User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: VAG 1.4 TSI Twincharger SuperCharger Hakkında Bilgi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

VAG 1.4 TSI Twincharger SuperCharger Hakkında Bilgi

Selam herkese.

Başlıkta bahsettiğim parça ile ilgili bilgi sahibi olan ve paylaşmak isteyen biri var mı ?
    parça numarası: 03c145601e

EATON M24 olduğu söyleniyor bazı yerler ise bunun doğru olmadığını söylüyor. VAG için özel tasarlanmış sanırım. Hiçbir yerde devir-boost haritasını bulamadım.

Yardımcı olabilecek var mı ?

mr.korhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eaton bildiğiniz gibi ciddi bir üretici firma , bu charger larda vag grubu için o markaya ürettirilmiş ürünler, bunların boost devir haritası da sanmıyorum ki aslında oluşmuş olsun , zira biliyorsunuz manyetik bi şekilde zaten ecu tarafından giriş çıkış anları kontrol ediliyor, ve twinchargerlarda twin kelebek olduğu içinde içeriye uygulanacak basıncı ecu ayarlıyor , yani aslında harita yapısındaki tepkilerini ecu belirliyor, lakin max üretilen basınç v.s ise istediğiniz, sanıyorumki max 0.9 bar verebilir diye hatırlıyorum, blg ler de , 170 liklerde
    TK 777 - Agu Engine 2.0 Stroker GTX3076 Gen2
    FRK 02 - 2.0TFSI Stage 3 Golf MKV GTI DSG
    TK 757 - LEON CUPRA MK2 & Mazda 323GTX AWD TURBO
    VTE 60 - Gen5 Prelude 2.2 Vti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet Twincharger motorlarda SC nin boruları arasında bir tane daha kelebek var çok teferruatlı bi makine bu twinchargerlar.

bu ünite M24 mü R410 mu V400 mü karıştırılıyor. her kafadan bir ses çıkıyor resmen Ruslardan gördüğüm kadarıyla V400.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hangi araca takmayı düşünüyorsunuz ?
    ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birçok insana saçma ve gereksiz gelecek ancak 1.4 fire Egea'ya uygulayacağım. Low boost (0.5 bar) projesi olacak. amacım yüksek güç çıkışları değil. 1.4 egeanın en büyük handikapını kapatmak istiyorum supercharger bu yüzden istedim. özellikle tüm devir bandında tork olsun istiyorum.

3d taramalarımı tamamladığımda yerleşim şeması oturmuş olacak. şimdilik gözlemlerim bu mereti takacak yer de var 1.4 fire bloğunda

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bahadir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birçok insana saçma ve gereksiz gelecek ancak 1.4 fire Egea'ya uygulayacağım. Low boost (0.5 bar) projesi olacak. amacım yüksek güç çıkışları değil. 1.4 egeanın en büyük handikapını kapatmak istiyorum supercharger bu yüzden istedim. özellikle tüm devir bandında tork olsun istiyorum.

3d taramalarımı tamamladığımda yerleşim şeması oturmuş olacak. şimdilik gözlemlerim bu mereti takacak yer de var 1.4 fire bloğunda
    candan mühendislik diye bir firma var turbo projesi yaptılar al tak şeklinde daha kolay olabilir sizin için test videolarını vs izledim gayet iyi duruyordu

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Proje aşırı mantıklı, 3000-3500 devir bandına kadar yeterli hava üfleyeceğini düşünüyorum ama ben olsam turbo düşünürdüm,
    alt devirdeki yüksek basınclar beni hep korkutuyor, çok düzgün ateşleme kontrolü gerektiğini düşünüyorum
    ...

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bahadir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yapay zekâ "Bu ürün yanlış seçim olur." diyor.

Bugüne kadar Egea'nın aşırı beslemeye kavuşturulmamış olması yadırgadığım bir durumdu. Böyle bayiden araba al, iki sokak ötede yolda kal durumları devam ederse önümüzdeki senelerde aşırı besleme Egea yaygın bir uygulama olur sanırım.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi supercharger mantığını geneli ile ele alırsak zaten tüm devir bandında hizmet etmeyecektir mantıken, evet ciddi bir katkısı olacaktır, ama tüm devir bandına hizmeti sağlamak , yani ilk andan son devir anına kadar overboost olabilen bir yapı zaten afterbuild olarak çok güç. chargerın kasnak kayış tahrik sistemini dizayn edeceksiniz, elektrikli manyetik yapı ise tesisat yönetimi çıkacak , yahut eski sistem kayış döndü charger basar mantığı ise de bu kez aynı lineer yapıda ecu ile enjektörlerinizin ve avans haritanızın dizaynı var, ve bir proje arabası mantığında işlemler , süreçler , fedakarlıklar yapılacaksa , bu atmosferik egea olmamalı yani şahsi kanaatim hali hazırda bir turbolu egea alıp onu keyflendirmeye çalışın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    candan mühendislik diye bir firma var turbo projesi yaptılar al tak şeklinde daha kolay olabilir sizin için test videolarını vs izledim gayet iyi duruyordu
    candan ile görüştüm başka araca yapmayacaklarını söylediler. esasında bu arayış ve proje onların ilk postu ile başladı sonrasın 1.4 fire ile 1.4 t-jetin çok benzer motorlar olduğunu gördüm araya araya iş beni özellikle limitlerde bir SC yapmaya götürdü.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkay_aydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Proje aşırı mantıklı, 3000-3500 devir bandına kadar yeterli hava üfleyeceğini düşünüyorum ama ben olsam turbo düşünürdüm,
    alt devirdeki yüksek basınclar beni hep korkutuyor, çok düzgün ateşleme kontrolü gerektiğini düşünüyorum
    turbodan ziyade sc istememin sebebi de biraz bu aslında v400 (VAG SC) bu proje için özellikle kasnak küçültüp basınç açayım dediğim an bana hop diyecek. turbo olsa ben o basıncı açarım o kolu eğer o kapak saplamasını sündürürüm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 220T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yapay zekâ "Bu ürün yanlış seçim olur." diyor.

Bugüne kadar Egea'nın aşırı beslemeye kavuşturulmamış olması yadırgadığım bir durumdu. Böyle bayiden araba al, iki sokak ötede yolda kal durumları devam ederse önümüzdeki senelerde aşırı besleme Egea yaygın bir uygulama olur sanırım.
    AI ilk önersi m45 di ben de mantıklı bulmuştum sonra bi baktım MB Eaton M45 ile M111 motor besliyor. noluyoruz dedim. AISIN AMR500 bakındım hala da bakınıyorum aslında TR'de olmayışı buna yöneltti. Volümetrik verim, kasnak oranları hesaplandığında 6000'e kadar bir sorun yok stabil bir şekilde üfleyecek. Bugün hesaplamalarımı ve V400'ün boost mapini paylaşırım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mr.korhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi supercharger mantığını geneli ile ele alırsak zaten tüm devir bandında hizmet etmeyecektir mantıken, evet ciddi bir katkısı olacaktır, ama tüm devir bandına hizmeti sağlamak , yani ilk andan son devir anına kadar overboost olabilen bir yapı zaten afterbuild olarak çok güç. chargerın kasnak kayış tahrik sistemini dizayn edeceksiniz, elektrikli manyetik yapı ise tesisat yönetimi çıkacak , yahut eski sistem kayış döndü charger basar mantığı ise de bu kez aynı lineer yapıda ecu ile enjektörlerinizin ve avans haritanızın dizaynı var, ve bir proje arabası mantığında işlemler , süreçler , fedakarlıklar yapılacaksa , bu atmosferik egea olmamalı yani şahsi kanaatim hali hazırda bir turbolu egea alıp onu keyflendirmeye çalışın.
    bu mereti VW motorları clutch ile devreye alıp çıkarıyor ama işin güzelliği de burada bu clutch o motorda SC üstünde değil devirdaim pompası üzerinde. EGEA bu zamanda bu kadar düz motor olan ender arabalardan. MAP ile sürüyor narrow band ile izliyor. hatta makine o kadar düz ki yağ sıcaklığına bile tam olarak bakmıyor bypass valfi olarak 1.8T lerin bypass valfi kullanacağım. vakumla çalışıp manifold vakumu ile aktive olan bir valf.

işin aslı şu arabayı sıfır km aldım ve değişmek gibi niyetim yok. satıp üzerinde bir egea daha koymam lazım ki başka bir araba alayım. bir de bugünün Ankarasında trafiğe bu kadar büyük para bağlaması var

velhasılı amacım onu da geçeyim bunla rolling değil yokuşta klima kapatmamak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tjet ile çok benzer motorlar ise tjet e dönüşüm olmuyor mu ? ecu , enjektör, tesisat, turbo , manifold v.s.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler