2.0 16v N/A 139 hp
2.0 16v Turbo 190 hp
2.0 20v N/A 155 hp
2.0 20v Turbo 220 hp
ve hepsinin torku çok yüksek
Printable View
Bu arada dostum alfa kullanan birinin azından duydugum lafıda söylemek isterim sana şikayeti ve sorunu o kadar çokki alfalar nsl memnunmusun sözünü sahibine yöneltigim zaman aldıgım cevap nerden bulaştım ve en komik olanıda arabasının markasını AL PARAMI YE :D diye degiştirmiş olması :)
ben sadece bilgi amaçlı yazmıştım turbo versiyonları çok az ama torku çok iyi araşların bi tanede benim başımda var allahtan şu ana kadar krank haricinde hiç bi sorun yaşamadım oda usta hatası coupe için konuşmak gerekirse aracım 16v şu ana kadar parça sıkıntısı yaşamadım sadece kaporta aksamı biraz pahalı o kdr
2.0 5V Turbo'nun sayili da olsa resmi ithalati var diye hatirliyorum. Hatta en sonuncusu Ankara Ustun otoda epey bir yatmisti...
Çok enteresan daha öncede Alfa Romeo'm oldu, şu andada kullanıyorum. Hiç öyle bir şey yaşamadım çok şükür, bir çok tanıdığımda Alfa Romeo var düzgün bakımları yapılınca ahım şahım bir problem duymadım, nazik araçtır o ayrı. Ama anlattığın kişiler gibi insanlarla tanıştım. Alfa Romeo'yu 2.elde ucuza alıp sonra bakım parasını denkleştremeyip öyle binip motoru 'hız arabası' diye sıkıştırıp, zorluyorlar. Bozuluncada 'Alfa dandik araba, çok para kaçıyor' diyorlar. En komik olanıda 'Sat madem Alfa sorunlu araçsa' dediğimde aldığım cevap 'arabamı değiştirmem' oluyor.
Uzun lafın kısası Alfa'ya binmek diğer araçlardan biraz farklıdır. Sen ona ne kadar iyi bakarsan, oda seni o kadar mutlu eder.;)
alfa dedinmi ata varsa Allah diyorum :) tabiri caizse ''hastalık'' diye buna denir.
Ee Turbo işi ortaya çıkınca hastası olarak kaldı impreza ya boy vericek o :D:D:D
offtopic : ata geçen bayramdan sonra izmire gelmiştim bi gece bostanlı sahilde cepte gördüm aracını canlı canlı çok şık maşallah :)
çöpe atılan para Q4e yatırılan paradır
Eski bir Q4 kullanıcısı olarak bunu rahatlıkla soyleyebilirim
Bende güncel bir Q4 kullanıcısı olarak araba 10 numaradır diorum he bunda benim arabamın 2 ceker olmasının etkiside buyuk sanırım..sana su kadarını soylıım araba 1 yılı gecgin suredir bende 1 kere sorunla karsılasmadım ki ben arabayı gercekten sıkıstırarak kullanırım..sorucak olursan su anda arızalı,ama araba bozulmadı bız kendı cabalarımızla aracı bozmayı becerdık..
Gredy beyin takarken problem yasadık ve hala o problemi gıdermeye calısıyoruz..gredy beyin olur dedıler ama enjektorlere gıden elektırk akımının farklı olması sebebıyle malesef olmuyomus bunuda kotu bır bıcımde ogrendık..anlıyacaan bozlumayan arabayı ellerımızle bozduk..
lafta ankarada Q4 için beyne gırecek bılgısayar da yok dedıler onuda buldum hatta ufak bi arızası warmıs kendım tamır ettırdım(bi arıza ışıgı sondurmen için istanbula gitmene gerek yok bana ulas yeter)..
bundan once saxo 2 vts m wardı 60 bınde hatasız 10 numara bı aractı tamamen orjınaldı o bıle bana Q4 ten daha cok para harcattı dıyebılırım..aslında Q4 bugune kadar hiç artı bı masraf cıkarmadı desem bıle yerıdır sadece ust kapak contası yag kacırıodu onu yaptırdım.onuda gıdıosun 30 lıraya tempra 2.0 die alıosun takıosun..
[QUOTE=gurcell;553825]
Madem 4500 e alıp 5000 de üzerine harcayacaksın, sahibinden.com da antalyada bir q4 var. Ankaradan Orkun abinin eski q4'üdür. Tertemiz , çiçek gibi toplanmış bir araçtır. Bütçeni zorla git onu al. En azından sorunsuzdur, yeni toplanmıştır, koyar benzinini şıkır şıkır binersin.
QUOTE]
orkun abi dediginiz kisimi antalayaya satti araci yoksa arada baska sahibi varmiydi. cunku arada sanki baska biri kullandi bu soylediginiz siyah Q4'u diye hatirliyorum. yanlisimda olabilir ?
Abi alfamı istesem şimdi gider satarım.Hemde gider alfa servisine satarım arabamı bi okadar temiz ve düzgün olduğunu aracın tamircisi biliyor.Ben istanbula arabayı ailemle arabayı almaya gititğimde elimde 1 sayfa alfa ilanı 1 sayfa gc ilanı vardı.Allah yüzümüze gülerde bitanede gc sahibi yapar inş.Ama arabama lafta soletmem ;)
antalyadaki q4 kuzenimin arabası 1.5 yıl kadar önce ankaradan satın aldı en temizlerden 1tanesidir