Daha önce çok konuşuldu çok soruldu biliyorum ama konulara baktım pek aydınlamadım
Aracim Honda Civic 1.6ies Turbo.
Sürekli Mobil 1 10/40 Yağ kullandık, az önce yağ almak icin gittim sanayiye.
Mobil 10/40 Full sentetik yok. 5/30 Full sentetik var.
10/40 yari sentetik mobil 1 yağ 50 lira
5/30 full sentetik mobil 1 yağ 50 lira..
hangisini alsam karar veremedim.
motorumda aşırı yağ yağma yok, 5000-6000km gibi 250-300ml yağ anca ekledim son dönemde.
5/30 full sentetik alsam bana bi zararı olur mu? yağ yakarmıyım? yoksa gene 10/40tan devam mı?

Alıntı

.10/40 yarı sentetik yağlar %70 mineral yağ ile üretimi yapılır.. 10-60 yağa kalın yağ diyorsunuz ama segmanları aşınmış bir motora o zmn kalın yağ koyulması mantıklıdır ama 0-? yağ koyduğunuzda araç normalinden fazla yağ eksilitir 3b kasa passat 1.8T'de bunu yaşadık kaldırmadı aracın motoru yağ ince geldiğinden..tam sentetik yağlar içinde her zmn için koruyucu katkı maddeleri vardır ve bu oran mineral ve yarı sentetik yağlarda ki orandan daha fazladır..tam sentetik yağların soğuk havaya dayanıklılığı mineral ve yarı sentetik yağlardan daha fazladır bunu bizzat yağ firmalarının web sitelerinden öğrenebilirsiniz...mineral yağlar ve yarı sentetik yağlar içerdikleri mineral ve organik maddelerden dolayı kurum yapmaya müsaittirler düşük teknoloji içeren yağ tipleridir motor içinde sentetik yağa oranla daha kısa sürede siyah rengini alırlar..