User Tag List

7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: 1800 devir altı yağ ikaz lambası

1998corsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

1800 devir altı yağ ikaz lambası

selamlar herkese,

geçen haftalarda front main seal ile ilgili sıkıntım vardı hepsini değiştirdim yağ mağ hiçbir sızıntım yoktu 2 hafta ne ikaz lambası nede bir sorun gel gör ki son bir haftaya yakın araç herhangi bir viteste 1800 devirin altında ise yağ ikaz lambasını yakıyo sonrasında devir yükseltince lamba sönüyo sorun ne olabilir acaba yardımcı olursanız sevinirim

araç 2003 model vw golf gti 1.8t
    Clio Rs 182 N/A - 98 Corsa Gsi N/A - Turbo Şahin 88 - 98 Corsa Gsi N/A - 94 Corsa Gsi N/A - 96 Corsa B swap c20xe

Ecupro Bodrum

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yag basinci dusmus
    Yag kanalina mekanik bir basinc gostergesi takin yada x marka bir yag basinc gostergesi
    Basinci gorun, rolantide kaca dusuyor
    Arabayi kullanmayin, motor yatak sarar
    Ciddi problem var, muhtemelen yag pompasi yada yag sistemi problemi, filtre tikanikligi falan var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracin gecmisinde pek bakim yapilmamis ve seal lar degisirken main bearing de degisti yani pump falan cek edildi. Ucuz yolla basladim musurun siparisini verdim cunku paslanmis durumda musur. Insallah odur. Ayrica pompa arizasi icin genelde yuksek devirde yapiyorsa sikintili diye biliyorum
    Clio Rs 182 N/A - 98 Corsa Gsi N/A - Turbo Şahin 88 - 98 Corsa Gsi N/A - 94 Corsa Gsi N/A - 96 Corsa B swap c20xe

Ecupro Bodrum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynısı benim de başıma gelmişti, yağ filtresnin takıldığı yer var (oil filter housing diye geçiyor) o değişti sorun çözüldü.
    çözüm sizin dediğiniz gibi en basitinden en zoruna doğru gitmek. Müşür, filtre, pompa, süzgeç, valf, yatak, yağ kanalları, oil jet vs... gibi...

şurayı da okumanızı tavsiye ederim çok faydalı bilgiler var: 1.8t Oil Pressure Survival Guide and troubleshooting DIY

kolay gelsin.

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynısı şirket aracımızın başına gelmişti sorun yağ müşüründeydi müşürü değiştirince düzeldi.Bence önce yağ basıncınızı ölçtürün şayet imkan yoksa filtre ve müşürü değiştirin hangisi daha ucuzsa önce ondan başlayın.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genelde yağ müşüründen kaynaklanan bir sorun. Bir kaç ay evvel başıma geldi müşürü değiştirdik düzeldi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yag ve filtre daha yeni degisti gosterge alicaktim vazgectim 2 aya donucem geri daha fazla masrafla ugrasamam diye ama musuru siparis ettim gelince deniycem bu arada her dayim sesi dinliyorum aracin oyle yatak vurma falan bir sikinti yok.

Yazan ve zaman ayiran herkese tesekkurler. Fatih site icinde ayrica tesekkurler

Ecupro Bodrum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)