videoyu izleyemiyorum ama apartman vites olabilr en basit böyle derler üzerindeki seçiciyle üzerinde normalde atıyorum 5 vites yolu varsa değiştirciyle yaklaşık 8 9 vites elde edebilirsin mandalla
edit: dediğim mantıkla çalışan ama baya bi eski olan bi şanzıman bu
körler sağırlar
Apartman vites.Eski tip karaşanzıman.Vites değiştirileceği zaman debriyaja basılıp boşa alınır çift debriyaja basılıp vites değiştirilir.Çift debriyaj yapılmazsa değişmez hatta.
man fortuna otobüslerin şanzımanına dikkat eden varmı?göstergede bir dişli ışığı yanıyor ve 4 vites yolu var ama 8 ileri
4. vitesten sonra 5e geçerken boşta bir kere sağa dayınca ışık sönüyor ve 1e takınca 5e geçmiş oluyor.yani ilk 4 ile ikinci 4lü vites grubu gibi
bu nasıl bir sistem bilen varmı?
2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400
ilk videodaki şanzımanda ağır ve hızlı olarak vitesler ayrılır yeni şanzımanlardada öyledir ilki biraz daha ilkeldir üzerinde ayırıcı olmadan iki ayrı vites koluyla değiştirirsin dişli kombinasyonunu yaparsın
yeni tip şanzımanlarda ise atıyorum man s2000, fortunada vites bitirisin tokat atarsın,tokat atmak dediğim şey ayırıcı diğer viteslere geçmek için çalışır ve aynı vites yoluyla işini halledersin, diğer türlü biraz zor oludu vites yolu çok çok uzun olurdu diğer türlü ise vites kolu üzerinde ayırıcının butonu düğmesi levyesi vs olur Low ve High olarak yine yine onla beraber vites kombinasyonu yaparsın H vites yolu değişmez
körler sağırlar
bucuklu sisteme benzettim ben
ondeki kol ana vitesler arkadaki ise bucukları galiba...
boyle bisey duymusytum o olabilir![]()
bahsettiğiniz 2002 2003 bmc professiyonel kamyonlarda vardı.çarpma şanzıman da denir.bmc de kullandım acayipte keyiflidirözellikle 4 den sonra boşa alıp sağa vurunca çıkıs çak diye bi ses gelir
o beni benden alır
bende video yu izleyemiyorum ama büyük araçlarda çok değişik tip şanzımanlar var.örneğin scania larda bir dönem 4 vites yollu(1 i geri) şanzıman vardı fakat araç 12 vites.yandaki mandallarla ayarlanıyordu.
buçuk değil aslında hepsi ayrı vites kombinasyonlar farklıgenel olarak ağır ve hızlı olarak olur zevklidir kullanması
![]()
körler sağırlar
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)