Selamlar yine ben
Okuyanlardan bazılarınız biliyordur, son zamanlarda arabaya yaptığım masraflar sonrasında ufak ufak yağ eksiltme muhabbeti devam ediyordu, bugüne kadar hiç değişmemiş olan yağ seperatörünü de değiştirttim. Şu an için bir sorun yok gibi.
Ancak yakın zamanda başlayan ve küçük küçük arttığını düşündüğüm bir ses peydah oldu.
Devirle beraber "dıgıdgıdıgıdıgıdgıdgı" şeklinde tıkırtı gibi bir ses geliyor. Motorda olduğunu düşünmek istemiyorum

Zira bazen anlık olarak ses gidiyor, sonra tekrar başlıyor. Rölantide belli belirsiz, yükte devirlenmede daha belirgin geliyor, viteste kompresyona bıraktığımda yine duyuyorum.
Dışarıdan bu ses pek duyulmuyor gibi, içeriden daha çok duyuyorum.
Ustaya söylediğimde "yakın zamanda artarsa bi gel, kasnak sesi, rulman sesi vb olabilir bi bakarız" dedi. Bu ara biraz daha belirginleşti sanki, 1-2 ay oldu veya olmadı.
Şarj dinamosu falan değişmedi hiç mesela, acaba onların sesleri mi diye düşünüyorum.
Devridaim pompası geçenlerde değişti, acaba o mu yapıyor dedim bir yandan da...
Aracın gidişte, şunda bunda hiç sorun yok, yağ yakmıyor, su eksiltmiyor, titreşim bilmemne vs yok.
Multiair ünitesi mi acaba diye de aklıma geliyor ama ondan kaynaklı bir performans, tekleme, titreşim gibi bir durum da yok.
Fikirleri almak isterim, nedir ne değildir ne olabilir diye..