arkadaş hakikatten anlamadınmı yoksa şaka flanmı bu :)
takmışsın max hp ye gidiyorsun.
Printable View
arkadaş hakikatten anlamadınmı yoksa şaka flanmı bu :)
takmışsın max hp ye gidiyorsun.
Grafik okumayla ilgili noksan/yanlış bilgi var gibi durum var sanki..
Kaldı ki kıyaslaman da dyno verileri üzerinden değil rakip araçlar üstünden, olabilir, gayet normal.
Fabrikasyon ölçüm standardında basbaya max 175 bg@6000rpm aracın.. He bunu bizim 95 ve çakma 97 oktanlarla alabilmek zor.. Rafineri 98 oktan bulmak lazım o da artık yok maalesef.
(Eğer varsa aracınla ilgili tüm dynoları koy lütfen üstünden anlatarak gidelim...)
Altını çizdiğim noktalar önemli.. O 175 bg verisi motorun üretebildiği en yüksek güç değeri. Yanındaki de bu gücü üretebildiği motor devri.
Atıyorum, standart haliyle aracın 1000'den 5900 devre kadar 150 bg üretiyor(ki bu çok iyimser:D) ama 6000 devirde 175bg üretiyor(dynoda da bu rakamlar göründüğünü varsayalım).. Zaten sürekli 6000'de gitmiyorsun, sürekli hızlanan ve hızlanmak isteyen bir trendin var diğer devirleri de kullanıyorsun ve üzgünüm 6000 haricinde motorun hiç bir devirde 175 üretemiyor.. 6000'den önce de sonra da..
Ve sen BMW ve MCS ile hemen hemen aynı gidiyorsun. Sonra yazılım yaptırıyorsun. Aynı BMW ve MCS ile tekrar deniyorsun ve arada muazzam bir fark var.
Hemen yine dyno'ya giriyorsun ve bu sefer max 177 bg@xxxx devir çıkıyor aracın. 2 bg böyle muazzam fark yaratmaz, doğru. Ama eğrilere bakıyorsun maxi'nin grafiğindeki gibi bir fark oluşmuş..
maxi'nin grafiğini rahat okuyabilmen için gözkararı değerlerle editledim. Direkt olarak bir dyno çıktısı formatını temsil etmese de grafiği okumana yardımcı olacaktır. Aşağıdaki dosyayı 2 ayrı çıktının üstüste koyulmuş hali gibi düşün, kendi dynolarını koyarsan onları da ayrıca yorumlarız beraber:
http://img691.imageshack.us/img691/9022/dynoj.jpg
Şekilde kırmızı olan standart halini, morumtrak(edit:hatundan 'lila ulan o öküz' şeklinde eleştiri geldi, lilaymış:D) olan da çipli halini temsil ediyor. Şöyle bir bakıyorsun evet max bg gücünde 6000 devirde 2 bg farketmiş. Ama zaten 6000'e ulaşman için önce diğer devirlerden geçmek zorundasın. O yüzden bir de mesela 3000 devir ve sonrasına bak..
3000'de 130bg üretiyormuş 160bg üretmeye başlamış.
4000'de 145bg üretiyormuş 175bg üretmeye başlamış.
5000'de 160bg üretiyormuş 177bg üretmeye başlamış.
6000'de 175bg üretiyormuş,şimdi 175-177bg arası bir güç üretmeye başlamış.
Aradaki farkı anlayabiliyor musun? Sen hızlanırken araba 3000 devirden artık 130bg gibi değil 160bg gibi hızlanıyor. O yüzden uzuyorsun BMW ve MCS'in yanından. Ama evet bakıyorsun motorun max üretebildiği beygir sadece 2 artmış. Ve dikkat et eskiden motorun 175 bg i üretebilmesi için 6000 devri beklemen gerekirken şimdi 4000'de aracın 175 beygiri üretiyor.. ve 4000'den itibaren en az 175 olarak hızlanıyorsun..
oysa standart halinde 145 beygir üretebiliyordu.. Şimdi 145'i 2000'den hemen sonra alabiliyorsun. Bu kadar düşük devirde de böyle bir güç olması da ESP'n kapalıyken patinaja sebep olur hatta RC, direk sola/sağa kafa atar düz tutsan dahi direksiyonu..
:)
Umarım anlatabildim.
Grafik tabiki afaki.. orjinal dynolarını standart ve çipli olarak AYNI DYNO'dan al öyle tekrar bakalım.. Paşaydı Vwtech ti farketmez.. yeterki öncesi de sonrası da aynı yerden olsun.
Max güç/tork karşılaştırmak çocuk işi. Eskiden araba kartları vardı oynardık, onlara benziyor :D
harika bir anlatım olmuş.
Gerçekten ders niteliğinde bi anlatım olmuş.
paşanın dynosu doğrudur,sadece 1.40 la çarpıyo,sen çıkan kw yi 1.36 yla çarp doğruyu bul zor bişey değil. 177 hp çıktıysa 177 hp dir emin ol.her çip güç vermez!!!!!!!!!!