insanlar bir markanın müşterisi ya da çalışanı olunca o markanın ortağı olduğunu zannediyor bazen
her markada üretim hataları olabilir, buradaki asıl konu "emniyet kemeri tokasıyla zarar verildiğinin" iddia edilmesi, müşteriyi ciddiye almadığının göstergesi bence, müşteriyi ciddiye alsalar güzelce incelerler mantıklı bir şekilde açıklamayı yaparlardı, ki başkalarından da şikayet gelmesi, üretim hatası olmasa bile malzeme kalitesinin düşüklüğünün göstergesidir, müşteriyi memnun etme adına kolaylık sağlanabilirdi diye düşünüyorum..
Bunu yapmamalarının tek nedeni de insanların "araba dediğin VWdir" diye koşa koşa araba almak için sıraya girmeleridir bence..
Ben fanatiklik yapmıyorum.Gelin en baz donanımdan en üst donanıma segmente göre karşılaştıralım araçları.Ne eksik var çıkaralım bakalım.VW araçları piyasanın yukarısında satar doğrudur, satışta toklarıdır da, dsg yüzünden mağdur olanda çoktur ama bu kötü olaylar bazı gerçeklerin üstünü örtmez..Gören diğer markalar baz donanımda solar sunroof, elektrikli hafızalı koltuk, anahtarsız giriş falan sunuyor sanacak.
VW hangi modelinde solar sunroof standart sunuyor, hangi Passat'ın baz donanımında elektrikli hafızalı koltuk var? Keyless go hangi modelde standart sunuluyor vw'de? Her marka aracın farklı donanım tipleri var, yazdığınız özellikler de bir çok markada orta-üst donanım serilerinde standart olarak gelen opsiyonlar, aynen VW'de olduğu gibi.
Nereye varmak istediğiniz anlaşılmıyor yukarıda yazdıklarınızdan. Araçların kişiselleştirme özelliklerinden yola çıkarak fiyat kalite dengesine dair bir değerlendirmeye ulaşmaya çalışıyorsanız doğru yolda olduğunuzu düşünmüyorum. Mesela anahtarsız giriş ford'dan tut, kia'ya kadar her arabada var, renault orta donanım seviyelerinde yıllardır standart sunuyor megane ve laguna/latitude modellerinde. Bu mudur şimdi sizin kalite algısı kriteriniz? Unutmayın doğuş 4 sene önce polo getirirken dijital klima opsiyonu bile seçemiyordunuz, yol bilgisayarı bile yoktu. (!) ne kaliteli araba yapmışlar değil mi?
Yıllardır forumda ne zaman bir vag grubu konusu açılsa doğuş grubunun gönüllü savunucuları cansiperane direnişe geçiyor. Ne mutlu Doğuş grubuna böyle marka bağlılığı yaratabilmiş, gerçekten büyük pazarlama başarısı.
Toledo'sunda sorun yaşayan arkadaşımızın konusunu daha fazla dağıtmayalım. Herkesin anlayacağını anladığı kanaatindeyim.
Saygılar,
Demek istediğim gayet basit.En üst donanımları karşılaştırırsak VW'nin polo hariç hiç bir otomobilinde sınıfında ki diğer araçların donanımlarından bir eksiği yok.Yeri geliyor fazlası var.Opsiyon listelerini karşılaştırırsak keza en fazla opsiyonu vw sunuyor.Araç kişiselleştirmeyi her modelinde uygulayan bir marka vw.En fazla motor seçeneğini sunan yine vw.Umarım bu sefer anlaşılmıştır demek istediğim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)