İlk olarak merhabalar, 2.5 wrx stock aracım ile ilgili bir problemi paylaşıp yardım isteyeceğim biraz uzun okuması sıkabilir ama her olayı anlatmam lazım çünki çok problemli karmakarışık bir durum
İlk olarak; aracı çalıştırdım mesai bitti eve doğru gidiyorum bir anda el freni ışığı yandı, daha sonra abs ışığı sonra arıza ışığı yandı ve km saati çalışmamaya başladı ve hararet yükselmeye başladı; Aracı İstanbula gönderdim elektronik problem olduğu ve düzeltildiği söylendi.
Geldiği zaman düzelmiş bir durumda kullanıyordum arabayı fakat daha sonra tekrar aynı problem sırayla abs el freni arıza ışığı km saati sonra hararet. Klimayı açtım sıcaklığı içeriye versin diyerek klimanın içten hava çevirme tuşuna bastığım zaman hararetin düştüğünü gördüm kapattığım zaman gene yükseldi bir süre sonra hararet normale döndü klima sıcak vermemeye başladı. aynı şekilde istanbula gönderdim bu sefer sigortalardan olduğu söylendi ve sigortaları değiştirdik,
Araç normal haline geldi 1 ay kapalı bir şekilde durdu çıkartıp gazlayayım dedimi aracı çıkarttım el freni ve abs ışığı yandı fakat km saati hararet arıza ışında herhangi bir arıza yok.
İlk çalıştırma da problem yok aradan 2 3 dk geçince km saati seyrettiğim hıza gelip 0 a düşüyor sonra tekrar yerine geliyor tekrar düşüyor vs vs derken hararet yükseldi kaputtan beyaz bir duman,Kaputu açtığım zaman sadece su buharının sıcaklığı vardı motorda herhangi anormal bir sıcaklık yoktu elimle dokunabiliyordum.
Kısacası son olayda ki düşüncem ve sorum aracın motor sıcaklığı yükselmeden, su nasıl kaynatabilir nasıl hararet yapar ? Fan müşürü, termostat bunlardan kaynaklı problem olabilir mi ?
Araçta elektriksel bir sıkıntı olduğu bariz bir şekilde belli sanırım , yada başka bir sebebi olabilir mi ?
Ayrıca Araca turbo-timer takarken afr okuyabilsin diye beyni sökmüştüm kablolarda temassızlık olabilirmi ?
Aracın gösterge ışık renklerini değiştirmek için sökmüştüm 3 adet soket vardı Soketlerde temassızlık oluşmuş olabilirmi yada ampullerini değiştirmiştim bu farkından bunları yapabilir mi ?
Araca Turbo-timer, boost saati takmıştım elektrik akımındandır diyerek çıkarttım fakat bir düzelme olmadı, arka ışıklarda çakar var arka tek faz ampulleri çıkartıp taktım bundan kaynaklı olabilir mi kullanılmıyor fakat çakarlar ?
NOT: Aracın üzerinde modifikasyon yazılım her hangi bir işlem yoktur.