Çok çok fazla yakmışsın.Babana acil bu sayfayı göster ve önlem almaya şevket:)
100 liralık benzin ile en son 400 km yol yaptım.
Printable View
Çok çok fazla yakmışsın.Babana acil bu sayfayı göster ve önlem almaya şevket:)
100 liralık benzin ile en son 400 km yol yaptım.
Ben rover 220 turbo ile bile daha az yakıyorum ..2000 motor ve turbo araçta 1400 kilo boş hali
Cevap yazan herkese teşekkürler.
Bu kadar çok yakmanın sebebi zamanında özensiz yapılan rodaj olabilir mi?:beuj:
http://www.sahibinden.com/en_temiz_w...XQQdisplayitem
Bunu beğendim.
Sanırım aracın fotoğrafları 40000km önce çekilmiş:)
İlandaki km ile fotoğraftaki km farklı
43 litre benzin 600 km
Standar haricinde,
215 35 18 lastik, headers, cai, cat back sistem, 2x amfi ve 1 adet kabinli subwoofer bulunmaktadır.
Araç 2006 civic.
99 model 1.3 corollamız vardı araç full stoktu.. istanbulldan fulleyip konyada bidaha alıyoduk benzini normal bi kullanımda.(max 120)... biraz yakıyo bence
oksjien sensörüne bi bakın debriyaj kötüyse oda yapar 2000 dediğin makyajlı 1.3 lermi böcek gözlümü?
aşırı yakmış...
45lt ile 700-735km arası gidiyorum ben şehirler arası..
'99 1.4is Honda Civic. 118.000km. bizde ilk sahibiyiz. :D
debriyajdan dolayı bence , o kadar yakması normal değil ;)
Valla senin corrolla benim WRX gibi yakiyor uzun yolda :). Neyse bendede bir ara 99 model bocek gozlu 1.3 motor (VVti degil) corolla vardi ve suan kardesim kullaniyor yakit degerleri hic ole senin yazdigin gibi degil uzun yolda klima acik 100-140 arasi suratlerde ortalama 6-7 litre ortalama ile gidiyoruz. Simdi yanilmiyorsam 99 sonrasi VVTI motor olmasi lazim ve ilk cikan VVTI larda bazi sorunlar vardi. Bunun ustunde durabilirsin vede yukarida arkadaslarin yazdigi oksijen sensoru, debriyaj gibi etkenleride dusunebilirsin. Ama cok rahatlikla aracinin epey yaktigini soyleyebilirim.
http://img81.imageshack.us/gal.php?g=foto0043d.jpg
Motor bu. 1.5 sene önce çektiğim fotoğraflar Araç VVT-İ değil. Modeli 2000 ama 99 eylül de aldık.
Motorda modifiyenin m si yok. Belki de anahtar değmemiştir. 10 sene 43000km yaptı yalnızca.
96 model 1.3 corolla ile ben giresuna gittim geldim 2000 km yol yaptım.bizde 4 kişiydik 400 tl benzin yaktı.yani km de 20 kuruş.araçta bi problem olduğu kesin fazla yakıyor aracın
4efe işte 1332cc enjeksiyonlu 86bg lik versiyon.
ryhn nin dediği gibi 100-140 civarı hızlarda 6-7 lt den fazla yakmaması lazım 90 sabitleyince 5-6lt civarı yakar normalde.
debriyajdan büyük bi ihtimalle bitik balatayı yenileyip bakmak lazım olaya.
Bugün pazar yarın aracı servise götürüp maf sensörüne ve balataya bakalım o zaman.
Balata kesin bitik çünkü vites geçerken kaçırma oluyor çoğu zaman.
servise götür başta debriyajına bak eğer kötüyse dediğin gibi sonra diğer oksijen sensoru vs onlara bakın
yeni lancer ile haziran basinda full depo ile ankara bursa izmir toplamda 780km yol yaptik yol bilgisayarina gore bi 60 km daha gideri vardi lakin izmirde total bulmakda zorlandigimdan ilk gordugume daldim tekrar doldurdum depoyu. yola cikmadan bir gun once 9000kmde yaptirmisdim 10binlik bakiminida. ama sehir icinde kullanima gore 10 litrenin altina cok dusmuyor.