikten sonra yine 4000 devir çevirmeye başlıyor.

Sizce sorun ne olabilir arkadaşlar. Bilgili arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

bond777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    paz pedalina bagli gaz pedal potansiyometresi gibi duruyor. Emin olmak icin 4000 devirde gaz verirken gaz potunun fisini cekin, rolantiye duserse odur.

NeMeSıS
    Misafir
    Alıntı bond777 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    paz pedalina bagli gaz pedal potansiyometresi gibi duruyor. Emin olmak icin 4000 devirde gaz verirken gaz potunun fisini cekin, rolantiye duserse odur.
    Dediğinizi denicem. Teşekkürler.

10 ur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bencede aynı sorun muhtemelen gaz potansiyometresi arızalı

Görkem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Erkin gereken cevabı vermiş,,,hatta keşke kelebekten önce potansiyometreyi deneseydiniz yüksek ihtimal düzelicektir

NeMeSıS
    Misafir
    Yardımlarınız için saolun arkadşalar, sorunum çözüldüğünde neyden dolayı olduğunu yazarım.

NeMeSıS
    Misafir
    Arkadaşlar cevap yazmam biraz geç oldu ama sorunun kaynağını bulduk, potansiyometrede sıkıntı yokmuş, arıza yine gaz kelebeğinde fakat gaz kelebeğini bozan manifoldun içindeki ( tam olarak ismini bilmediğim ) plastiklerden birinin olmayışı. 1. gözdeki plastik yok olmuş nereye gittiğini de bilmiyoruz manifold daha öncede hiç açılmadı ama parça yok. Gaz kelebeğini değiştirdik ve eksik olan parçayı taktık herşey rayına oturdu. Daha önce böyle bişey başına gelen var mı bilmiyorum ama bilginiz olsun arkadaşlar.

ali elbasan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gecmışolsun

NeMeSıS
    Misafir
    Alıntı ali elbasan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gecmışolsun
    Teşekkürler, tam iki hafta uğraştık, sebebide parçaların kolay kolay bulunmayışı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)