Etanolün fakire çekmesi ile vuruntu da kolay kolay olmadığı için biraz zor kırılıyor :D
Herzaman söylediğim gibi AFRnin önemini bilmeyen kullanmasın zaten...
Printable View
Pkı benım yazılım yurtdısı 95 oktana göre. Ben total 97 kullanıyorım vuruntu oluyor ve Benım afr dip gazda 10.9 - 11.2 leri goruyor. Nasıl bı yol izlemk gerekli
etanol terkibindeki su demire zarar veriyor, depo,benzin hatları ve hatta benzin basınç sensöru.
benim arabadan benzin basınç sesörunu söktüm (benzin kütük üstüne bağlı) şok oldum sensörun ucu pas tutmuşdu.
aynen sıcaklık vuruntuda cok önemli. aslinda genel bir toplama yapılacak olunursa
- yüksek dış sıcaklık ve/veya yüksek motor sıcaklığı
- oktan
- afr değerlerimiz
- buji sıcaklık aralığı
ilk 1-2 kullanımda ethanol kullanacaksanız eğer kesinlikle yakıt filitresini sık sık temizleyin.. çünkü pas yapmaz temizler temizlediği için o tür pisliklerle karşılaşırsınz sonrasında gayet temiz alkol almaya devam eder aracınız.. ve kesinlikle vuruntuyu kesecektir..
Sizin içinde 9 LT 97 oktana + 1 LT ethanol ideal olur. toplamda 10 litreye tekabül edecektir.
2-3 denemeden sonra net kesıklıkler oluyor. Intercool fazlasıyla yeterli sogutmasıda cok iyi kontol edıyorum denemeden sonra borlar buz gıbı. Yag sıcaklıgına baglı bişi desek 91 lerde gezınıyor. Onun dısında bujı orj 0.70 ben gapleri 0.65 yapıyorum.
Revonun 100 Oktan modunu demek istedin sanırım.
Litrelerce alkol 97Nitro karışım
95 Karışım + %10 ETİL %10Toluen
97 + %20 ETİL
95 +%15 METH vs vs
(Methanol kit ile birlikte %70 80 - %100 Meth basarak)
her turlu kombinasyonu denedim arkadaşlar kullanmadığım alkol türü denemediğim kombinasyon kalmadı.
Maalesef 100 oktan modunda aracımı yürütemedim hep knock yaptı koruymaya düştü.
Dusmemiş olsa bile 97 moduna gore cok kasıntılı sıkıntılı yurudu araba benzin yetişmedi.
Alkol oktan yükseltmiyor arkadaşlar sadece yakıtı kalitelileştiriyor.
Ben umudumu kestim artık rafineri çıkışı 100 olmassa iş görmüyor..
:(