öncelikle ben teşekkür ederim, kalkıp karşıdan merak edip geldiğin için.
en temiz tespit böyle oldu. arkadaşımızın vts sürünce aslında içim rahat etti çünkü istediğim gibiydi ve aslında benim şikayet etmediğim sorun olmadığını sandığım bölgelerde de sorun olduğunu test ederek anlamış oldum.
- direksiyon tek el ile çevirelebilecek ve rahatsız etmeyecek kadar yumuşak (225/40-17 bir de)
- gaz pedalı daha pürüzsüz hareket ediyor ve daha yumuşak
- 17" jant 225 taban 40 yanak olmasına rağmen araç daha sessiz ve süspansiyonlar daha iyi çalışıyor (bende orjinal 195/55-15)
- düz boru kat iptali ve açık hava filtesi olduğu için makina daha iyi akıyor bunda en büyük etken debriyaj balatası
rolanti durumu ikimizde de aynı :) yukarıdakiler çözüme kavuşursa rolantiyi çözeriz inşallah :)
şimdi doğru ustayı bulup benim aracı düzelttirmek gerek..
karşılaşacağımı tahmin ettiğim diyaloglar
mekanikçide
ben: "abi bunun ön takıma bi bakasa direksiyon çok sert"
usta: "bi bakıyım.. bunda bişi yok bunlar böyle serttir. direksiyoncu baksın kutuda arıza vardır veya pompada"
direksiyoncuda
ben: "abi şu direksiyona bir baksana çok sert ve boşluk vuruyor gibi"
usta "bi bakıyım... bunda bişi yok bunlar böyledir serttir. eğer ille bak diyorsan sökmek lazım komple. pompanın ömrü bitmiştir v.s...."
bostancıdaki ustaya geçen yaz aracı ilk aldığımda gittiğim de "direksiyon aşırı sert ustam" demiştim. daha hiç araca binmeden "bunlar böyle hidrolik borularu uzun" deyip beni ikna etmişti.. :(
allah bana yardım etsin.. oysa biliyorum ki nasıl olması gerektiğini.. bu yukarıda ki durumlar al bak bu xsara vts de direksiyon nasıl farklı hani bunlar böyleydi demek var amaaa..
gelişmeleri yazarız artık.. herkese teşekkürler.