la havle velaa :D bobin aldık 335 daha iyi dediler bı kısmı oem iyidir dediler pvc tam olarak motoru kuruma sürüklüyorsa neden iptal etmeyelim etme diyen arkadaş grubu tamamen stock binen kesim mi ?
Printable View
la havle velaa :D bobin aldık 335 daha iyi dediler bı kısmı oem iyidir dediler pvc tam olarak motoru kuruma sürüklüyorsa neden iptal etmeyelim etme diyen arkadaş grubu tamamen stock binen kesim mi ?
valla can'ın aracını bilmiyorum, ama byspeedman (Ekrem) Stage5, bende stage4 olarak biniyoruz araclarımıza :)
PSA iptal tıpasını kendi üretmişde onun içinmi üretmiş yoksa sadece oraya uydugu içinmi oralarda kullanabiliyorsun bunu dusunmedin sanırım :)
neyse madem iptal ettin kullan bakalım, motor içi basıncın artmasından dolayı yag cubugu firlatanlardanmı yoksa egsozdan beyaz duman atanlardanmı olucaksın deneyip görelim hepberaber :)
Yğ dekantörü dediğimiz külbütör kapağı içinde bulunan depo aslında dışarı koyduğumuz depo ile aynı mantıktır.emme manifoldu hattından gelen girişinde chek valf vardır sebebi manifoldda rolantide vakum ama devirde basınç vardır rolantide emişi burdan yapar gaza basıldığında basınç geldiğinde check valf kapatır burdan giriş olmaz bu sefer giriş turbo emme girişindeki borudan sağlanır gaza basıldığında da havanın ataleti gereği emiş burada oluşur ve yağ buharı bu kısımdan emmeye verilir.Karter basıncı dedğimiz olay bu şekilde dağıtılır.
Bizdeki kurumun en büyük sebebi aracın direkt enjeksiyon olmasıdır. her araçta yağ buharı emmeye verilir. otto motorlu araçlarda yanma min 22/1 dir yani 23/1 karışımı yakamazsınız direk enjeksiyonlu araçlarda ise yanma 35/1 dir bu değere kadar yanma yapılır fakat molekül silindir içinde dağılıp kendi yanacağı için dikkat ettiyseniz piston tepelerimizde enjektör karşısında bir sırt vardır ve bu sırt gelen yakıta ivme vererek yukarı buji onune gitmesini sağlar. bu sırada anlık ısı artığında yükselme olacağı için yağda da buharlaşma diğer tip motorlara göre fazladır. işin özü bu kısaca buyüzden pvc iptali yine dediğim gibi karter basıncı tahliye edilecek şekilde formule ettiğiniz sürece yapılabilir. ama içeride bıraktığınızda sorunlar başlayacaktır.
Abi bence iptal etmeyin PVC'yi. En başında e-Tuners'ta yayınlandığında da demiştik yapmayın diye.
S3 DV de aslında e-tuners Stelios çıkışlı fikirdir ama meSs diyorki yapmayın. O yapmayın diyorsa bence de yapmayın. Ki ben yapanlardanım. Zararını görmedim belki de gördüm ama farketmedim. Sonuçta bujiden ötürü zaten turbo parçaladım.
Selamlar,
aynen fikir ondan geldi ama sonradan çakozladı oda uymadığını :)
onun yerine s3 un iç yayı daha sert. sadece yayı değiştirip deneyebiliriz. yada komple 208GTI dv side güzel bir upgrade olur. ben suan TD05 li 208 imde kullanıyorum. 1,45barda sorun yok. gerek dış mekanizma taç kalitesi, gerek yay sertliği oldukça tatminkar. zaten RCZ-R dada aynı ref kodlu dv kullanılıyor, bildiğim kadarı ile RCZ-R 1.5 peak basınçta yürüyo zaten, o yüzden sorun yaşanmayacağı kanısındayım. Ama sıkıştırma 9.2 tabi, bizimkilerde 10.5
Cooper s 207 rc ds3 kelebek boğazı aynı parçamıdır ?
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...2297040/detay/
Arkadaşlar araç hakkında bilgisi olan varsa makbule geçer
Arac hakkında hiç bilgim yok uzağım nezamandır piyasaya, mutlu usta da bakım görüyormuş. Rcninde gtninde mıncıklanmamışı yok gibi tüm ilanlar içerisinde gözümü tek kesen alet bu oldu :/ Bir bilen olsada okadar yol gitmesek bakmaya bir durumu varsa