125o yı 10 taksıt zavollı yaptrcam yarın
Printable View
125o yı 10 taksıt zavollı yaptrcam yarın
hayırlı olsun kardeşim ..
zavolli'yi iii arastirdinmi ford focusda kullanan 3 arkadasim ucude sorunlardan arabaya binmeye vakitleri kalmiyor bende o yuzden bi antipatik geliyor.
zavollı ıyı dedıler begenmezsen 6 ay ıcınde gerı para ıade verdı:)
performanstan kayıp yok diye bişey yok yanlız. şeye benzio bir ara böle bi cihaz çıkarttılar hem benzinden tasarruf hem ekstra güç. o ne kadar yalansa lpgde güç kaybı yok demekte o kadar yanlış olur.
Eğer her ikiside kesinlikle aynı tüketim diyorsanız fizik kurallarının gereği olarak gücünüz düşer. Nedeni LPG nin patlama sonucu ortaya çıkarttığı enerjinin benzine göre düşük olması. Aynı yanma kalitesini yakalamanız için litre bazında %17 daha fazla LPG tüketiyor olmanız gerek.. Ki bu %50bütan + %50 propan karışımından oluşan LPG de böyle. %30-%70 karışımlı LPG de oran dahada artıyor.
Muhtemelen yol bilgisayarından falan ölçüyorsunuzdur tüketiminizi. Yol bilgisayarı her şartta benzin varmış gibi değer gösterir. LPG depoyu tam doldurup tükettikten sonra aynı saatte ve aynı istasyondan LPG alıp hesaplarsanız daha fazla tükettiğinizi göreceksiniz.
Eğer doğru şekilde ayarlanırsa performans kaybı olmadan kullanırsınız. Ama o işi layıkıyla yapabilmek için adamın işin mürekkebini iyi bilmesi ve işini gücünü bırakıp iki gününü ayara ayırması lazım. wideband nedir bilmeyen ustalarımızın bunu yapabilmesini beklemek gereksiz iyimserlik olur..
benım arkadasımda stiloya taktırdı 1 ay sorun yasadı servısle akraba oldu ama sonucta su anda gayet memnun yani tamamen ayar meselesi ama adamlar yap boz gibi oynayarak ayarı tutturdu işi bilen birisi takarsa hiç bir sorun yok bencede ..
birde su war herkes lpg'ye dönmeye basladı benzın fıyatları yuzunden yakında lpg'nin fıyatıda fırlarsa sasırmam yani:mad:
lpgde zaten verdigimiz paranin yarisi vergi daha neyi alacaklar
huju taktır abicim düşünme bile, güzel montaj + kaliteli gaz (opet-aygaz plus) + adam gibi kullanım (öyle gazı kökleyip hız yapıcaksan lpg de basmıcaksın) = sorunsuz ;)
vtec2 yle şehir dışı 200 km si klima açık 52 tl ye 425 km yol yaptım Allah bereket versin,
şehir içi 10 tl ye 65 km ;)
haa basmak mı istedik bi tuşa bakar, sstem iptal benzinle devam yardır istediğin kadar.
önce ki vtec 2 de 30000 km dediğim gibi kullandım bi kere en ufak bi sorun dahi yaşamadım ;)
izmir de 10 numara yapan yer var yönlendirim seni, montaj en önemli kısım, zavoli de tavsiye ;)
vogaz sgı 'yi araştır arkadaşım 3 ay önce çıktı, vtec açma devrinden az önce benzine geçiyor ;) vtec açmadan lpg rulez, vtecle 97 rulez:)
vtecsiz araçlardada 5000 devire ayarlıyorlar. araç o devri bulunca 97 ile imana geliyor :)
bilgi amaçlı olarak. http://www.voltranlpg.com/pages/urunler.php
bilene sormuyacaksın bilene yaptırcan;)
geçen gün tekirdağ civarında oto elektrikçiye ugradım sinyal kesmişti. ampül degişirken duvarda ustalık belgesi dikkatimi çekti fotodaki rahmetlik erol taş gibi adamdı, sordum usta baya yakışıklıymış kim bu dedim
ampülü degişen nedese rahmetli dedem öyleymiş babamda anlatırdı dedi. dedesinin ustalık belgesi ile hala devam ediyolar babadan degil dededen toruna :) hala yanıyor ama sinyalim :)
birde lpg ateşleme sistemindeki en ufak hatayı affetmez.benzinde hiç bir problem yokken lpgde sıkıntı yaratabilir.mesela opelde yan sanayi buji kablosu ve bobinle sorun çıkartır yan sanayi bobini bozar sık sık.
91 yılından bu güne lpg siz araç binmedim, ne motor yaptım, ne bobin degiştim, nede sibop yaktım.
şimdi bazı kişiler lpg takınca ucuz olucak diye aracın bakımlarını bile yaptırmıyorlar, 40000km yaptıgı yagın üstüne yag ilave eden reno spring çiler var :D
gazı okadar kısmışki suyla çalışan arabayı icat edilmeden bizimkiler havayla çalıştırıyorlar.
araba ilahilerle ve oksijenle gidiyor,:) sonrada övünüyor 90 krş yakıyor diye, tabi yakıt yeterli olmadıgı için vuruntu yapa yapa motoru yiyiyor, sonrada lpg kötü motoru kırdı deniliyor.
ankara amasra arası eskipazar safranbolu üzerinden 5kişi 17 jant bagaj dolu 317 km 38 tl gaz yakıtı benim aracım ( gaz lt si 1.770tl)
taksici muhabbetiyle km de şehir içi 135 140 ykr yakıyorum...
araç 1.6 16v leon,sistem atikerin yeni prins kopyası sistemi
1100 tl ye taktırdım temmuzda 10.000 kmde parasını çıkarttım.. arıza lambam vs yanmıyor teklemiyorum gaz kokusu yok..
kısaca lpg olayı missss....
tek sıkıntı manyetolu çakmak gibi çakan enjektör sesi...
Kim ne derse desin LPG her yönden avantajdır haa performans istiyosan+güç istiyosan paraya kıyıcaksın benzine devam,ayrıca taktıracak arkadaşlara zavolli yi pek önermem japonlarda pek uyumsuz(Toyota aracımda 1 senedir kullanıyorum)