:icon_tup: +1907
Haklisin dou yazilara degil verimlilige bakmak lazim.
Printable View
tamam ozaman mehmet usta ole bravoyla ilgili diince bi an kafam karisti, sasrdim yanlis anlamisim :) ozman bizim araclarda dumanin hpleri deisicek bakalim merak ettim dou senden hbr bekliorm :)
yok deil..bambaska motorlar..
Ustam bsi sorucam dizel araclarda egsoz dumaniyle motorda cikan bi problemin alakasi olurmu. Benim eski corsa ilk calistiginda beyaz duman atiodu cig bi koku oluyodu mesela
dou +1 duman çokta iyi birşey değil ister dizel ister benzinli olsun kimi yanlış kullanımdan kimi mekanik bir arızadan...
ustam ozmn bızım 97lık kaca kadar dumansız takılır :=)
PD dızel motorlardada zor calısmalarda acaıp bır duman cıkıo
1.6ies otomatik... turbo süküldükten sonra çekiş aşırı şekilde düştü... kalkışta doğandan beter ve yükek devirde gazladıgımda biraz duman atıyo ama normal kullanımda duman atmıyor.. birde her zaman gelen pis anormal bir eksoz kokusu yanık yağ gibi sizce sorun nedir?
Genelleme yapmak gerekirse...
Kara duman: Detonasyon yani yanmadaki karışım durumunu gösterir. Benzinli atmosferik otomobillerde sürekli olması pek iyiye, hayıra alamet değildir...
Mavi duman:
-Eğer sürekli mavi duman atıyorsa araç, muhtmelen yağ yakıyordur motor açılmak gerekir. Eksozdan yanık yağ kokusu gelir.
-Seyir halinde araç viteste komprasyona bıraktıktan sonra gaza ilk bastığınız anda anlık mavi bir duman bırakıyorsa subap lastikleri gitmiş olabilir.
Beyaz duman: En sık rastlanan sorudur... Su buharıdır, kapak contası yandığında, çürüdüğünde yada kapak sorunu yaşayan otomobillerde görünür ama tutup soğuk havalarda çıkan beyaz duman ile karıştırmamak lazım. Bu durum olduğunda araçta su eksiltmede olması gerekir.
Edit. Soğukken gelen benzin kokusu, sorun değil, motor normal sıcaklığın ulaştırığında keser... Ama sürekli geliyorsa ve kesilmiyorsa, benzin kaçağı olabilir araçta...
hazir konu acilmisken bende sorayim,bendede duman falan yok ama cok fazla cig benzin kokusu var,motor isinincada koku azalmiyor,cok gazlayinca benzin kokusu aracin icine kadar giriyor,sorun ne olabilir,zarari varmidir? buna ragmen yakisinda belirgin bir artis yok.
Peki bu su buharı var ise araçta yani eksoz ıslanıyorsa aracı kullanırken ama araçta hiç su eksiltme yoksa sorun varmıdır ?Alıntı:
Beyaz duman: En sık rastlanan sorudur... Su buharıdır, kapak contası yandığında, çürüdüğünde yada kapak sorunu yaşayan otomobillerde görünür ama tutup soğuk havalarda çıkan beyaz duman ile karıştırmamak lazım. Bu durum olduğunda araçta su eksiltmede olması gerekir.
motor sogukken beyaz duman cıkıyor benden ve buram buram benzin kokuyor dısarıya cıktığımda motoru ısıtmak için 5 dk rolantide calıstırmadan hareket ettirmiyorum o arada sigara içmek için arabadan iniyorum hep buram buram benzin kokusu ve beyaz duman oluyor hep merak ederdim demekki normal bişiymiş :D
chipten dolayı biraz zengin calısıyor olabilir diye düşünüyordum alakası olabilirmiki ?
yakıt normal kullanımda 20 tl ile 60-65 km arası sehir içi.. 106GTI
Aracı rölantide ısıtmakta pek iyi değildir ve önerilmez, fazla devir dönmeden yolda ısıtın, hem daha çabuk ısınır hem de yakıt israf olmaz...
Sürekli benzin kokusu geliyorsa, yani çiğ yakıyor araç...
Oksijen sensörü, buji, filtre gibi şeylere bakmakta fayda var ben olsam onlara bakarım, Buji ve filtreden eminseniz, okijen sensörü cortlamıştır muhtemelen...
yok sadece ısınırken geliyor ilk calıstırmada dısarda aracın arkasına geçince arabanın içinde herhangi bir koku yok.motor ısınıncada kesiyor benzin kokusunu yani sadece sogukken ısınana kadar bir benzin kokusu geliyor cvp için teşekkür ederim :)
baskı vs bitme durumunda motor sogukken direk yola cıktığımda kavramayı ayarlamak cok güc oluyor sürekli silkeleme yaptırıyorum ister istemez hosuma gitmeyen bi durum olduğu için 3-5 dk bekledikten sonra yola cıkınca daha rahat kullanım oluyor tavsiye için teşekkür ederim :)
ttforum çiğ atıyor heraLde.. bende de aynı sorun var bazen keskin bir benzin kokusu geliyor sonra gidiyor..