User Tag List

7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: 1.6 ies yağ yakma

berkeyzn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

1.6 ies yağ yakma

Öncelikle merhabalar. Aracım 216.000de hiç lpg görmemiş 1.6 ies. Alalı daha 3 ay oldu 6bin km dir araç bende. alırken kendi ustamıza gösterdiğimizde bi sorun yok demişti. Ama sonra yağ yakmaya başlayınca arabayı bakıma sokup mobil 10w-40 yağ koyduk. arabayı sıkıştırmamama rağmen yağ yakması yine de kesilmedi. sadece arada devirli kullanıyorum o da çok sık değil. yaklaşık olarak 1500km de 500ml eksiltiyor. karterde de bir civata eksik ama sadece terleme var. sabahları altına baktığımda da hiç akıtma olmuyor. bugün tavsiye üzerine bursada tamsa honda özel servisine gittim. usta motorun bakımları zamanında yapılmadığı için kurum biriktiğini liqui moly nin bi yağıyla azaldıkça ilave yapıp 10.000 km denememizi %50 ihtimalle kurumu temizleyip kartere indirceğini olmazsa motor yapmak gerektiğini söyledi. Şuan arabanın çekişinde ya da performansında bi sıkıntı da yok. ne yapmamı önerirsiniz liqui moly nin yağı motoru temizlemezlezse motor yapmaktan başka bir yolu yok mudur.

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Egzozdan yağ yakmayla ilgili duman atmıyorsa yaşına göre yağ tüketimi normal gibi. 2004 A6 aracımda 1000-1500 km de yarım litre ekleme yapmam gerekiyor. İster sıkıştır ister normal git farketmiyor.

berkeyzn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    egzozdan az da olsa yağ yüzünden duman atıyo egzozun ucunda siyah kurum birikiyo az miktarda

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkeyzn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    egzozdan az da olsa yağ yüzünden duman atıyo egzozun ucunda siyah kurum birikiyo az miktarda
    Kurum birikir abi o normak, yağ yakma daki duman biraz farklıdır. örneklerine youtube dan bak bir kıyasla bence.

Raindrops - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 tane 1.4 is kullandım ikisi de aldığımdan beri sizin söylediğiniz miktarda yağ yakıyordu. İkisiyle toplam 80bin km yapmışımdır başıma bi iş gelmedi sattığım insanlarda da sorun çıkartmadı.

4LaRKaD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Honda grubunun genelinde yağ yakma olayına şahit oldum, özellikle 1.4 is ve 1.6 ies serisinde tabi bunların geneli kullanıma bağlı diye düşünüyorum. Eksiltme olayına gelince tabiki normal olduğunu düşünmüyorum, ayrıca farklı marka yağ kullanımlarının da bu durumu önleyeceğine çok inanmıyorum. Aşırı bir duman veya eksiltme yoksa gittiği yere kadar gitmeniz mantıklı olacaktır. Uzun süreli binecekseniz, makina açılıp kontrol edilmeli.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1500km de 0.5 litre yağ kaybı çok fazla
    pederde de 1.6ies var hiç yağ yakmaz, gerçi o 125k km de falan.

önce süratli giderken viteste ayağını gazdan çekince eksozdan mavi duman atıyormu onu kontrol edin
    birisi arkadan takip etsin baksın.

sonra kompresyon testi yapın, 4 silindir kaç çıkacak hepsi eşitmi bakılsın

motor yağ yakıyorsa yapacak çok bişey yok
    ya segmanlar değişecek yada subap lastikleri, zaten motor açılırsa ikiside değişir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler