User Tag List

9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: 1.5 TSİ Wastegate Milinden Gelen Zırıltı Sesi?

razzmatazz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question 1.5 TSİ Wastegate Milinden Gelen Zırıltı Sesi?

Arkadaşlar Merhaba
    80 binde aldığım 1.5 tsi leon aracımda sabah ilk çalıştırmada ve 2 silindir moduna geçtiğinde egsoz zırıltısı gibi bir zırıltı sesi duyuyorum
    araştırmalarıma göre tüm act li tsi motorlarda aynı sorunla karşılaşanlar var
    7 bin kmde bile başlayanlar olmuş
    forumda biraz bakındım ama benzer bir konuya rastlamadım
    daha önce karşılaşmış ve çözüme kavuşturmuş kimse varmıdır ?
    kimisi wastegate değişmesi lazım diyor kimisi basit bir burçla wastegate kolundaki boşluk alınabilir diyor
    basit bir iş ise kendim halletmeye çalışacağım fikir verirseniz sevinirim
    alttaki yazı durumu açıklayan seat forumundan alıntıdır arkadaş link vs. vermiş ama linklerin hepsi uçtuğundan bir sonuca varamadım
    youtubeden başkalarının sesi tarif eden videolarını konuya ekliyorum.

ACT motorlar 2 silindir ve 4 silindir modu ile çalışan motorlardır.
    Doğuş hatta Seat İspanya ile yazışmama aracımı defalarca servise bırakmama rağmen yaptıkları tüm incelemelerde sorunu bulamamaları neticesinde olaya teknik bir personel olduğum için kendim el attım.
    2 Silindir 4 silindir değişimlerinde artan titreşim oranı nedeniyle 30.000km'ye kadar her hangi bir problem yok ancak sonrasında wastegate kolunda bir boşluk oluştuğunu farkettim. Bu boşluk nedeniyle düşük hızda araç kararsız devirde giderken(vitesi yükselteyim mi düşüreyim mi belirsizliği) camlar açıkken büyük bir zırlama sesi geliyor. Bu zırlama 2 silindir moduna geçtiği anda artan sarsıntılı çalışma nedeniyle duyuluyor.
    Duyduğunuz bu sesi araç soğukken kaputu açıp wastegate koluna parmağınızla vurarak duymanız mümkün.
    Bu boşluğun araca zararları var tek zararı ses değil.
    Eksenel kaçıklık nedeniyle kol görevini doğru zamanlamalı yapamıyor. Turbo şişiyor ve geç boşalıyor. Bu gecikme turbonun sıkışıp dışa yağ basmasına neden oluyor.
    Vites geçişleri uzamaya başlıyor araç yığılıyor.
    Yakıtınız artıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bmw N13 Cold Start Wastegate Rattle (Kısmi Cozum) | DonanımHaber Forum

şöyle bir konuya rastladım benzer sorun bmw nin n13 motorlarında da varmış
    yabancı forumlarda da wastegate rattle olarak geçiyor
    06J145220A numaralı basit bir klips ile çözülüyormuş
    tr de bulamadım sanırım aliexpressden sipariş verip deneyeceğim

derviscapaci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı durum 1.0 Tsi lerde de var, 3 silindir bmwlerde de, 1.5 Tsi lerde de ... 2. el olarak aldığım 1.0 Tsi Golf aracımda ekspertiz aşamasında hatrı sayılır bir marka, nereden geldiğini söyleyemedi anlayamadı tespit edemedi. Sonrasında ben kendim araştırarak buldum . Çok da basit bir çözüm gördüm youtube da, uyguladım ses ortadan kalktı. İki ucu kancalı bir yay gerdiriyorsunuz mile. Oluyor bitiyor.
    Forumlarda çözüm olarak sunulan parça 06J145220A numaralı parça var . Fakat ulaşması zor Tr de bulamadım yurt dışından temin etmek gerekiyor.

Konu derviscapaci tarafından (07-11-2024 Saat 11:38 ) değiştirilmiştir. Sebep: İmla kuralları.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı derviscapaci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı durum 1.0 Tsi lerde de var, 3 silindir bmwlerde de, 1.5 Tsi lerde de ... 2. el olarak aldığım 1.0 Tsi Golf aracımda ekspertiz aşamasında hatrı sayılır bir marka, nereden geldiğini söyleyemedi anlayamadı tespit edemedi. Sonrasında ben kendim araştırarak buldum . Çok da basit bir çözüm gördüm youtube da, uyguladım ses ortadan kalktı. İki ucu kancalı bir yay gerdiriyorsunuz mile. Oluyor bitiyor.
    Forumlarda çözüm olarak sunulan parça 06J145220A numaralı parça var . Fakat ulaşması zor Tr de bulamadım yurt dışından temin etmek gerekiyor.

evet neredeyse tsi motorların hepsinde varmış hatta bu ses yüzünden zincir değişimi yapan bir çok kişi var
    peki yay ile gerdirildiğinde açılıp kapanma esnasında bir direnç oluşmaz mı hocam
    ben bahsettiğiniz parçanın siparişini verdim hatta audinin bu konu ile ilgili bir servis dökümanını buldum pdf ini paylaşıyorum altta.
    YouTube

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı razzmatazz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet neredeyse tsi motorların hepsinde varmış hatta bu ses yüzünden zincir değişimi yapan bir çok kişi var
    peki yay ile gerdirildiğinde açılıp kapanma esnasında bir direnç oluşmaz mı hocam
    ben bahsettiğiniz parçanın siparişini verdim hatta audinin bu konu ile ilgili bir servis dökümanını buldum pdf ini paylaşıyorum altta.
    YouTube
    Ben de milde kasıntı olur mu basınçta problem olur mu diye düşündüm ama yabancı forumlarda bu söz konusu parça kodlu ürünü kullananlarda basınçla alakalı hatalar yaşayanlar olmuş. Benim kullandığım yöntemde hiç bir sorun yaşamadım 2 aydır öyle kullanıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de milde kasıntı olur mu basınçta problem olur mu diye düşündüm ama yabancı forumlarda bu söz konusu parça kodlu ürünü kullananlarda basınçla alakalı hatalar yaşayanlar olmuş. Benim kullandığım yöntemde hiç bir sorun yaşamadım 2 aydır öyle kullanıyorum.
    yanlış pozisyonda takıldığında biryerlere sürterek basınçta problem oluşturabilir
    audinin servis dökümanında parçanın olması gereken açıklığına kadar belirtmişler
    bazı forumlarda gördüğüm kadarıyla bu parçayı kerpetenle daraltıp takanlar var onlar problem yaşayabilir
    parça gelene kadar sizin yöntemi bende bir deneyeyim yayları nalburdan mı temin etmiştiniz 1 adet yay yetiyormu videoda ki gibi 2 adet yay mı taktınız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yanlış pozisyonda takıldığında biryerlere sürterek basınçta problem oluşturabilir
    audinin servis dökümanında parçanın olması gereken açıklığına kadar belirtmişler
    bazı forumlarda gördüğüm kadarıyla bu parçayı kerpetenle daraltıp takanlar var onlar problem yaşayabilir
    parça gelene kadar sizin yöntemi bende bir deneyeyim yayları nalburdan mı temin etmiştiniz 1 adet yay yetiyormu videoda ki gibi 2 adet yay mı taktınız
    Yalnızca 1 tanesi yetiyor. Küçük bir tamir dükkanı olan arkadaşıma uğramıştım işe yaramaz kutusunun içinde vidaların metallerin arasında bulup takmıştım Kolayca bulabilirsiniz gerginliğini sertliğini göz kararı seçip takabilirsiniz. İşinizi görür diğer türlü parçaya gerek bile yok bana göre. Bir ucunu mile geçirin diğeri ucunuda yayın gerginliğine göre etrafında herhangi bir yere geçirebilirsiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yalnızca 1 tanesi yetiyor. Küçük bir tamir dükkanı olan arkadaşıma uğramıştım işe yaramaz kutusunun içinde vidaların metallerin arasında bulup takmıştım Kolayca bulabilirsiniz gerginliğini sertliğini göz kararı seçip takabilirsiniz. İşinizi görür diğer türlü parçaya gerek bile yok bana göre. Bir ucunu mile geçirin diğeri ucunuda yayın gerginliğine göre etrafında herhangi bir yere geçirebilirsiniz.
    en sağlıklı yöntem servisin uyguladığı yöntemdir diyerekten direk o parçayı takıp geçeyim dedim hocam
    230 tl ye geldi zaten aliexpressden
    sizin yöntemide ilk fırsatta yay bulup denerim teşekkür ederim bilgiler için

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en sağlıklı yöntem servisin uyguladığı yöntemdir diyerekten direk o parçayı takıp geçeyim dedim hocam
    230 tl ye geldi zaten aliexpressden
    sizin yöntemide ilk fırsatta yay bulup denerim teşekkür ederim bilgiler için
    Tabii ki nasıl arzu ederseniz. Rica ederim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)

Bu Konudaki Etiketler