Yol bilgisayarı tüketimi nasıl hesaplar boşa attığımız zaman hesaplamaya dahil olur mu?
İzlediğim bir videoda boşa atıldığında 0,8 lt gösteriyordu, kompresörde ise 0,0dı değerler.
Instagram: mutusgarage
anlık hesaplayan bilgisayarlar var boşa attınızmı 0,4/100 lt falan gösteriyor
5 bin devirlerde 14,5/100 lt
yani anlık hesaplıyanlarda boşa atıldımıda hesaba katılır
dururken rölantideki giderken boşa atılıncakı gazdan ayagımızı cektıgımızdede 0 vs hepsinin ortalamasını hesaplıyor.
ışıklarda durunca 99.9 a kadar fırlıyor.bazı çakal çukal araçlarda 30 km altını hesaplamıyor ,30 u geçince hesaplamaya başlıyor ,ör:renault
Daha önce yazdığım şu konuda değinmiştim biraz.
Yakıt tasarrufu için doğru vites seçimi!
Kısaca özetlemek gerekirse, yol bilgisayarları benzin enjektörlerine gönderilen sinyallerin, yani enjeksiyon sürelerinin kümülatifi ile hız bilgisinin oranını kullanarak tüketilen yakıt ile gidilen yolu oranlayarak ortalama ve anlık tüketimi hesaplar.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
turbo benzinli araclarda, yakit basinci degisiyor boostla birlikte, bence o yuzden tam olarak dogru olcemiyor. Yada aracta map varsa ona gore hesapliyordur.
Enjektor buyutunce yada ayarli regulatorden acinca benzini, kafasi acaip karisiyor yol bilgisayarinin
Built to fall....
yeni konu açmak istemedim burada sorayım , yol bilgisayarından anlık yakıt bilgisini gösterirken klima açılınca onuda oraya yansıtırmı ? Yani atıyorum klima açık gidiyorum diyelim 5. viteste sabit 90km deyim "4.5/L" gösteriyor o 4.5 in içinde klimanın artısıda varmıdır ???
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
Land Rover Discovery 1 +2 inç +BF AT K02
arkdaslar benım aracım evo putno 1.3 dızel anlık tuketım de yokus asagı gıderken bosa atıyorum 2lıtre yazıyor neden acaba 5 e de atsam yıne 2 lıtre yazıyor sadece durunca - halınde gosterıyor anlamıs degılım
Fiat araclarinda var bu, sirkette kullandigimiz fiorino ve doblolarda ayni sorun var. Sacma ama boyle programlamislar, gercegi yansitan bir deger degil.
Su klima sorusunun cevabi evet icinde dahil. Sen klimayi acinca daha fazla yakit yakmaya baslamiyor aracin, klimayi actigin zaman motorun bir miktar gucu oraya gittigi icin cekisi dusuyor, ayni hiza yola devam edebilmek icin daha fazla gaz pedalina basman gerekiyor, bu da yakit sarfiyatini arttiriyor. Neden anlattim bunu derseniz, simdi biri cikip "ben sabit 6 litre yakarken klima actim 6 da kaldi artmadi" demeden once tekrar dusunsun diye..
You call it turbo lag , i call it foreplay ...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)