User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Egea 1.6 multijet Hakkında

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Egea 1.6 multijet Hakkında

Arkadaşlar 1.6 multijet lounge paket araç almak istiyorum fakat tamircim 1.6 multijet alma, illa egea alacaksan 1.3 multijet al diyor. Sebep olarak da 1.6 multijetlerin sıkıntılı olduğunu motor yapsak dahi düzen tutmadığını söylüyor.

İnternette araştırdım ama böyle bir bilgiye rastlamadım.
    En çok şikayet emme manifold su sızıntısı.

1.3 multijet de ben istemiyorum. Vtec2 den sonra bana ağır geldi. Yeterli ataklığı yok bana göre.
    1.6 multijet Hakkında sizin yorumlarınız nelerdir?
    Marv (Mickey Rourke) on the Mercedes:

"The padre drove a Mercedes, or at least that's what they're passing off as a Mercedes these days. Modern cars, they all look like electric shavers."

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    96 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    1.6 mjet senelerdir kullanan, baya da uğraşan biri olarak diyebilirim ki

Oem mekanikte Egea bazında tek zayıf nokta turbosu yazılım yapılır ve % değer verilerek basınç açılırsa kırılır. Başka bir handikapı yok.

Bakımını düzenli yap, dpf doluluğunu kontrol altında tut 500 bin km TR şartlarında gider.
    AR Giulietta 1.6 jtdm2
    ~ 210hp 420nm (ex setup with gtb1549vk) 22.8 sn -1.8 eğim
    ~ 250hp 500nm (ex setup with gtd1752mvkr - giulia 2.2) 14 sn kadran
    1460 kg scaled
    now back to stock.

GuneyOnur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.6 mjet bence 1.3'e göre daha sorunsuz 1.3'lerin enjektör sorunu bitmiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.6 mjet senelerdir kullanan, baya da uğraşan biri olarak diyebilirim ki

Oem mekanikte Egea bazında tek zayıf nokta turbosu yazılım yapılır ve % değer verilerek basınç açılırsa kırılır. Başka bir handikapı yok.

Bakımını düzenli yap, dpf doluluğunu kontrol altında tut 500 bin km TR şartlarında gider.
    Usta zaten Japoncu. Fiat üzerinde yeterli tecrübesi olduğunu düşünmüyorum.
    Teşekkürler.
    Alıntı GuneyOnur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.6 mjet bence 1.3'e göre daha sorunsuz 1.3'lerin enjektör sorunu bitmiyor.
    İlk kez birisi 1.6 multijet daha sorunsuz dedi.
    İnşallah öyledir. Çünkü 1.6 almalıyım 1.3 hiç tat vermedi.
    Teşekkürler

"The padre drove a Mercedes, or at least that's what they're passing off as a Mercedes these days. Modern cars, they all look like electric shavers."

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hali hazırda 2 adet kiralık eskittim 1 tanesi Sivas a gitti 75 bin yaptım diğerini halen kullanıyorum 9 ayda 40 bin yaptım, sorun yok aracın 60 binde bir serviste kayışının değiştiğini 130 binde ( otomatik vites için ) baskı kontrolü yapıldığı gerekli görülür ise değiştiriyoruz dediler. Frenleri zayıf gele bilir çözümü 1.6 Maxi Doblo'nun disk kaliperini koyulduğunda çözüldüğü 284 MM ön diskler 1.6 maxi dobloda 305 MM gayet iyi hale getirdiği. Yazılım yaptırırsan cidden gidişi çok iyi oluyor hali hazırda bile hızlanması çok iyi olmasına rağmen yazılım ile daha iyi hale gele biliyor. Irgat gibi kullandığım zamanlar da oldu uzun yola gözüm kapalıda çıktığım çokta memnunum araçtan tavsiye ederim. Sanayide 1.3 multijet'in ölümsüz olduğu için bakımı da kolay olduğundan ustalar bile onu tercih ediyor.

meganes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.3mj arkadaşım aldı,aldığı günden beri keyif alamadı,dpf arızası turbo arızası enjektör pulu,wasgate arızası ne varsa hepsiyle uğraşıyor şuan,tam bitti derken şimdide basınç arızası almaya başladı onunla uğraşıyor
    aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.6 mj taş gibidir. O ustaya götürmeyin
    Alıntı bhb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Memlekette beyaz olup tutulmayan tek şey kedi herhalde

tequila818 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.3 multijetin 1.6 multijetten tam olarak nesi iyiymiş? Bilmediğim için soruyorum. Yıllardır şirket aracı olarak 1.6 multijet egea kullanıyorum. Tamam araba iyi bir araba diyemem ama motoru çok iyi.
    E90 330i

mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.3 zamanında faklı modellerde kullandım, çok keyif almadım şuan 1.6 kullanıyorum şirket aracı ilk kullandığımda epey şaşırtmıştı beni
    Youtube kanalım: www.youtube.com/@ardaguven

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KoramiraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hali hazırda 2 adet kiralık eskittim 1 tanesi Sivas a gitti 75 bin yaptım diğerini halen kullanıyorum 9 ayda 40 bin yaptım, sorun yok aracın 60 binde bir serviste kayışının değiştiğini 130 binde ( otomatik vites için ) baskı kontrolü yapıldığı gerekli görülür ise değiştiriyoruz dediler. Frenleri zayıf gele bilir çözümü 1.6 Maxi Doblo'nun disk kaliperini koyulduğunda çözüldüğü 284 MM ön diskler 1.6 maxi dobloda 305 MM gayet iyi hale getirdiği. Yazılım yaptırırsan cidden gidişi çok iyi oluyor hali hazırda bile hızlanması çok iyi olmasına rağmen yazılım ile daha iyi hale gele biliyor. Irgat gibi kullandığım zamanlar da oldu uzun yola gözüm kapalıda çıktığım çokta memnunum araçtan tavsiye ederim. Sanayide 1.3 multijet'in ölümsüz olduğu için bakımı da kolay olduğundan ustalar bile onu tercih ediyor.
    Teşekkürler.
    Alıntı meganes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.3mj arkadaşım aldı,aldığı günden beri keyif alamadı,dpf arızası turbo arızası enjektör pulu,wasgate arızası ne varsa hepsiyle uğraşıyor şuan,tam bitti derken şimdide basınç arızası almaya başladı onunla uğraşıyor
    Teşekkürler.
    Alıntı rain man Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.6 mj taş gibidir. O ustaya götürmeyin
    Egea alırsam özel Fiat servisine gitmeyi düşünüyorum.
    Alıntı tequila818 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.3 multijetin 1.6 multijetten tam olarak nesi iyiymiş? Bilmediğim için soruyorum. Yıllardır şirket aracı olarak 1.6 multijet egea kullanıyorum. Tamam araba iyi bir araba diyemem ama motoru çok iyi.
    Teşekkürler.
    Alıntı mirafiori Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.3 zamanında faklı modellerde kullandım, çok keyif almadım şuan 1.6 kullanıyorum şirket aracı ilk kullandığımda epey şaşırtmıştı beni
    Teşekkürler.

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emsallerine göre iyi gider. Virajı-freni sanılandan iyidir. Bagaj o sınıf için en büyük 2-3 arabadan biridir. Donanımlısı sınıfına göre gayet yeterli donanımdadır.

Ne 1.6 mj ne de dct şanzımandan korkma. Debriyaj değişimi pahalı her çift kavramada olduğu gibi ama dsg kadar hızlı çalışmasa da taş gibi şanzıman. 1.6 mj 1.9 hacimden devşirme olduğu için kaya gibi bloğa sahiptir. 1.3 lere göre daha az yorulur. O2 sensörü hatası, krank keçesinden terleme kronik sorunu.
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı initial-D Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emsallerine göre iyi gider. Virajı-freni sanılandan iyidir. Bagaj o sınıf için en büyük 2-3 arabadan biridir. Donanımlısı sınıfına göre gayet yeterli donanımdadır.

Ne 1.6 mj ne de dct şanzımandan korkma. Debriyaj değişimi pahalı her çift kavramada olduğu gibi ama dsg kadar hızlı çalışmasa da taş gibi şanzıman. 1.6 mj 1.9 hacimden devşirme olduğu için kaya gibi bloğa sahiptir. 1.3 lere göre daha az yorulur. O2 sensörü hatası, krank keçesinden terleme kronik sorunu.
    Teşekkürler hocam.

BarışSever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1,6 otomatiğini kullanmıştım kısa süre,güzel bir gidişi var yazılımla çoğu arabayı şaşırtır

isacicek28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba yaklaşık 2 yıldır 1.6 lounge plus sw otomatık kullanıyorum 66 km de aldım suan 95 bınde sorunsuz sıkıntısız kullanıyorum karadeniz turu yaptım dağ bayır gezdim banamısın demedi tavsiye ederim
    tek tavsiyem lounge plus acc sensörü toz toprak kar yağmur çamurda sensör verimli çalışmıyor urban plus al kafan rahat olsun bence

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende 2 haftadan fazladır kiralık cross 1.6 mjet dct var 16binde sıfır gibi araba, o anlamda çok iyi ama şanzıman beni biraz kanser etti otomatikleştirilmiş manuel şanzıman gibi hissettiriyor, muhtemelen dizel motor etkisi ama vites büyütürken anlık gibi olsa da kafa indirip tekrar hızlanması, 1. viteste durmak üzereyken tekrar devam edeyim yola atlayayım falan deyince ortada kimse olmaması, ara hızlanmalarda çok çok geç toparlanıp hızlanması falan hiç memnun etmemişti

ama normal günlük kullanım yapayım her şeyine ben adapte olayım ona ayak uydurup benim değil arabanın istediği gibi kullanayım derseniz sorun yok tabii

alıcı gözle inceleyince para verip almam diye düşündüm ama benim kullanım tarzıma uymadığı için tamamen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güncel kullandığım otomatik 1.6 Mjet Sedan Egae, geçenlerde yoğun trafiğe girdim böyle bir uyarı verdi, söylemişlerdi başıma ilk kez geldi.

meganes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yoğun trafikte boşa alıyormusun ? yoksa hep D'demi gidiyorsun ? diğer şanzımanları bilmem ama 8hp zf şanzımanda durmalı trafiklerde N moduna alıyorum araç bariz rahatlıyor
    aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??

8.000rpm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dur kalk trafikte arada N'ye alırsanız bu uyarı gelmiyor
    geldiğinde de N'ye almak yetiyor hemen soğuyor şanzıman

Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim Sandero robotik otomatik olduğu için N konumuna almamak gerekiyor, bende ondan dolayı N'ye alma gibi alışkanlık yok, açıkçaşı Egea'da almadım, yoğun trafikte bu şekilde denemek lazım..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler