User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: Sorunum vergimetrede mi yoksa nerede ? Yol bilgisayarı sorunu

anltrkmn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sorunum vergimetrede mi yoksa nerede ? Yol bilgisayarı sorunu

Japoncuların belki karşılaştığı, karşılaşmadıysa da duyduğu bir problem olabileceğinden sorma gereği duydum.
    Öncelikle aracımda apexi hava filtresi var ve lpg'li belirteyim. Geçenlerde emre55 kardeşimin kartal sanayideki dükkanından eve dönmek üzereyim bir marş attım, aboo! Yol bilgisayarında gördüğüm değer 16.8 litreydi. "Emreeeğ bana bişiyler oliy Emreeğ! " dedim ve acilen gaz ayarına gittim. Usta: "evet bi sorun var ben sana bi ayar çekicem" dedi biraz oynadı değerlerle, baktık sorun ayarda düzeldi fakat arabada hala aynı, üstelik dükkanda 16.8 olan veri o anda 18.2 litreydi ! Usta da şaşırdı araç rölantide kaldıkça yakıt kasıyordu. Benzine attık yine aynıydı. " Bi yola vur bakem belki yolda düşer, yolda aracı sıkıştırmışsın sanırım, git hemen garaja çek bi makina kendine gelsin" deyince ustam gittim eve bıraktım arabayı. Ertesi gün bir çalıştırırsın 19.5 L ! "What ? the rock is going on ?" şaşkınlığıyla stop edip emme manifolduna kadar ne varsa söktüm, önceki gün sanayide esen kum fırtınası sebebiyle maf sensörünün metali görünmüyordu, boğaz kelebeği desen zenci olmuş kurumdan. Acilen tekrar sanayiye gittim, sensörü zaten ben temizlemiştim - "Like a pro!" - boğaz temizlendi, hava yolundaki yağ artıkları (nerden geldi bilmiyorum) temizlendi ve o şekilde bir tur attım sıfırlayarak, ortalama 8.2 gösteriyordu. Rölantide bıraktım aracı, 13.2 ye kadar fırladı yine. Sorunu bulamadık başka yerlere gittik beyindendir cart curt dediler bulamadılar. Ve ertesi gün izmit otobanda karşıma çıkan değer bir mindfuck daha yememe sebep oldu :

O kadar pederle az yakmak için yarışırız, 6 litrenin altına inememiştik, kıllandım iyice araç bizimle birlikte 1900 kg ve 5 Litre gösteriyor. Sorunu ne bu arkadaşın, tahmin yürütebilecek olan var mı ? (Lpg de ayarsızdır doğru göstermez demeyin, test ettim onayladım daha önce, doğru gösteriyordu. Öncekine kıyas yapmasam bunu farkedemezdim zaten çünkü rölantide bizim aracın yaşıtı toyotalar da yakıt ortalaması artırıyor ama 2 3 snde 0.1 litre de değil yani ) Bugün bu saçma haliyle bi gazlayayım dedim, vites geçiyor ama devir düşmüyor, kesicide 2 ye geçiyorum normalde 3500 e düşen araba bağırarak 5000 civarında kalıyor

Sonuna kadar okuyan olursa ki pek sanmıyorum, dayanabildiği için teşekkürler

boosted_pug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gaz kelebegi elektronikse sorun gaz kelebegi yok manuel dersen tps sensörü gibi geliyor bana acik hava filtresinin mafi bozduguda bircok kez sahit olunan bir durum varsa bi arkadasindan degistirerek onuda denemeni öneririm gecmis olsun can *****i bi durum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet gaz kelebeği elektronik, kalibrasyon gerekebilir demişlerdi, maf sensörü bozulsa arıza lambası yakmaz mı ? Cevabınız için teşekkürler kesinlikle bunaltıcı bir durum yola çıkmaya tırsar oldum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok mu gören duyan bilen ?

emre55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kanka ne güzel anlatmışsın öle titriyerek okudum arıza lambası da yanmıyor kanka büyük bişey olucağını sanmıyorum dediğim gibi ama senin için rahat etsin bi pc ye bağlatalım rahat et kanka

KaanBRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı problem lpg li 1.8T passatımda var. Rölantide hiç 10 litrenin altında görmedim desem yeridir çoğu zamnada 16.8 - 17.9 böyle gezer ortalama yakıtımı doğru gösteriyor ama anlık tüketim sapıtık biçimde sebebini öğrenmek istiyorum ama neye bakmam gerek bilemedim arıza vs yok..

wrcsinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yakıt olarak nasıl peki?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yakıt olarak bizim araç normal aralıklarda yakıyor ama ilginçtir iki haftada 10 litre benzini içiyor hep gazda calistiriyorum. Dün şehir içi 6.9 litre gördüm kesin bir yanlışlık var :-D

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir sorun olduğunu zannetmiyorum. Bazı araçların yol bilgisayarı rölantide benzin tüketimi çok yüksek gösteriyor. Focus2'de rölantide anlık tüketim 99.9 lt gösteriyor mesela.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    benimde i30 u 2012 yazında aracı muayene sırası beklerken. saolsun babam öglenin sıcagına almış yaklasık 40-50 dk klima acık şekilde meraktanda sıfırlamıştım ortalamayı 99.9 a kadar çıktı. noluyorz demiştim bende görünce

edit : resmide varmış

1881 - 193

Type-Rdinc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araç buyuk bi ihtimal hareket etmediği için 100 km de ortalamayı alıyor, km sabit oldugu için ve depo boşalmaya devam ettiği için boyle değerler veriyo
    Alıntı i-vtec07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben böyle bi camera açısı görmedim ..
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hava parcali bulutlu, balkanlardan gelen soguk hava dalgasi net olarak gozukuyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senin lpg ayarlarinla ilgili oldugunu dusunuyorum.. Ayar duzgun degil aracin benzin beyni trimlerle duzeltiyor aslinda hep yakman gerekeni yakarken yakit gostergen cok veya az gosteriyor..

Elm327 ve lpg kablosu alip yakit trimlerini sifirlayacak sekilde ayar yapmayi ogren bence..

Problem yoktur arabanda..

FK.Sub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bugün lancer 1.6 mivectede anlık 24.2 değerleri gördüm sıfırladım,5,6 larda gidip geldi bu japonlar kafayı yemiş heralde bu arada araç benzinli k&n hava filtresi mevcut.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Type-Rdinc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araç buyuk bi ihtimal hareket etmediği için 100 km de ortalamayı alıyor, km sabit oldugu için ve depo boşalmaya devam ettiği için boyle değerler veriyo
    Daha öncekilerle karşılaştırmasam söylediğiniz doğru olabilirdi fakat, garajda bir kez uyuya kaldım araba çalışır vaziyette 2 saat. (Evet ölmedim ) o gün bile ortalamada 13 küsür görmüştüm, oysa şuanda 2 dakika rölantide kalsın hoop 3 litre sorun eskiye göre ayarının kaçmış olması, bunu da en iyi XSi arkadaşımız anlatmış sanırım, yakmam gerekeni yakıyorum fakat araba fazla sanıyor..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)