Naman Nickli Üyeden Alıntı
Beyler,
Şimdi birşey farkettim. Belki herkes biliyordur, ben geç uyandım:
Citroen'de 200bg'lik bir DS3 Racing var malumunuz Türkiye'de pek satışı olmayan turuncu temalı araba..
Ben bunun motorunu Euro5 EP6CDTX zannediyordum yani RCZ motoru sanıyordum, değilmiş.. Bizim motordan varmış: Ep6DTS. Lakin baz kodlaması farklı. Bizim motorlar 5FY kodlu motorlardır(bknz. şase nolarınız, GT'lerde 5FX'tir) Citroende 5FD veya 5FF olarak geçiyor kodlaması. Bu kodlamalar arasında fark kabaca, motorun aynı motor olduğunu ancak ECU ve aşırı beslemelerinin farklı olduğunu belirtir. Zaten deminden beri bakıyorum turbo ünite olarak farklı, ama DV mesela aynı. ECU farklı blok gömlek piston vb aynı.
Şuna gelicem: Ds3 racing'te daha önce hiç bahsi geçmeyen bir buji kullanılıyor. Referansı da yeni formatta: 96 774 469 80
Silindir kapaklarımız aynı..sübaplar yayları vb. aynı. aşağıda kranktı gömlek kollar pistonlar aynı.. Bu bujiler bana göre %200 bizim motorlara uyar. Hem 200bg ye uyan, hem de tamamen bizim motor için olan bir buji bu.
Ben denemeye karar verdim.
Citro ve Pejo sb'larından kıyasladığım kadarıyla turbo haricinde ufak tefek karoser farkından oluşan farklılıklar var. Intercooler da mesela aynı ancak sabitlemeleri farklı olduğu için referansları farklı..
Özetle, fabrika yine kuş kadar IC ile 200bg almış bu motordan. Bence buna bi bakalım derim. EP6CDTX yerine EP6DTS 5FD/5FF örnek alarak ilerlemek daha doğru olacaktır düşüncesindeyim.