Sorun ÇÖzÜldÜ. Konu kaldirilabİlİr.
Aynı sorun benım arkadaşımın aracı 2.0 1990 model acocordunda var. lpg li araç. çok ses çıkarıyor bu yüzden araçı satma durumuna geldi.
bende konuyu takipteyim.
34 TT 0011 ( 98 HB 1.4 iS )
34 DEJ 21 ( 08 CİVİC ELEGANCE )
06 RJE 57 ( 12 SCİROCCO 122 PS )
34 SGN 49 (97 CLİO RSİ )
34 ZP 8225 (2000 CDTİ VECTRA )
lıfter sesı arabadan dızelmiş gıbı ses cıkartır. ınce yag falan mı koydular?
E30 M50 TURBO & F30 320i ED
Supap ayarı da yapıldı mı? Yapıldıysa hangi değerlere ayarlandı?
Yanlış supap ayarı ilk akla gelen...
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
Hondanın motorları lifterli değil. Daha önce BMW kullanıyordum lifter sesi daha tiz olur.
Supap ayarı yapılmadı. Supaplarda bir ayarsızlık yoktu zaten. Triger değişiminden sonra supap ayarımı yapılması lazım bilmiyorum bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
Yapılması gerektiğinden değil, o da yapıldıysa yanlış yapılmış olabilir diye söyledim. Yapılmamışsa supap ihtimalini eliyoruz. Çekişte, rölantide sorun yok diyorsun, sente ihtimalini de eliyoruz. Yağ değiştiyse ne kullanıldı, ona da bakmak lazım.
Sesi duymadan ilk akla gelenler bunlar.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
ince yağdan kaynaklı lifter sesi olabilir.
99' ZN 106 GTİ
14' SC İBİZA CUPRA
94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
16' FK2 TYPE-R
Başkanım 6000 KM önce 10000 Bakıma soktum. Yağ değişimi o günden beri yapılmadı. Ben sadece Triger ve kayışları değiştirdim. İnternette forumlarda aynı sorunla karşılaşanlar olmuş. Toplayan kişi düzgün toplamamış olabilir seti yerleştirdikten sonra diyor. Veya uzun zamandır lpg bakımı yaptırmadığımdan lpg enjektörlerinden yapıyor olabilir. Lpg bakımından dolayı olabilir şüphesi var bende.
Hocam Honda lifterli motor üretmiyor diye biliyorum. Ayrıca daha önce BMW çok kullandım lifter sesini ayırabilirim.
insallah senteyı yanlıs ayarlamamıstır eger oyleyse subap egılmıstır oda ses yapar bu en kotu ıhtmal vıdeo koyarsanız az cok sesın ne anlama geldıgını anlayabılırız vıdeo cekerken motora 20 cm mesafeden bırde kaput acıkken 1.5 2 metre uzaklasıp sessız alanda cekersenız cok daha ıyı olur