User Tag List

8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Konu: Beyin Göçü :))

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Beyin Göçü :))

Yine acayip bir problemle karşınızdayım :P

Yeni bir sorun peydah oldu bizim 500x'te. Bir defa yağmur yağarken araba hanımdayken başımıza geldi, diğeri de cama su attıktan bi 10sn sonra..
    Arabada her uyarı yandı, fan bile çalışıyor, otomatik vites araba, vites göstergelerinin hepsi yanıyor falan... araba gaz da yemiyor o esnada, sağa attım kendimi yol kenarına. Kontak kapatıp açmak bir işe yaramıyor, aklıma geldi, inip kutup başını söküp taktım, normale döndü.
    Bu iki olay arasında 1 hafta 10 güneşli gün falan var, işin içinde su yokken sıkıntı yok galiba.

Bir arkadaşım beyne su gitmesi ihtimalinden bahsetti, Giulietta'larda da benzer bir sorunun olduğunu, bi yerlerden su sızması olup olmadığını kontrol etmemi tavsiye etti.
    Ancak içeride bir sorun göremedim, çok da detaylı söküp bakmadım, OBD soketine yakın yerlerde olduğunu (body computer), olası arızalarda su durumunu kontrol etmemizi söyleyen bir doküman var bu arada.
    Fiat elearn programı imiş sanıyorum.

Fotoğraf koyamadım ama sileceklerin orada bir gider var, aslında su başka yerlere gitmesi gerekirken aradan bir yerden gelip tam kaput altındaki sigorta kutusuna damlıyor.
    Öncelikle burası diye düşündüm, suyun yönünü-yolunu değiştirecek bir tedbir aldım kendimce, şimdilik oldu gibi. Sigorta kutusunun üzerinde zaten su tutmayın falan diye uyarı var.

Ancak eğer sorun bu değilse bir de şu aklıma geldi. Arabada Racechip var ve kutusunu da tam bu sigorta kutusunun üzerine koymuştum, su da tam gelip onun üzerine akıyor gibiydi, onu da kenara aldım.
    Bu iki durumu değiştirince düzeldi gibi oldu, yağmurda da arabayı kullanıp denedim. Sileceğin oralarda biriken suya benzer şekilde şişeyle döküp bi yerlere akıyor mu diye kontrol ettim.

Ben sol tarafla uğraştım gerçi ama sağ sileceğin altındaki küçük gider deliği de tıkanmıştı, onu da bi tel yardımıyla açtım sanırım.
    Ancak o bölgede suyun taşıp gidip de bozabileceği bi yer yok gibi görünüyor.

Başka birisi ise "alternatör olabilir mi" dedi. Şarjda sıkıntı yok gibi duruyor ama...

İşin içinde su olduğunda ikidir problem yaşamamız "su" tezini daha çok güçlendirdi. Tesadüf müdür emin de olamadım, denemelerim devam edecek
    Bi fikri olan var mıdır acaba diye yine de bi sorayım dedim.
    Şehiriçi kullanımda sıkıntı yok, durup inip kutup başını sök tak yapabiliriz ama hanım E-5 kullanımı falan yapıyor haftaiçi, 80-100 giderken gaz yemeyen arabayla sağa çekmeye çalışmak tehlikeli olabilir. O yüzden kafam takıldı.
    Konu Ormanci tarafından (20-10-2025 Saat 22:22 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teziniz doğru ise eski 308 lerde de aynı sorun oluyordu su kablolarında üzerinde beyne gidip beyni yakıyordu. Mümkün olan soketleri cıkartıp içinde su izi varmı bakabilirsiniz. daha da emin olmak için şu denenebilir aracı ağacın altına park edip ön cam atlındaki giderini yaprak vs şeylerle komple tıkatıp benzinci yıkamasında ön cama bol bol su sıkın siz su testinizi nasıl yaptınız bilmiyorum ama 3 5 litre su ile olacak iş değil
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olum erken ödersen tabiki notun düşer adamın alacağı faize kesik atıyorsun adam seni ...kecekti ne güzel

darkred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence alternatör değildir. Fan neden açsın yada kutup başı söküp takınca neden düzelsin. Alternatör mekanik bir şey neticede kutup başıyla düzelmez sorun devam ederdi diye düşünüyorum.

İlk tez bence daha mantıklı. Gider tıkanmış ve sigorta kutusuna su geliyorsa sapıttırmış olma ihtimali çok daha yüksek ihtimal bence.
    Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
    M.Kemal ATATÜRK

cnzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    500x de oluyor böyle absürt sorunlar.

Bizim 500x de arada yapıyor, bi mantığı yada sebebi yok.

Akü kutup başlarını söküp takınca geçiyor genelde. Bazen kendiliğinden de geçtiği oluyor.

Akü değişti mi yakın zamanda ? aküye yormuştum ben daha önce ama bıraktım sorgulamayı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    EGR ,kat iptali, yazılım var mı?

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kısa devre yapıyor muhtemelen. Tüm lambaları yakmasını kısa devreye bağlıyorum. Su olayı bence.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

Jön Türk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yolcu tarafındaki gider mi tıkalı ? beyin tam ortada kalıyordu bizim araçlarda @levent
    #eksikpazar

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eyvallah agalar, evet alternatör değildir diye düşündüm ben de. Şarjda hiç sıkıntı yok gibi.
    Akü değişti, hatta bir arkadaş başta "aküde hata var, sahte olmasın?" dedi, içime kurt düşürdü, aküyü kontrol ettirdik ama çakal akücü sağolsun "bu jel akü, bunların motorları çok sıcak, jel akü bagajda aküsü olanlara daha uygun, jeli sapıttırıyor sıcaklık, ondandır" dedi, yine Varta ama normal akü aldık, yani AGM-EFB değişimi yaptık galiba. Fakat gördük ki tabi ki aküden değil Gidip aküyü sokasım geliyor akücüye...

Kat iptali, yazılım yok, ancak mesajımda yazmıştım galiba, Racechip var soketli falan bir şey. Acaba su onun üzerine mi fişine mi geldi dedim, tam oraya akıyordu çünkü. Yerini değiştirdim hemen.

Yolcu tarafındaki gider tıkanmıştı evet, o da aklıma geldi, oraya biriken su akıp bi yerlere gidiyor mu acaba diye, hemen onu da açtım şimdi birikmiyor galiba.

Aynen ben de kısa devre diye düşünüyorum.

Ha bu arada arabanın mod seçici düğmesi de kısa devre hatası veriyor bu arada, onun da yenisini sipariş ettim. Fakat bu denli bi arızaya sebep olduğunu düşünmüyorum yine de.
    ABS modülü de ayrıca hata veriyordu o da kalıcıya döndü, onun da yenisini sipariş ettim, başlarım alayınıza dedim, bakalım deneye deneye gidiyoruz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler