vardı bunun topagı forumda arama yaparsan bulabilirsin. cok eşsiz bi araç olmadıkc getirmege degmedigi sonucuna varılmıstı genel olarak![]()
vardı bunun topagı forumda arama yaparsan bulabilirsin. cok eşsiz bi araç olmadıkc getirmege degmedigi sonucuna varılmıstı genel olarak![]()
yabancı isen 6 ay sefanı sürüp çıkarıosun aracı hatta gir çıkmuhabbetleri bon zamanlara kadar sadece kağıt ustundede olabiliyordu araç gitmeden ama artık o bile hayal
aracı getirmek aşağı yukarı aynı paralara geliyor nasıl bi vergi sistemimiz warsa artık tek karın heralde aracın boş parasını odeyip dolu almış olursun en fazla
bizim istanblue kıbrısta turk kesiminde 7tlburda 20 yani 20 000 euro ile kıyaslarsak yeni bir araç ise yine burdaki raicine yakın bişeyler çıkıyor bunlar bu işi kovlayan insanlardan duyduklarım tabi ama eski bir araç getirmek daha karlı olabiliyor mesela bir 93model egcoupe belki ordan 3000 dolara alınır buraya 15 16000liraya gelir ama burda olmadığından uğraşmaya değer
![]()
Bu topik daha öncede vardı ve ordada yazdım Turkiyeye 3 yaşından eski araç getiremezsiniz. (Araç klasik statusunde değilse tabi)
ya mesela ek type-r 2000cc sanırım
ek type r 1.6 sadece sagdan direksyonlu uretildi japonyadan dısarı sadece ingiltere gibi ulkere grey market gitti zor bulursunuz, getirecegin parayada degmez, bu tarz hayaller pesinde kosmayın bence alın parcalarını type r'ın bir vti alıp burda type r'a cevirin, bence o parayada degmez daha guzel seyler yapilir ama zevk sizin.
buldugum aracların lınkı bulup ekleyeyımde bıbakın aklıma oylesıne geldı ek type-r
dielimki orda ıkameteden bı arkadasımız getirdi burda satın almak istersek 15.000usd bı aracı bıze ne kadara patlar tekrardan gumruk mu odıcez
getirince yabancı plaka getirio die biliorm sonra burda birine satarken o vergiyi devlet alıyo die bişi duymuştum :S
tam olarak aracın ne olduğuna bağlı oranlarda değişiyor bununda tam hesaplanması için aracın opsiyon listesi dahil tam faturası lazım. artı 3 yaşında 15.000 dolar değerinde buraya getirmeye değicek ne alıcaksın merak ettim.
Samsa
yani bu iş imkansız gibi bişi
keşke "imkanlı" olsa da skyline'lar , silvia'lar , supra'lar , nsx'ler , ek9 typeR ' lar , integra dc2'ler felan gelebilse...
(amma da saydım hee)
![]()
Tesla Model Y Juniper Sr / Togg T10x v2-Lr
arkadaşlar tam 5 sayfayı okumadım ama almanya'dan kesin dönüş yapmış ve araç getirmiş biri olarak tecrübelerimi aktarıyorum
Öncelikle gelecek araç 3yaşından küçük iken sizin üzerine geçmiş olmalı,istediğiniz yaşında getirebilirsiniz. 2000cc ye kadar %160 2000cc üstü %210 maliyeti var bu işin. 2000cc altı pek mantıklı olmuyor ama tek mantığı Türkiye'de olmayan modeller için. örnek mazda 3 1,6D![]()
Reklam olmaması getirdiğimiz aracı söylemiyorum ama Türkiye'deki fiyata göre %35 lik bir karımız olmuştu. Bunun içinde Almanya'ya gidiş geliş masraflar orada konaklama yeme içme vs. herşey dahil.
Bende kendime 307den önce mazda 3 1,6D almayı düşünüyordum. Almanya'ya gitmek sıfır aracı almak oradaki masrafları sonra Türkiye'ye getirmek (sürerek). Burada gümrük işlemleri ötv,mtv vs. toplam 41000 maliyeti vardıBu arada perm hakkı zaten kesin dönüş yapanlara veriliyor. öle herkez gidip araç getiremiyor. O yüzden perm hakkı olanlar ötv ödemiyor diye bişi yok
Ancak şu var yabancı uyruklusunuz ve Türkiye'de yaşıyorsunuz o zaman ötv'siz girebiliyor araç. Bu araçlarında plakaları 34 MB'dir bunun en iyi örneği Bugatti Veyron 34 mb
![]()
mb md mc hepsi aynı sanırım buşekilde giren araçlara verilen plakalar ama satarken alacak kişi ye bi vergi gibi bişi yansıyor diye biliyorum yanlışmıyım ???
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)