nexen marka araba lastiği diil paket lastiği bile almam...
Printable View
nexen marka araba lastiği diil paket lastiği bile almam...
Babam taksici. 4 yıl Lassa Snoways 2 kullandı. Geçen sene Michelin alpin aldı hiç memnun değildi. Bu sene yeni bi takım alcak. Muhtemelen lassa alır yine.
işte geldim burdayım :p yavru orjinal lastik ebadında kış lastiği alma sıkıntı yaşarsın(sadece kar) bahsettğim sıkıntı yaşıcagın yer :o
onun harici önerebiliceğim 2lastik var :)
1.si tabiki SAVA balkan fatihi :D
2.si Lassa ,fakat lassa biraz kaymayı çok seviyor hani korkutmuyo ama sava kadar tutmuyo bilgin olsun (kullandıgım olculer aynı olculer)
215-40-17 yerine
205-55*60-16(sac jant)
ya da
205-45*50*55-17
veya hepten yıkım yapıyım diyosan da(yol tutma bakımından)
195-55*60*15 (arac ne bılemedıgımden 185 yazmadım :o)
Bende ciddi şekilde istiyordum almayı lakin aracımın üzerindeki lastikler 4x4 M+S olduğu için almaktan vazgeçtim. Ama alacak olsaydım muhtemelen Petlas alacaktım. Hem araştırdığım kadarıyla sorunsuzdu hemde daha önce çatlamaktan dişleri kopmuş 4-5 sene yaz kış kullanılmış kış --lastiği ile karda yol aldım...
22-45-17 ebadındanki V desen Federal marka lastikli Aracımdan inip, diğer araca binmiştim... 205-55-16 ebadındaki araca geçtim... Sanki 4çekere geçmiş gibiydim... Zincirli araçlar nereye giriyorsa oraya girdim. Hatta gece çıktık, karda beylikdüzünde 2-3 araba tadını çıkardık. diğer araçta mazda3tü ve onda michelin pilot alpin vardı. O nereye giriyorsa bende girdim. hiç far olmadı...Orada şuna karar verdim... Kar yağdığında kış lastiği ve diğerleri...
Markası Aurora idi... Dandik bir marka olabilir belki... Daha önce aynı şekilde 2008de almış olduğum mazda3ümde de aynı enat michelin pilot alpin vardı. Daha iyiydi diyebileceğim bir fark yoktu...
Sonuç olarak benim kullandığım markaları düşündekten sonra az çok kalitesine güvenebileceğim ucuz bir kış lastiği almayı tercih ederim istanbulda...
petlas starmax syron gibi lastikleri tercih ederim rahatlıkla...
3 yıldır nokian kullanıyorum çok başarılı sadece gürültülü.. zaten nokian ın kış lastikleri üstündeki profesyönelliği herhalde tartışılmaz.. Kış lastikleri üstüne profesyönel arge yapan tek firma.. sanırım finlandiyanın doğal koşullarıda bu konuda yardım ediyordur firmaya..