soguk havada vakumun gosterdigi deger deigisir mi? vakum saati arabanin kompresyonunu bir seklilde gosterir mi?
soguk havada vakumun gosterdigi deger deigisir mi? vakum saati arabanin kompresyonunu bir seklilde gosterir mi?
google amca saolsun...
I think cold is a factor because the engine is actually working that much harder. On my Honda, my normal idle is 21-22, but when I start the engine on a cold morning (<32 degrees), it's 16-17, and then when I let the clutch out in neutral, the extra drag of the cold transmission lube drops the idle to 14-15. Also, higher altitudes seem to reduce vacuum as well, probably because the engine needs to work harder to get the same amount of oxygen in.
The reason you're seeing the difference in vacuum in colder weather is because it is putting more load on the engine therefore lowering vacuum.
Vakum sıcak yada soğuk havada değişmez. Hep aynıdır.Evet vacum saati arabanın bir bakıma kompresyonunu gösterir. Sonucta adı üstünde vakum saati. Manifolt da oluşan vakumu gösteriyor piston ne kadar havayı iyi çekerse o kadar çok vakum olur,buda aracın sağlığı ile ilgili.
izzet yine 007 james bond u oynuyorsunvacuum göstergesi ile compresyonu ölçüceksin ne cimri adamsın git compresyon ölçüm testi yaptır 2 günde bir değişmez oranlar biliyorsun kankam
havaya göre aşırı derece değişmez vacuum oranı ama ne kadar yüksek devirde kompresyon yaptırırsan arabaya o kadar göstergede vacuum görürsün havayla çok alakalı bişi değil yani ama senin asıl merakın vacuum göstergesinde aşırı derecede eksik vacuum var ise sorun var demektir orasıda ayrı tam olarak aklındaki soru işaretini sölesen daha iyi yardımcı olurduk...
..::PASSATURBO1::..
nasil degismez yukarida "ecnebilerin" yazdigi yaza baksana....soguk havada oksijen orani azaldigi icin motor hava cekmekte zorlaniyor, bir digerine gore de sabah araba sogukken vakumu farkli gosteriyor...
bro 4 gundur hastayim yatiorum bugun arabayla ciktim bi baktim 15 gosteriyor vakum, ama sicaklik da 2 dereceyi gosteriodueskiden 20 deydi yatan arabanin kompresyonu azalcak hali yok
biraz arastirdim ben sicak soguk havayla vacum degerinin gosterdigi rakamlar deisebiliyormus...
vakum saatinde değişiklikler olabilir ,
önemli olan sizin aynı koşulda hep aynı değeri görmenizdir ,
yani arabanın motoru sıcakken rölantide ne görüyoruz?
veya düz yolda 3000 devir sabit giderken(tabi aracın yükü aynı olacak) ne görüyoruz?
sabahları fark etmesi çok normal ,
çünkü biliyorsunuz motor soğukken jikle devrededir ,motorun rölantisi yüksektir, en önemlisi rölanti valfi sayesinde vakumda değişecektir , normal .
bende vakum sürekli en dipte de ondan sordum![]()
gerçi ayarı bitirip adam gibi binmek kısmet olmadı daha
Evet sabahları zaten hakan abimizin dediği gibi vakum azalır. Bu arada soguk havada oksijen daha boldur...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)