Herkese merhaba,
Başka başlıklar altında s14 aldığımı hep söylüyorum, bugün gerçek anlamda uzun uzun ilk kez bindim, türlü maymunluklar yaptım. Acemi 200sx'ci olarak İzlenimlerimi paylaşmak isterim izninizle.
Öncelikle aldığım aracın turbosu daha önce tamir görmüş , tamirin üzerine de surge görmüş (recirculating valve'nin vakum hortumu yok, bov çalışmamış, turbo surge'e doymuş) zavallı bir turbo. Eskiden yatak bozmuş Q4'ümdede aynı derdi yaşamıştım, resmen ışıklarda belediye ilaçlama ekibi gelmiş gibi bembeyaz dumanı salıyorsun doğayaBende eskiden bu turboyu tamir eden kişi tanıdığım olduğu için şakayla karışık "yaptığın turboyu şaapayım" edası ile yanına gittim, iki hoş beş muhabbetten sonra turboyu ne yapacağız dedim, yenisini alayım ben falan derken raftan bir t28 indirdi, bir baktım wastegate falan nissan, emme pervanesini bir çevirdim bilya sesi geliyor, eksoz pervanesine şöyle bir baktım, ulan bu titanyum gibi dedim (içimden). Sonra nedir bu turbo dedim, abi bilyalı 200 se ix turbosu dedi. AAA dedim ne güzel, sende ne geziyor dedim, abi eksoz pervanesi kırık olarak aldım, aynı titanyum pervaneyi değiştirdim, hallettim dedi. Tabii benim kafada 38 tilki dolaşmaya başladı, satın aldım turboyu çıktım. Tabii aldığım turbo s14a lar ile birlikte gelen ball bearing ve titanyum eksoz pervaneli , tüm 200 sx kullanıcılarının aradağı bir turbo olunca sevindim tabii. Mechanix kardeşimin getireceği Megan Racing manifold ve benim aldığım 3" turbo elbow'dan sonra araçta boostsal olarak bayağı bir iyileşme bekliyorum.
Gelelim yakıtına... Benim gc8'in 18g turbolu 740cc enjektörlü hali ile aynı yakıyor! Düz yolda adam gibi gazlamadım bile ama 80 km de 100 ytl lik yakıtı lıkır lıkır içti mendebur! Tabii bu bir kıstas değil ama motor hala rodajda (daha 2000 km oldu motor yapılalı) bide ayarsız diye hemen bunalıma girmek istemiyorum.
Aracın nvcs sistemi bozuk olduğu için nvcs açıkken sistem sökülüp eksantrik kasnağı kaynaklanmış, araştırmalarıma ve aldığım fikirlere göre s14 lerde genellikle nvcs bozulur veya çalışsa bile dizel gibi tar tar ses yaparmış (alfa romeoların varyatör sorunu gibi) O yüzden çoğunlukla ayarlı kasnaklar alınıp nvcs iptal edilirmiş, ama ben nvcs sistemini komple alıp çalıştırmak istiyorum, çünkü aracı şehir içinde kullanacağım.
Araç bir subaru kadar olmasa bile virajda güven veren bir araç. Fakat spor yapılı olduğundan 1.80 boyunda olan ben bile içine zor sığdım, zaten kirpi saçlıyım, saçlarım sürekli tavana değdi. Arka koltuklarına ise hanım arkadaşları doldurmak istiyordum ama cüce bir kız bile bulsam arkaya sığmayacağı kesin. Yani s2000'in internal bagaja sahip versiyonu esprisini bile yapabilirim
Şimdi önümüzdeki günlerde yeni manifoldumun gelmesi ile beraber yeni turbomu takacağım, gene yeni gelecek Turbo elbow üzerine wideband ve egt sondası takılacak vce zeitronix zt2'ye bağlanacak, Bir de defi link unit ve heads up display takılacak.
Ayrıca üst kapağı açıp yeni aldığım cossy çelik conta, yeni yağ pompası, nismo radyatör kapağı, nismo yağ kapağı ve silikon hortum setini monte edeceğim.
Daha sonraki aşama ise intercooler borusu ve hortumu seti alıp elimdeki greddy fmic intercooleri takmak.
Gerisini yazarım, sonuçta güzel bir araç aldım diye düşünüyorum, gelişmeler oldukça paylaşırım sizlerle.