ne çektin şu arabadan sen ya :)
Printable View
ne çektin şu arabadan sen ya :)
:D vallahi billahi yaaa :P bugün de bagaj kolunun üstündeki *kaplama* (kaplamaymış) düştü durup duruken :D
egzoz sistemini kontrol et, duman atmıyorsan kacak vardır, benim headers yapıldıktan sonra bariz benzin kokmaya basladı eminim kacırıyor.
Sadece basınca kokuyor benimki normalde yok seninki de öyle mi
Turbo kaçağını kontrol et
duman rengi önemli bu konuda siyah dumansa zengin yakıyordur ama mavimsi bi renk ise yağ yakar. bu da conta veya sekmandan olabilir. duman yok koku var ve eksozda yağ varsa önceki arızadan eksozda kalan yağları atabilir. yağ eksiltmiyorsa büyük ihtimal bu şekildedir. ya da belki turbonun burçları ve sekmanları aşınmış ise turbodan da eksoz sistemine yağ verebilir. bu da duman çıkarmaz ama yağı eksiltir biraz. yağ miktarı kesin olarak sabit ise sanırım kalan yağları atıyordur. ama yine de işin ehli birine göstermekte fayda war
Ne kadar zaman oldu bilmiyorum ama aradan fazla zaman geçmedi ise önceden ekzoz dan attığın yağ olabilir gördüğün ve yandıkça koku da yapar, yine göstermende fayda var.
son 15 gündür bu arıza ile boguşuyorum egzozda yag dumanı vardı turbocuma gittim turbodan olamaz dedi taktık arabaya devam ettik 3 gün sonra yine söktüm turbocuma tekrar götürdüm sök dedim sökünce turbodan oldugu çıktı ortaya revize oldu ama olmadı bugün 3, kez revize etmeye bıraktım inşallah olacak :)