Yine acayip bir problemle karşınızdayım :P
Yeni bir sorun peydah oldu bizim 500x'te. Bir defa yağmur yağarken araba hanımdayken başımıza geldi, diğeri de cama su attıktan bi 10sn sonra..
Arabada her uyarı yandı, fan bile çalışıyor, otomatik vites araba, vites göstergelerinin hepsi yanıyor falan... araba gaz da yemiyor o esnada, sağa attım kendimi yol kenarına. Kontak kapatıp açmak bir işe yaramıyor, aklıma geldi, inip kutup başını söküp taktım, normale döndü.
Bu iki olay arasında 1 hafta 10 güneşli gün falan var, işin içinde su yokken sıkıntı yok galiba.
Bir arkadaşım beyne su gitmesi ihtimalinden bahsetti, Giulietta'larda da benzer bir sorunun olduğunu, bi yerlerden su sızması olup olmadığını kontrol etmemi tavsiye etti.
Ancak içeride bir sorun göremedim, çok da detaylı söküp bakmadım, OBD soketine yakın yerlerde olduğunu (body computer), olası arızalarda su durumunu kontrol etmemizi söyleyen bir doküman var bu arada.
Fiat elearn programı imiş sanıyorum.
Fotoğraf koyamadım ama sileceklerin orada bir gider var, aslında su başka yerlere gitmesi gerekirken aradan bir yerden gelip tam kaput altındaki sigorta kutusuna damlıyor.
Öncelikle burası diye düşündüm, suyun yönünü-yolunu değiştirecek bir tedbir aldım kendimce, şimdilik oldu gibi. Sigorta kutusunun üzerinde zaten su tutmayın falan diye uyarı var.
Ancak eğer sorun bu değilse bir de şu aklıma geldi. Arabada Racechip var ve kutusunu da tam bu sigorta kutusunun üzerine koymuştum, su da tam gelip onun üzerine akıyor gibiydi, onu da kenara aldım.
Bu iki durumu değiştirince düzeldi gibi oldu, yağmurda da arabayı kullanıp denedim. Sileceğin oralarda biriken suya benzer şekilde şişeyle döküp bi yerlere akıyor mu diye kontrol ettim.
Ben sol tarafla uğraştım gerçi ama sağ sileceğin altındaki küçük gider deliği de tıkanmıştı, onu da bi tel yardımıyla açtım sanırım.
Ancak o bölgede suyun taşıp gidip de bozabileceği bi yer yok gibi görünüyor.
Başka birisi ise "alternatör olabilir mi" dedi. Şarjda sıkıntı yok gibi duruyor ama...
İşin içinde su olduğunda ikidir problem yaşamamız "su" tezini daha çok güçlendirdi. Tesadüf müdür emin de olamadım, denemelerim devam edecek![]()
Bi fikri olan var mıdır acaba diye yine de bi sorayım dedim.
Şehiriçi kullanımda sıkıntı yok, durup inip kutup başını sök tak yapabiliriz ama hanım E-5 kullanımı falan yapıyor haftaiçi, 80-100 giderken gaz yemeyen arabayla sağa çekmeye çalışmak tehlikeli olabilir. O yüzden kafam takıldı.