Özet - Klima soğuk havayı gayet iyi üflüyor ancak 2k-3k rpm arasında uğultu sesi çıkarıyor. İkinci vites trafiği gibi düşük hızlarda sarsıntılara neden oluyor. Kompresör gidici mi yoksa aşırı doldurulmuş bir sistem mi?
UZUN - Arabamı 4 yıl boyunca çok sık kullanmadım, bu dönemde aylarca yattığı oldu. Son bir yıldır tekrar kullanmaya başladım, yaza doğru fanın çalıştığını ancak klimanın soğutmadığını fark ettim, bu yüzden yeni gaz basmaları için bilindik bir yere götürdüm.
Birinci, ikinci viteste 30km/s civarında hareket eden trafik sıkışıklığında bir uğultu sesi duydum ve sarsıntıları fark ettim. Sorunun klima kaynaklı olduğuna eminim çünkü kapalıyken bir sorun yok. Klima açıkken ortalama tüketimin 1.5 litre civarı artması da cabası.
Videoda araç durağan halde, klima kompresör kavraması devreye giriyor ve ses başlıyor, kavrama ayrılana kadar duyulabiliyor. Klik sesleri komp. kavramasını kontrol eden röleden geliyor.
Kötü bir kompresör mü yoksa -okuduğum kadarıyla- sistemin aşırı doldurulması mı?
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
https://youtube.com/shorts/rgxAA6AH5O0?feature=share