özgür abi gökhana ve alper ustamıza slmlar maşşallah süper hızlı ve kaliteli gidiyorsun...
motor görüntüsü yurtdışındakilerden daha iyi olucak bnm görüşüm.kaliteli ve performans olarak iyi yerdeyiz...güle güle binelim :D
Printable View
özgür abi gökhana ve alper ustamıza slmlar maşşallah süper hızlı ve kaliteli gidiyorsun...
motor görüntüsü yurtdışındakilerden daha iyi olucak bnm görüşüm.kaliteli ve performans olarak iyi yerdeyiz...güle güle binelim :D
özgürüm çok hızlısın kardeşim:)hadi hayırlısı bakalım son halini baya merak etmeye başladım.
kolay gele:heyoo:
Bence filtrenin yeri güzel ama kafası aşşağıya bakacak şekilde değilde 90 derece yani kafası tampona bakacak hatta biraz yukarıya bakacak şekilde koyup o bölgeye soğuk hava vermek için tampona bir iki ufak delik açarak çok daha güvenli ve sürekli kullanabileceğiniz bir filtre sisteminiz olur ...
ancak ben olsam karbon kazanlı kaliteli bir filtre alıp filtreyi turbonun emme kısmında bırakıp tampondan filtreyi bağlamak için kullandığınız hortumla soğuk hava verirdim ...çünkü ne kadar uzun yol o kadar fazla gaz tepkisinn azalması ve lag demek bunun yanı sıra filtrede bir yere kadar tozları tutabilir ve tıkanır ... buda daha fazla yakıt ve daha çok benzin aynı zmanda turbonun zamanla zarar görmesi demektir
özgür güzel olmuş kardeşim..ama bencede filtreyi yukarda boruyu asagıda bıraksk nasıl olur?ben öle düşündüm..arkadasta doğru sölüyo yani..vakit yok vakit olsa off off.. yapıcaz ama bakalım nasipse..bide krank filtresini ne yaptın??
Filtrenin yukarıda borunun aşağıda olması neyi değiştiriyor ? Burda amaç mümkün olan en soğuk havayı en kısa yoldan ulaştırmak.Bunun en iyi yoluda tampona delik açmak(-ki ben asla yapmam) yada filtreyi ön tapmon altına almak.Ara boru yerine silikon da kullanılabilir ama oraya nasıl uzatacağız o ayrı bşr dert.
Krank filtresi taktım ufak bir şey ama boş kalmasın diye .Bu konuda bana en anlaşılır gelen açıklama şu ;
Faydaları:
genellikle emme manifolduna emilen yagli hava yakilir bi sakincasi yoktur ama aracinizda segmanlar eskidiyse gerekenden fazla yanmis hava krank kutusunu doldurur, ve yagli hava emme manifoldunuzdan emilir, yakilir, subaplarin ustu kurumla dolar, ve yag yaktiginiz icin arac beyaz duman atar, yag eksiltir
oil catch tank , yağ eksilmesini engellemez
1. subaplariniz temiz kalir
2. bujileriniz omru uzar
3. oksijen sensoru, katalitik konvertorun omru uzar
3. aracinizn halini daha iyi monitor edebilirisniz (tenekenin icinde antifiriz bulursaniz silindir kapagi contasi yakmissiniz demektir)
Bizim motorlar daha yeni olduğu için aslnda çok gerek yok ama oil catch tank alacağım ilerde..
işte ne kadar motor bölümünden uzaklaşıp aşşağılara doğru inerse kirlenme riski artmakta ... ama turbo çıkışına konmuş bir filtrenin kirlenme riski çok çok daha az ... ayrıca illa tampona delmenize gerek yok sis farının yanındaki ızgaraların arkasına sağlayarak soğuk hava borusunun direk aracın önünden soğuk hava almasını sağlayabilirsiniz bence
arkadaşlar biz 205 kullanıcıları olarak bir sitede toplandık, 207 kullanıcılarının ortak bir sitesi varmı? hepimiz tekbir yerde toplansak daha çok bilgi edinebiliriz görüşündeyim. web bilgim olmadığından web sitesi açamıyorum. en çok rc ile bilgiyi burdamı paylaşıyorsunuz? reklam olmasın diye özeldende yazabilirsiniz...