Bu kadranı yada buna benzer bir motor kadranını arabaya adapte etmek mümkün müdür ?
Bu kadranı yada buna benzer bir motor kadranını arabaya adapte etmek mümkün müdür ?
elektronik kadranlar ecu ile haberleşme içinde dir , haberleşme de arbaya göre canbus vb. gibi haberleşme tipleri kullanabilir, eğer kadran ve ecu aynı haberleşme kullanıyor ve registerları da tutuyorsa tabiki olur ..
kısacası denemek lazım , fakat çok küçük bir ihtimal uyması ...
yok , elektyronik göstergeler ecu ile haberleşir. dışarıdan sensor girişleri yoktur , 2 ila 9 arasında kablo gider ( haberleşme kısmından bahsediyorum ) , onlar rs232 ile yada rs485 ecu ile arasında haberleşme sağlar.
başka şekilde bilgi almaz. yinede kesin konuşmuyorum , u8zmanlığım kadranlar değil haberleşme olduğundan bu kadar yorum yapa biliyorum , daha önce dememiş arkadaşlar daha detaylı bilgilendirir
İlla kadranın elektronik olması gerekmiyor resmi örnek olsun diye koydum.Sadece devir hız hararet benzin göstergesi işimi görür...
arkasının resmi varmı ?
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
Bu kadran olması şart değil özgün herhangibir motorsiklet kadranıda olabilir hatta digital olmasına bile gerek yok....
tesısat cekersen sıfırdan kullanrısın kullananlar var. ya da en basıtınden kadranı tesısatı ıle alırsın kendı tesısatın ıle bırlestırırsın sıstem aynı cunku.
Call for prayer
http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
Instagram hesabımız
miniksracing - humidorturkiye
yapılır sorun olmaz ama canlı görmek istiyorum benzin de sıkıntı olabilir 1 tek
www.drecu.com
guzel ama 13.000 rpm cok sexi olur![]()
ozgunun dedıgı gıbı benzınde sorun olabılır devır de yuzde 90 sorun cekmezsın km de sorun km sensoru olabılır motorların kı teker donus ten okuyor. senınkı sanzumandan okuyor. bundan dolayı sorun olur ama oda halledılır km sensoru alını motorun dıskın onune konur kolay bısı yanı
Call for prayer
http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
Instagram hesabımız
miniksracing - humidorturkiye
km ve devir halledilir ems ile
www.drecu.com
bende motor devir saati duşünüyodum da devir fakiri amerikana 13k rpm kadran koymak saçma olur die vaz geçtimolabilitesi olan bi proje
![]()
Bunlar için ECU ya ihtiyacın olmaz. Motosiklet göstergeleri ECU ile haberleşme falan yapmıyor genelde. ECU dan sadece devir sinyali gidiyor. Ama senin diğer sensörlerin motosiklettekinden farklı değerlere sahip olacağından muhtemelen yakıt ve hararet göstergelerin doğru çalışmayacaktır. Onu da halledersin. Zor iş değil.
Subaru da falan sorun olmaz. Yeni arabalarda sorun olur. Özellikle CANBus iletişen arabaların çoğunda tüm veriler ECU da toplanıp oradan göstergeye yada GEM modülüne gidiyor. Dolayısı ile o araçlarda bu işi bu kadar kolay halledemezsin. Ama kablo çekmeyi sensörleri değiştirmeyi göze aldıktan sonra onlarda da yapılır illaki..
Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami
--..-.----.-..
Aynı tabiikide örneğin ısı sensörünün skalası farklıdır. Birinde depo tam doluyken 8Kohm dur diğerinde 6 kohm dur. (Değerleri salladım) Dolayısı ile kendi sensörlerini kullanırsan gösterge yanlış gösterecek.
Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami
--..-.----.-..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)