Anladım..
ilk önce şu eğitim işini halledip bakıcaz artık.
Printable View
6 senedir hevesim vardı.Nasıl başlasam,ne kullansam,ne alsam diye düşünürken 2008 Honda CBR 600RR Hannspree aldım.Fakat şöyle;uzun süre scooter ile deneyimim oldu.4-5 gün oluyor alalı.Ufaktan trafiğe çıkmaya başladım fakat Honda'nın eğitim seminerlerine katılıcam mutlaka.Çünkü otobana çıkamıyorum.Oytun'a katılıyorum o yüzden.
Eğer hiç deneyimin yoksa ufak bi scooter ile 1 ay piş.Dengeyi öğrendikten sonra viteslilere geçersin.Ben şu an kendi kendime temel eğitimi pekiştiriyorum.Sana tavsiyem;mutlaka özel ders ya da firmaların eğitimlerine katıl.Ayrıca kesinlikle A2 ehliyetin,ekipmanın olmadan trafiğe çıkma.
Bu arada eğitim 280 TL demişsin.Hangi firma?
hayalimdeki motoru almışsın güle güle bin,kazasız belasız.
tamamdır scooter ile başlıcam,kararımı verdim.
hondanın eğitiminin fiyatı o
http://www.honda.com.tr/motosiklet/learning_center.htm
1 de motora nasıl binilir, nasıl inilir, sinyal nasıl verilir aynalara nasıl bakılır vs. motorla yeni tanışanlar için temel eğitim
2 de önemli noktalar öğretiliyor güvenli sürüş eğitimi, farklı yöntemlerle viraj dönmek, fren mesafesi ayarlamak, durmak-kalkmak, düşürülen motoru sağlıklı şekilde kaldırmak, yokuş yukarı düz vitesle sıkıntı çekmemek için dur-kalk eğitimi, denge için ince bir şeritte gidebilme, engebeli yolda dengeli sürebilme vs. gibi
2. den başlamak mantıklı 1 e para vermeye değmez hocalarda söylüyor zaten.. 2 günlük programı var 2. eğitimin yemek arası var honda fabrikasının yemekhanesinde falan, haraketli geçiyor tavsiye ederim.. bu eğitimi alırsan zaten ciddi şekilde birşeyler öğrenmiş olursun yani kendinde birşeyler katarsan 600rr ı rahatlıkla kullanabiliyor hale gelirsin, sonra 3. eğitimi alırsın dahada güvenli ve bilinçli sürmeye başlarsın.. bir sonraki senede eğer seni uygun görürlerse 4. eğitimi alırsın işi piskopatlık seviyesine taşımak istersen :)
Bu arada scooter tabii iyi bir altyapı sağlar ama ben scooter değil hangi motoru istiyorsan onla başlamanı öneririm scooterdeki sürüş tamamen farklı, güven konusunda birşeyleri aşarsın ancak scooterle başlarsan.. + yazık 2 gün sonra scoooterden sıkılacaksın hedefindeki motor farklıysa, biran önce satıp istediğin motoru almak isteyeceksin
hımm şimdi daha iyi anladım..
bu arada ağzından bal damlıyor :) eğitimlerin süresinin kısa olması ciddi soru işaretleri uyandırmıştı bende.
ama bu derece ciddi eğitim verildiğini bilmiyordum,kendimde üstüne bişeyler katarsam eğer bu iş olacak gibi :)
teşekkür ederim.
seviye 4 kulağa çok hoş geldi yaw :D
+1907
Önceden trafik derdine çözüm olduğunu düşünerek herkese tavsiye ediyordum, ancak son yıllarda iyice öküzleşen otomobil sürücülerini gördükten sonra en iyi ulaşım vasıtasının metrobüs olduğuna karar verdim. İstanbulda motosiklet kullanmak gerçekten ama gerçekten çok riskli.
Bu arada eğitim süresi 4 gün değil 2 gün.
Her şartta küçük cc ile başlayın. Tolere edilebilir hasarlar ile kurtarabilirsiniz. Bir süre sonra altınızdaki motor ne kadar giderse o kadar basıyorsunuz. Dolayısı ile küçük hacimle başlamak şart. 50cc mahallenizin içi hariç hiçbir yerde yetmez belki ama 150 lik bir CBF ile ya da 125 lik CBR ile başlamak mantıklı olabilir.