User Tag List

13 sonuçtan 1 ile 13 arası

Konu: Turbo sorunsalı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Turbo sorunsalı

Öncelikle herkese merhaba, aracım 12' Kia Pro Cee'd 1.6 CRDI 128 HP M/T, aracımda Paşaoğlu yazılım var 170 HP 340nm tork veriyor, aracımla 1 ay önce top speed denemesi yaptım ve 240 km/s gördüm, tabii bu sürate çıkmak için Ankara çevre yolunda 30-40 km boyunca aralıksız dip gaz gittim, e tabi eve dönerken turbo ıslık sesi çıkarmaya başladı, o akşam ses çıkardı; fakat sabah uyanıp motoru çalıştırdığımda ıslık sesi kesilmişti. Tahminim yağ sıcaklığı çok yükseldiği için yağ özelliğini kaybetti ve turboyu yağlayamadı. İkinci tahminim ise carbon clean, carbon clean yaptırdıktan sonra turbodan ses gelmedi;fakat 1 hafta sonra turbo ıslık sesine benzer bir olay gelmeye başladıki son 3 haftadır bu ses geliyordu her devirde. Bugün artık sanayiye gittim, turboyu gösterdim. Turbo milinin bozulduğunu söylediler. Tamiri için 600-750 lira arası fiyat aldım. Sonra yıldız sanayiye gidip çıkma turbo aradım. 90 bindeki arabadan çıkma turbo buldum. Takma-çıkarması dahil 1000 lira istediler. Başka birisi 30 bindeki turbo için 850 lira istedi, ama 30 binde olup olmadığını bilmiyorum ki bence kesinlikle yalan söylüyor. Yeni turbo 2000 lira civarı. Arkadaşlar öğrenciyim, durumumu zorlayıp yaptırmaya çalışacağım; fakat gene de en verimli sonucu hangisinde alırım sizce?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Özgür Güneş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle herkese merhaba, aracım 12' Kia Pro Cee'd 1.6 CRDI 128 HP M/T, aracımda Paşaoğlu yazılım var 170 HP 340nm tork veriyor, aracımla 1 ay önce top speed denemesi yaptım ve 240 km/s gördüm, tabii bu sürate çıkmak için Ankara çevre yolunda 30-40 km boyunca aralıksız dip gaz gittim, e tabi eve dönerken turbo ıslık sesi çıkarmaya başladı, o akşam ses çıkardı; fakat sabah uyanıp motoru çalıştırdığımda ıslık sesi kesilmişti. Tahminim yağ sıcaklığı çok yükseldiği için yağ özelliğini kaybetti ve turboyu yağlayamadı. İkinci tahminim ise carbon clean, carbon clean yaptırdıktan sonra turbodan ses gelmedi;fakat 1 hafta sonra turbo ıslık sesine benzer bir olay gelmeye başladıki son 3 haftadır bu ses geliyordu her devirde. Bugün artık sanayiye gittim, turboyu gösterdim. Turbo milinin bozulduğunu söylediler. Tamiri için 600-750 lira arası fiyat aldım. Sonra yıldız sanayiye gidip çıkma turbo aradım. 90 bindeki arabadan çıkma turbo buldum. Takma-çıkarması dahil 1000 lira istediler. Başka birisi 30 bindeki turbo için 850 lira istedi, ama 30 binde olup olmadığını bilmiyorum ki bence kesinlikle yalan söylüyor. Yeni turbo 2000 lira civarı. Arkadaşlar öğrenciyim, durumumu zorlayıp yaptırmaya çalışacağım; fakat gene de en verimli sonucu hangisinde alırım sizce?
    Erken davranma Crdi üzerinde prof kişiler var yardımcı olacaklardır. Aracın Kaç Km de büyük ihtimal yağlamadan dolayı bu sorunla karşılatın carbon clean kaç km de yapıldı
    Türkiye'de ki asıl katliam Sahibinden'de değil vatanımızın içerisindedir . /OMRASM01

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı omrasm01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Erken davranma Crdi üzerinde prof kişiler var yardımcı olacaklardır. Aracın Kaç Km de büyük ihtimal yağlamadan dolayı bu sorunla karşılatın carbon clean kaç km de yapıldı
    araç 56 binde, daha 500-1000 km oldu CC yaptıralı, CC arkadaşım Linea'sına yaptırdı ve onun da aracında yazılım var, 30 bin km dir sorunsuz biniyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    https://www.youtube.com/watch?v=4NiSquD1dGE bu ilk top speed denememden sonra gelen video, şu an bu kadar şiddetli gelmiyor, başka bir arkadaşın arabasında da aynı ses varmış, intercooler borusunu değiştererek olayı çözmüş https://youtu.be/t9U9WHD3MeM

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    https://www.youtube.com/watch?v=4NiSquD1dGE bu ilk top speed denememden sonra gelen video, şu an bu kadar şiddetli gelmiyor, başka bir arkadaşın arabasında da aynı ses varmış, intercooler borusunu değiştererek olayı çözmüş https://youtu.be/t9U9WHD3MeM
    Kaçak var mı diye kontrol ettire bilirsin de bir çok sebepten gelise bilir ıslık sesi ama en ucuzdan en pahalıya doğru gidilmelidir ilk işin kaçak kontrolü olsun..
    Türkiye'de ki asıl katliam Sahibinden'de değil vatanımızın içerisindedir . /OMRASM01

300E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Serviste turbosu 4000TL, dışarda yaptırırsan garantisi bozulur haberin olsun.
    2004 Mercedes-Benz W203 C230K
    1994 Opel Astra F GSi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabanın garantisi mi kalmış Garrett ile iletişime geçeyim diyorum, bir usta 1300-1500 e satın alırsın dedi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün Garrett Türkiye Distrübitörü Güventurboyu aradım, kdv dahil 1947 lira fiyat verdiler, izmirde egeturbo diye bir yer duydum, adını çok methettiler, 350-600 lira turbonuzu tamir ederiz dediler. Şu anlık düşüncem yazılımı sildirip, turbo patlayana kadar kullanıp yeni turbo almak? Orijinal yazılımını aracın Paşaoğlu'ndan mail aracılığı ile aldım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar merhaba, yeni konu açmak istemedim, turboyu artık tamir ettireceğim, 4-5 yıl önce Egeturbo ile sorun çıkmış galiba forumdakiler arasında, 5 yıldan sonra kendilerini toparladıklarını düşünüyorum, şu an araştırdığımda en profesyonel onlar yapıyor gibi gözüküyor işini, yazılımı sildirip bu hafta içinde turboyu İzmir'e göndermeyi düşünüyorum, turbo mili değişecek, Ankara'da Serdar isimli birisi varmış, Batıkent tarafında, onu da önerdiler, kendisi yapmıyormuş turboyu İstanbul'a gönderiyormuş galiba, siz olsanız kimi önerirdiniz?

RedCan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben olsam Ege Turboya gönderirdim. Çevremde yaptıranlar var ve hep olumlu yorumlar duydum. Şuan ki aracımda turbo ile ilgili bir sorun olduğunda Ege turboya göndermeyi düşünüyorum. Sahibini tanımam etmem, herhangi bir muhabbetim dahi olmamıştır. Sadece etrafımda deneyim etmiş arkadaşlarımdan aldığım tavsiyelerle söylüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim bir ara uğra bahsettiğin benim turbo ve yazılım sorunsalın için yardımcı olmaya çalışırım
    RACE WERKS

ozoozo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar merhaba, yeni konu açmak istemedim, turboyu artık tamir ettireceğim, 4-5 yıl önce Egeturbo ile sorun çıkmış galiba forumdakiler arasında, 5 yıldan sonra kendilerini toparladıklarını düşünüyorum, şu an araştırdığımda en profesyonel onlar yapıyor gibi gözüküyor işini, yazılımı sildirip bu hafta içinde turboyu İzmir'e göndermeyi düşünüyorum, turbo mili değişecek, Ankara'da Serdar isimli birisi varmış, Batıkent tarafında, onu da önerdiler, kendisi yapmıyormuş turboyu İstanbul'a gönderiyormuş galiba, siz olsanız kimi önerirdiniz?
    Özgür o günde söylediğim gibi uzaklarda arama kardeşim , Race werks'e git ve çözülsün
    ABO TRADING
    STR

tornado38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam ankardasın sanırım uzaklarda arama şaşmaz da turbocu irfan usta var ona git önce adam dizel araba konusun da çok bilgili ben 3 adet turbo yaptırdım daha tık demedi esnaf olarak ahlaklı bir adam kendisi turbo işiyle uğraşıyor turbo konusunda üstüne tanımadım daha kimseyi
    Alıntı _Burak_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    amotisörleri presleticem Allah ne verdiyse + yaylarıda dibine kadar kesicem tek sarım kalacak
    araba 33 cm düşecek
    çıkarken hepinizden helallik alacam
    ordan kınalı otobana basıcam

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)