arkadaşlar merhaba. gümrükten başlıkta belirttiğim aracı satın aldım. araç otomatik vites. motor hacmi yüksek ve hamann modifiyesi vardır umuduyla riske girdim. ancak risk elimde patladı. 1,5 sene gümrükte yattı.
aracın genel bakımlarını yaptırdım. yattığından dolayı mı veya başka bir sebep mi bilmiyorum araç hararet yaptı. kaputu açtığımda kaçak sesi geliyordu. aracın fanları açıkken durduğu yerde bile sıcaklık yükseliyordu. muhtemelen conta yandı. net şu vardır diyemiyorum çünkü ustaya gösteremedim.
yaptığım araştırmalarda N52 motorların rektefiyesinin sağlıklı olmadığı bunun yerine motor alınıp takılmasının daha uygun olacağı söylendi. sağolsun bir arkadaş detaylı bilgiler de verdi. burada bu konuda tecrübeli bir çok arkadaş vardır. hem akıl almak hem de motor bulmak için yardım isteyecektim.
öncelikle maliyeti daha düşük olur umuduyla N52 için rektefiye işine girmeli miyim? motoru açtırınca haliyle zincir seti yağ pompası değişikliği gibi ağır bakımlarını da yaptırmam gerekecek.
eğer girilmez derseniz, uygun maliyete sıfır veya düşük km li çıkma motor nereden nasıl bulabilirim? Ankara'da ikamet ediyorum. sanayi ve bmw ye çok yabancıyım. M54B30 motor veya turbolu olmak üzere nerelerden temin edebilirim?
teşekkürler
ihale sayfası:
E-İhale | Ticaret Bakanlığı