Turbo dizel icin rakimin onemi varmi acaba ben kocaeli kartepeye cikarken hic bir skinti yasamadim cunku
Printable View
Turbo dizel icin rakimin onemi varmi acaba ben kocaeli kartepeye cikarken hic bir skinti yasamadim cunku
3 aydır 116i otomatik kullanıyorum performans olarak araç zayıf;yakıt olarak 30lt gazla 260km yol yapıyor, normal denebilir.Deniz seviyesi hatta daha fazla atmosferik basınç fark yaratmış kesinlikle.
Kaç defa yazdım, levo haklı istedıgınız stock 1.6 o segmenttekı arabayı getırın denıyelım ne kadar yavasmıs gorelım
Sınıfında en fazla top speede sahıp olan aractır kendısı..
vıdeo koymadık sıteye hata ettık:)
0.2 boost basmışsın gibi düşün -400 de.. Benzin kalitesini unutmayalım..
Oraları görmeyi bende çok istiyorum.. Ammana gittim ama ölü denize geçemedim. Adına sevindim.
Oncellikle tesekkur ederim.
Doga olarak oldukca kuru ve kuray yerlerler. Urdun'un en guzel yerleri yasanabilecek yani kuzey taraflari; Amman, Salt, Ajloun ve Irbid olaralar yayla ve yesil. Zaten biz Turkler genelde oralara yerlesmissiz.
Ama din acisindan her yerde bir peygamber mezari var; Eyup, Suayyip, Hidir, Lut vs... Hz. Isa'nin baptist edildigi yer var vs...
Ama sadece Urdun yetmez firsat bulursaniz Israil tarafinin da gormek gormek lazim cunku Israil yani Filistin ve Urdun tarih boyunca bir hem kulturel hem de cografi olarak bir butun. Son 100 senedir yasanan gelismeler burayi ayirmis durumda.
Ve son olarak Salt'ta bulunan Turk sehitligini de gezmeyi unutmayin oralari savunanan yuzbinlerce vatan evladindan 300 tanesinin sehit oldugu ve gomuldugu sehitlik var... En azindan ejdadimizin bu fedarkarligini ziyaret ile unutmamis oluruz... Hepsinin ruhlari sad olsun....
yok hocam 0.2 değil
deniz seviyesinde 101kpa hava basıncı vardır
-460 da ise 107kpa yani basınc artıyor biraz.
107 kpa demek , 0.06 bar artış var demek oluyor deniz seviyesine göre..
deniz seviyesindeki oksijeni %100 kabul edersek
-460 metrede oksijen %105 oluyor yani %0.05 daha fazla.
kısacası -460 da büyük bir fark yok.
+1500 metrede ise, yani yukarılara çıkarsak
atmosfer basıncı 85kpa ya düşüyor,
bu basıncın 0.16bar düşmesi demekki ciddi bir fark.
oksijen seviyeside %85 lere geriliyor
Holiday romance etkisi. Başka yerde kullandığınız araba yaşadığınız yerde kullandığınızda hayal kırıklığı yaratır. Bir de kendi sehrinizde deneyin aynı arabayı.
Biz de luth gölünde uzunca bir süre 1.6 opel astra kullanmıştık.. Performansa pek bi etkisini göremedim ama o kadar sıcak ve inanılmaz derecedeki nem normal bir yerde olsa muhtemelen araba çalışmazdı bile :)
O yüzden sizin gittiğiniz günlerde hava sıcaklığı normalin altında ise araba güzel gitmiş olma ihtimali var..
Atmosferik arabam varken deniz seviyesine inince hissedilir seviyede daha performansli oluyordu araba
Yok niye yanlış anlaşılsın, hemen sorunun altında Serkan abi cevabı yazmış. Alt devirlerde hantal dediğin gibi ancak "manuel" vites olanı sanıldığı kadar kötü gitmiyor diğer 1.6 lar ile kıyaslandığı zaman. Demek istediğim buydu. Bu arada 116i ile aynı motora sahip.
Tabi ki 20i veya 20d kadar gitmesini beklemek saçma olur ancak, 1.6 A3 - A4 ten yavaş değil kesinlikle. Normal kullanıcıya yeterli bir performansa sahip.
Kompakt sınıf ile denense de arada direklerce boy farkı olmaz yani, 2 hadi bilemedin 3 boy arkasından yürür FD6 1.6 Civic'in.
Hesapta sanki bir yanlışlık var gibi geldi
Basınç (Pa) = (1,2 kg/m^3) x (9,81 N) x (460 m) = 5415 Pascal
1 bar = 100kPa
5,415kPa / 100kPa= 0,06 bar
Sonuç böyle olmuyor mu ? Birde hiç turbo araç kullanmadım, doğal olarak bilgim yok. Gerçekten 0,1 bar falan arabanın yürümesini bu kadar etkiler mi ?
Emre hesap doğru..
Geçen sayfada yazmıştım kutu içi filtre hissiyatı diye, ona benzer bi his oluşur aslında normal diyebileceğimiz 150hp civarı oem araçlarda.