Değerli TechTurkey ailesi merhabalar,
Ocak ayının 3'ünde 2001 model Seat Leon 1.8 20v n/a signo aldım.
Araç 116 bin km'de idi, 95 bin km'ye kadar servis bakımlı bir araç. Mühim bir kazası da yok aracın. Araçta Prins marka LPG mevcut.
***** araç 1.8, ilk sahibi (11 yıl kullanan) bayan, aracı sağırlaştırmıştır diye gidip kompresyon testi yaptırdım. Tüm silindirler 120 üzeri çıktı.
Sonra Kayseri'de bir ekspertiz merkezinde dyno'ya çıkardım, aracın katalog verisi 125 hp, 170 N.m iken 101.6 hp ve 145.1 N.m çıktı. Herkes normal diyor ama ben inanamıyorum, doğru düzgün binilmemiş bir aracın %20 kayıplı olması bana mantıklı gelmiyor.
Gelelim devamına,
Aracı yol testine çıkardım. Benzinde tabii...
Ek Bilgi: 1.8 Toledo ile 242 km/s ile radara giren bir arkadaş var forumlarda ne yazık ki uzun zamandır online olmuyor hiçbir yerde...
Ben, araç bir kere 210-220 görse idi "tamam, yeterince sağlıklı" diyip yine yumurta üstündeymiş gibi kullanmaya devam etmeyi planlıyordum. Şu an ş.içi 10 lt LPG ile geziyorum.
Ancak, denememde 3. viteste 145, 4. viteste ise 180 de redline'da kesiciye giren aracım, 5. vitese attığımda 1.2 motor gibi davranıyor ve 190 km/s'yı görünce sanki gazı diplemiyor da frene asılıyormuşum gibi aniden pusuyor. Yani kendi kendine gaz yemeyen duruma geliyor ve yavaşlamaya başlıyor.
Arıza kaydına baktırdım, yok dediler. Birkaç özel servise sordum mantıklı değil, hiç duymadık diyorlar...
Eski aracım 1.6 ibiza idi, o da hız yapamıyordu ama 190 diyip kalıyordu, daha da gitmiyordu ama bu gitmemeyi bırakın, doğrudan yavaşlıyor...
Daha önce başına gelen var mı? Veya tavsiyesi olan?