tesekkurler bayramdan sonra ılk ısım olucak:)talıhsızlıkler dız boyu bı tıtreme bı kotuk kırıldı
Printable View
ilk yapan bi yere değilde daha önce yapmış bir tornacıya yaptırırsan çok çok kolay yapar. oto sanayideki bi çok tornacıda yapmıştır heralde. sadece jant merkezi ile porya merkezi arasını tam doldurabilcek bi bilezik yapıcak düzgün ölçü alıcak veya 1,2kere deneyip yapıcak. ama plastikler daha uygundur eğer bulursan ve gayet güzelde iş görüyor. jant yamukluğunu söylemiyorum ztn balans yaperken adam gibi balansçıysa tık diye söyler. o da kolay iş halledilir :)
rot balans yaptır düzelri..
bende jantları degiştirdigimde aynı sorun oldu... bilezikleri takınca düzeldi...
şu bileziği plastkmı alayım yoksa tornacıdamı demır yaptrayım???
Yeni bir jant almıssın, rot balans yaptırmak sart...
Ayrıca bilezik de yapılmalı, ondan da sallar...
Bunlardan sonra da sorun çözülmesse bide şanzumanını kontrol ettir derim 18 jantar zorlamış veya hasar vermiş olabilir özellikle yaptıgı bi devir aralığı ve km hız aralığı varsa bi ihtimal şanzumanda sıkıntı yaratabilir
knkı lastık ebatındanda yapıo olabılırsın
plastik uyuyorsa kesin kullan ama olmuyorsa tornacıda yaptırman gerekiyor.. ;)
ve balans ayarına baktır lastiklerin titreme nedeni hemen çıkar ortaya.. ;)
plastik 4 tane 20tl ye aldım. torna daha pahalıdır işçilikten dolayı.
araba yolda giderken sağa veya sola çekmiyorsa rot ayarında bi problem yoktur. ancak belli bi hızdan sonra titreme yaparsa bu balans ayarıdır. jantları değiştirmişsin. yeni jantlara balans yapmadıysan titretir. korkulacak bişey yok. gidip 15 lira karşılığında rot balansçıdan balans ayarı yaptır:D (15 dedim ama biz 15e yapıoz sizin orda daha farklı bi fiyat olabilir :))