User Tag List

17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: 2002 Civic Kesici Sıkıntısı

Risendark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

2002 Civic Kesici Sıkıntısı

http://www.youtube.com/watch?v=I-HH0IOgHxM]

Hareket halinde yaklaşık 7.000rpm de falan kesiciye düşüyor araba sabitken 5000 rpm de kesiciye giriyor koruma amaçlı mı ? tüm hondalarda bu şekilde mi ?
    Herkes ektigini Biçer bu hayatta...

cerkez_kral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tüm hondalarda öyle kardeşim
    Dilinin İddiasını Yüreğin İspatlamıyorsa Sükût Et..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamam teşekkürler...

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tüm Honda'larda değil ama nedeni de anlık yağ basıncı bir anda artıp zarar vermesin diye motora.. Bir çok yeni otomobilde var zaten..
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu mantıkla vites küçültüp arabayı yüke bindirmekte zarar veriyor motora,yanlış mı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu mantıkla vites küçültüp arabayı yüke bindirmekte zarar veriyor motora,yanlış mı
    Yanlış.

Kesiciye sokmak araca her zaman zarar verir. Anlık o devirde tutmak için yüzlerce kez yakıtı elektriği keser araba. Her seferinde de örnek veriyorum saniyede 3 kere vuruyorsa kesiciye 3 kere yağ basıncı artıyor demektir. Kesici her zaman arabanın ömrüne minik çizikler atar. Bu mantıkla düşünürseniz 5000 e sınır koymaları iyi bir şey. Vtec açan araba boşta açmaz tabi ama yine de yağ basıncının zarar vermemesi için olan bir durum. Type-R'larda da vardır, vti da bildiğim kadarıyla kesici yok ama vtec açmaz, motor soğukken de vtec açmaz koruma amaçlı..

Vites küçültüp yüke bindirmekten kastınız 3 ten 2 ye düşürdüğünüzde kesiciye oturmuyorsa sorun yok, hatta hem hiç yakmazsınız, hem durmak istediğinizde frenlere katkıda bulunur, hem de sadece havayı sıkıştırıp attığı için az da olsa pistonun üstüne kalan şeyleri vs. de atma ihtimali var, hem de segmanların ömrü için iyidir.. Özellikle rodajda yapılması gereken bir şey..

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı doush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlış.

Kesiciye sokmak araca her zaman zarar verir. Anlık o devirde tutmak için yüzlerce kez yakıtı elektriği keser araba. Her seferinde de örnek veriyorum saniyede 3 kere vuruyorsa kesiciye 3 kere yağ basıncı artıyor demektir. Kesici her zaman arabanın ömrüne minik çizikler atar. Bu mantıkla düşünürseniz 5000 e sınır koymaları iyi bir şey. Vtec açan araba boşta açmaz tabi ama yine de yağ basıncının zarar vermemesi için olan bir durum. Type-R'larda da vardır, vti da bildiğim kadarıyla kesici yok ama vtec açmaz, motor soğukken de vtec açmaz koruma amaçlı..

Vites küçültüp yüke bindirmekten kastınız 3 ten 2 ye düşürdüğünüzde kesiciye oturmuyorsa sorun yok, hatta hem hiç yakmazsınız, hem durmak istediğinizde frenlere katkıda bulunur, hem de sadece havayı sıkıştırıp attığı için az da olsa pistonun üstüne kalan şeyleri vs. de atma ihtimali var, hem de segmanların ömrü için iyidir.. Özellikle rodajda yapılması gereken bir şey..

Yanlış anlama Doğuş, söylediklerine genel olarak katılmakla birlikte yağ basıncı neden artsın ki. Onu anlamadım ben. Yağ pompası tahriği krank milinden alıyor, onunda döndüğü devir çok fazla değişmiyor kesici sırasında bile.(200-500 rpm max) bununla basınç artışının ilişkisini kuramadım. Kesiciye girince arabasına göre ya yakıt ya ateşleme kesiliyor ama yağ pompası bu durumu iplemiyor ki ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #9 10krktr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanlış.

Tamam orda hemfikiriz,kesiciye sokmak yorar motoru.Yüke bindiğinde yakmıyor ok.1500devir civarında seyrederken vites küçültüp 6000devir bandına çektiğimizde de aynı şey oluyor.Yani benim söylemek istediğim aslında araç hareketsiz vekesicide iken yeterli yağlama olmaz,motora zarar veren kısmıda budur.Arkadaşın honda sında da durum bundan ibaret.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlış anlama Doğuş, söylediklerine genel olarak katılmakla birlikte yağ basıncı neden artsın ki. Onu anlamadım ben. Yağ pompası tahriği krank milinden alıyor, onunda döndüğü devir çok fazla değişmiyor kesici sırasında bile.(200-500 rpm max) bununla basınç artışının ilişkisini kuramadım. Kesiciye girince arabasına göre ya yakıt ya ateşleme kesiliyor ama yağ pompası bu durumu iplemiyor ki ?
    Vtec için biliyorsun zaten çalışma prensibini loblara zart diye yağı verince zarar veriyor boştayken... Tam nedenlerini hatırlamyıorum Sami abi özenle açıklamıştı kafam şu an fillerle dolu *****, mühendislik de okuyan sensin bulursun

Tamam orda hemfikiriz,kesiciye sokmak yorar motoru.Yüke bindiğinde yakmıyor ok.1500devir civarında seyrederken vites küçültüp 6000devir bandına çektiğimizde de aynı şey oluyor.Yani benim söylemek istediğim aslında araç hareketsiz vekesicide iken yeterli yağlama olmaz,motora zarar veren kısmıda budur.Arkadaşın honda sında da durum bundan ibaret.
    6000 devire sen çıkartıyorsun birinde, diğerinde tekerler çeviriyor ve o devire genelde yavaş yavaş çıkarıyorsn debriyajdan çekerken.. Boşta bastığında yağlama yetmezken, bunda öyle bir sorun olmuyor.. 1500 den 6000 e çekmek içni de 3 vites falan aynı anda düşürmen lazım böyle yapıyorsanız zaten olay farklı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kusura bakmayın ama, yanlış. (Motor soğuk olmamak kaydıyla, ki bu durumda da sorun yağlama eksikliği değil soğuk yağın işlevini yerine getirememesidir) Araç viteste hareket halinde de olsa, boşta dururken de olsa aynı miktarda yağlama yapılır. Üstteki mesajımda da yazdım, yağlama yağ pompası vasıtasıyla yapılır ve yağlama işlevi için tek önemsediği kısım krank milidir. (Nede olsa tamamen mekanik.)

Boşta devir vermenin, kesiciye girmenin zararlı olmasının nedeni, motorun yüke binmiyor olmasıdır. Boşta yük olmayınca pistonlar vs tabiri caizse kafasına göre takılır Üzerlerindeki yükler falan hepten değişir. Ayrıca yeterli hem motor içine hem rüzgar olarak radyatöre hava emişi zayıf olduğundan ısınma hararet sorunları görülür. Sıkıntı yağlamadan önce bunlar

Vtec için biliyorsun zaten çalışma prensibini loblara zart diye yağı verince zarar veriyor boştayken... Tam nedenlerini hatırlamyıorum Sami abi özenle açıklamıştı kafam şu an fillerle dolu *****, mühendislik de okuyan sensin bulursun

Fitek işi ayrı onda ki selenoidmi neyse yağ basıncıyla falan fişman bişiler var detaylı bilmiyorum eyvallah Düz olan sübap zamanlamasını değiştirmeyen motorlardan bahsediyordum ben.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mekanik ustası abilerden cevap bekliyoruz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Fitek işi ayrı onda ki selenoidmi neyse yağ basıncıyla falan fişman bişiler var detaylı bilmiyorum eyvallah Düz olan sübap zamanlamasını değiştirmeyen motorlardan bahsediyordum ben.
    Yine de yağlama eksikliği oluyor boştayken çok hızlı devirlendiği için ve dediğin gibi pistonlar kafasına göre

Honda için söyledim yani işte benim eski accord boşta vtec açmazdı ama kesici koruması yoktu bunun gibi, type-r da vtec2 lerde vs direk koruma var hatta millet launch diye kullanıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yine de yağlama eksikliği oluyor boştayken çok hızlı devirlendiği için ve dediğin gibi pistonlar kafasına göre

Honda için söyledim yani işte benim eski accord boşta vtec açmazdı ama kesici koruması yoktu bunun gibi, type-r da vtec2 lerde vs direk koruma var hatta millet launch diye kullanıyor
    Türk aklı diyorum başka bişi demiyorum

Rölantideyken cort diye dip gaz yaparsan olur tabi öyle Devri sakince yükseltirsen diğer yanlışlar yanında yağlama son düşünmen gerekenlerden

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

6000 devire sen çıkartıyorsun birinde, diğerinde tekerler çeviriyor ve o devire genelde yavaş yavaş çıkarıyorsn debriyajdan çekerken.. Boşta bastığında yağlama yetmezken, bunda öyle bir sorun olmuyor.. 1500 den 6000 e çekmek içni de 3 vites falan aynı anda düşürmen lazım böyle yapıyorsanız zaten olay farklı
    Yüke bindirme olayını örnek olarak verdim,izah etmek istediğim boşta araç kesiciye girdiğinde zarar veren kısım aşırı yağ basıncı değil,yağlamanın yetersiz kalması.Bilgim bu yönde,senin tezinde doğru olabilir ama böyle teknik bir mevzunun tek bir cevabı vardır,ustalarımızdan bekliyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yüke bindirme olayını örnek olarak verdim,izah etmek istediğim boşta araç kesiciye girdiğinde zarar veren kısım aşırı yağ basıncı değil,yağlamanın yetersiz kalması.Bilgim bu yönde,senin tezinde doğru olabilir ama böyle teknik bir mevzunun tek bir cevabı vardır,ustalarımızdan bekliyoruz
    Honda için özellikle belirttim vtec olan araçlarda, öncelikle vtec nasıl çalışıyor biliyor musunuz? tamamen yağ basıncı üzerine kurulu bir sistem.. boşta niye vtec açmıyor bu arabalar acaba? Ya da niye önceden kesici var? Zaten pistonlar böyle hobaa salına salına gezinirken zart diye yağ basıncı vermek ister misiniz? zaten o an az da olsa yağlama eksikliği varken bir de loblara yağ gönderiyoruz aşırı yağ basıncı kısmı da loblara gidenler için söylemek istemiştim, sürekli boşta 3-4 kere vtec açtırdığınız düşünün yağ ver geri çek yağ ver geri çek subapların zamanlamasını değiştir bir daha değiştir e hadi bir daha değişsin... ohh mis

Bunun dışında normal bir şekilde vites düşürerek kompresyona bindirmenin hiç bir zararı yoktur...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    baya açıklayıcı oldu abiler herkesten bişeyler kaptık. hepinize teşekkür ediyorum...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)