Bu kadar fakirde calismamasi icin %20 ideal midir ?
Bide ankarada nerden alabiliriz
Printable View
Bu kadar fakirde calismamasi icin %20 ideal midir ?
Bide ankarada nerden alabiliriz
Ethanol tuketimi azaltmak yerine, birim maliyetinin ucuz olmasindan oturu tercih edilen bir yakit turudur tipki LPG gibi.
LPG'de benzine gore daha fazla yakit yakarsiniz ama birim maliyeti dusuk oldugu icin toplamda daha ucuza gelmis olur.
Stok motora ethanol koymak her aracin harci degil. Flex fuel ozelligi olan bir araciniz varsa ornegin bir ford, gonul rahatligi ile e85 hatta e100 bile koyabilirsiniz ancak e100 onerilen bir yakit degildir, keza alkol 15 derecenin altindaki sicakliklarla yeteri kadar pulverize olmakta zorlanir ve araciniz soguk bir havada calismak istemeyebilir. Bu sebeple benzin takviyesi yapilir, %15 benzin en bilinen miktarlardan biridir. E85 diye adlandirilan yakitin %15'i benzin %85'i ethanoldur.
Konuya donersek araciniz desteklemiyorsa ethanol koymanizi onermem, genelde insanlar araclari ve ecu'lari stokta olsa az miktarlarda ethanol kullanmakta sakinca gormuyor memlekette ornegin E15 gibi, ama bana sorarsaniz bu hareket alkol'un amacinin disinda kullanilmasindan baska birsey degildir tipki water/ alcohool injection kit'lerinin esasen sogutmak icin uretilmis olmasina ragmen bizde guc arttirmak icin kullanilmaya calisildigi gibi. Ha sonuc vermez mi? Verir tabi neden vermesin, ama dusunsenize adam kansere care bir ilac buluyor, yan etkilerine de diyor ki "asiri killanma yapar", kel olan bazi insanlarda bunu kelliklerine cozum olsun diye kullaniyorlar. Madem kelsin sac ektirsene be adam :)
güneş yorumun sonuna bayıldım :D Madem kelsin sac ektirsene be adam
konuya dönersek biraz yüklü atmo bi araca yüzde kaç yakıt koymak gerekir ?
Flexi Sensor ile ölçüm sonucu;
BP Nuhkuyusu (Bağlarbaşı) 97 oktan %0 etanol.
Libadiye Opet 97 %3 etanol...
Nuhkuyusu BP; BP nin kendi istasyonu, benzini çok net bir şekilde diğer istasyon ve markalara göre farkediyor artı olarak...
burda benimde merak ettiğim birşey var;
etanolsüz olan yakıt mı daha makuldür pompadan aldığımız? nasıl bir mantık güdmeliyiz :)
45 LT deposu olan bir araçta ne oranda ethanol eklersek RON100 yakıt elde ederiz acaba ?
Yada içinde hiç benzin yok 20 LT 97 oktan alacağız ne kadar ethanol gerek ron100 için ?
teşekkürler.
Anladığım kadarı ile depoya benzin yerine methanol koyucaz ki ben böyle bir şey istemem. Ancak benzin + methanol veya başka bir şey olursa koyabilirim.
Eskiden benzin katkısı diye bir şey vardı bir depoya bir şişe korduk gerçekten performans artardı. Şimdi böyle katkı satmıyorlar.
güncellll...
Geçen gün Abmotors da benzinleri ve firmaları denediler. Shell,BP,Totoal bir marka daha vardı hatırlayamadım. Aklımda kalan tek şey Bp nin benzini 95 ve 97 arasında fark olmadığı. Total 97 oktan 95e göre biraz daha iyi olduğu. Shell ise 95 ile 97 arasında epey bir fark olduğu ve daha uzun km gittiğini söylemişlerdi ne kadar doğru bilemem ama 95oktan aldığımda egt 800 derece 97 aldığımda 700 derece oluyor. Shell den alıyorum. Bp nin yakıtı sanki biraz daha hızlı bitiyor galiba yada psikolojik:)