User Tag List

8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Konu: 1.6 tdi için yetkili servisin motor yağı tercihi?

ozturk1661 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

1.6 tdi için yetkili servisin motor yağı tercihi?

Herkese merhaba,

2016 model 1.6 tdi a3 sahibiyim.

Araca bugün yetkili serviste bakım yapıldı ve teslim alırken faturada 5w30 yerine 0w30 yağ ile değişim yapıldı olarak yazıldığını fark ettim.
    Servis çalışanına bu değişimin nedenini sorduğumda, aslında 5w30 yağ kullanıldığını ancak sistemde yağın 0w30 olarak tanımlı olduğu şeklinde pek de inandırıcı olmayan bir açıklama yaptı.

Bu durum kafamı kurcalıyor şu anda,
    Birincisi, bu değişim kaynaklı ilerde bi sıkıntı yaşar mıyım? Araç full yetkili bakımlı ve ilk sahibiyim. Eski faturaları kontrol ettiğimde bugüne kadar hep castrol edge 5w30 kullanılmış. Şimdi ise shell helix 0w30 olarak değişim yapılmış görünüyor. Km şu an 123k ve 1449 turbo yazılım vs mevcut.
    İkincisi, diyelim ki çalışanın dediği doğru. Kullanılan yağ 5w30 ama sistemde 0w30 görünüyor. Yetkili serviste böyle bir durum nasıl olabiliyor?

Özellikle vag grubu bayilerinde çalışan üyeler varsa yorumlarını merak ediyorum.

SinanAdalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında yağlar arası ütopik farklılık yok.. sadece 0-30 soğukta daha akışkan olduğu için daha hızlı yağlama olur. Diğer karakteristik özellikleri 5-30 ile %90 aynı. Sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Allah korusun yaşasan bile elinde kayıtlar var.
    İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yetkili servise neden faturalı yağınızı götürmüyorsunuz? Ben öyle yapıyordum vw passat için, liqui moly toptec 4200 kullandığım yağ.

Şimdiki aracım golf 7.5 ddy motorlu 1.6 tdi - 1449vz+dp+yazılım+kutu içii KN var
    70bin km dir Kullandığım yağ 4200 toptec, 7-10 bin km civarı komple filtrelerle değişim yaptırırım özel servise.

Ve yine Şahsi fiktim sonradan konulan shell 0w30 , castrol den Çok daha iyidir. Castrol sesli çalışıyor ve yağ eksiltiyor. 3 adet tdi polo-passat ve golfte bu şekildeydi...
    Konu slowmotion tarafından (02-03-2026 Saat 13:55 ) değiştirilmiştir.
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SinanAdalı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aslında yağlar arası ütopik farklılık yok.. sadece 0-30 soğukta daha akışkan olduğu için daha hızlı yağlama olur. Diğer karakteristik özellikleri 5-30 ile %90 aynı. Sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Allah korusun yaşasan bile elinde kayıtlar var.
    Evet aralarında büyük farklılıklar yok gibi duruyor. Hatta yağ seçici 5w30 dan önce 0w30 öneriyor shell de onu da öğrenmiş oldum.

Peki sonraki bakımlarda 0w30 ile mi devam etmek gerekir yoksa 5w30 da kullanılabilir mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı slowmotion Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yetkili servise neden faturalı yağınızı götürmüyorsunuz? Ben öyle yapıyordum vw passat için, liqui moly toptec 4200 kullandığım yağ.

Şimdiki aracım golf 7.5 ddy motorlu 1.6 tdi - 1449vz+dp+yazılım+kutu içii KN var
    70bin km dir Kullandığım yağ 4200 toptec, 7-10 bin km civarı komple filtrelerle değişim yaptırırım özel servise.

Ve yine Şahsi fiktim sonradan konulan shell 0w30 , castrol den Çok daha iyidir. Castrol sesli çalışıyor ve yağ eksiltiyor. 3 adet tdi polo-passat ve golfte bu şekildeydi...
    Böyle bir durum olduğunu bilmiyordum açıkçası. Yetkiliden devam edersem denerim belki.

Benim araç cxx motor onun dışında sizinki ile aynı setup mevcut. Değişimi 9-10 bin aralığında yaptırmama rağmen Castrol bende de eksiltme yapıyordu. Shell i öneren olmuştu daha önce, şimdi şansa denk geldi. Deneyip göreceğim artık.

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozturk1661 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Böyle bir durum olduğunu bilmiyordum açıkçası. Yetkiliden devam edersem denerim belki.

Benim araç cxx motor onun dışında sizinki ile aynı setup mevcut. Değişimi 9-10 bin aralığında yaptırmama rağmen Castrol bende de eksiltme yapıyordu. Shell i öneren olmuştu daha önce, şimdi şansa denk geldi. Deneyip göreceğim artık.
    Yetkili servis dışarıdan kesinlikle yağ kabul etmiyor.
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG-Golf7 1.6TDI

SinanAdalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozturk1661 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet aralarında büyük farklılıklar yok gibi duruyor. Hatta yağ seçici 5w30 dan önce 0w30 öneriyor shell de onu da öğrenmiş oldum.

Peki sonraki bakımlarda 0w30 ile mi devam etmek gerekir yoksa 5w30 da kullanılabilir mi?
    bence ikisi kendi arasında kullanılabilir olarak düşünüyorum. Ama niyahetinde şikayetiniz olmazsa 0-30'dan da devam edilebilir
    İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selam dostum, polo ve passat araçlarımda faturalı alıp gidiyordum Tarsus Opata değişiyorlardı, sistem değiştimi bilmiyorum Şimdiki aracım golfü hiç götürmedim
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler