User Tag List

9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: DSG Mekatronik Onarımı hk.

CGR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

DSG Mekatronik Onarımı hk.

Herkese merhaba,

Bundan 10 sene kadar önce Mk1 Tiguan ile bir yolculuğa başlamıştım. 2014 senesinde bu aracımı farklı sebeplerden ötürü satmak durumunda kalmıştım..
    2016 senesinde ise Volkswagen ile olan yolculuğum tekrar başladı ve 2013 model Golf 1.4 TSI 122 PS DSG şanzımanlı bir araca geçiş yaptım. DSG'ye geçiş için gösterdiğim direncin sebebi yakın çevremdeki arkadaşlarımın araçlarında meydana gelen problemlere şahit olmamdı, fakat bi şekilde bu yola girdik..

Her neyse vaktinizi çalmadan konuya gireyim.. Şubat ayından beri aracın vites geçişlerinde bi terslik hissediyordum, geçtiğimiz ay salgın dolayısıyla aracı pek dışarı çıkartmadım ama geçen cuma günü dışarı çıkmam gerekti, çıkmamam gerekiyormuş demekki yolda kaldım.

Aracı arkadaşımdan aldığım için benden önceki bakımlarının tam olduğunu biliyorum, bu nedenle yetkili servise çektirdim aracı belki iyi niyete sokarım diye, daha önce en yakın arkadaşımın A3'ünde benzer problem olmuştu onda da böylesi daha mantıklı gelmişti. Fakat servise çektirdiğimde benim aracımın model yılı itibariyle iyi niyete dahil olmadığını öğrendim.

Hafta sonu koronadan ötürü çalışmadıkları için şimdi telefonla bilgi verdiler, araçta DSG mekatronik arızası varmış.. Önce bi panik oldum bu dönemde bi de bununla mı uğraşıcaz diye fakat enteresan bir bilgi verdiler, sizin bir bilginiz var mı daha önce yaptıran oldu mu diye danışmak istedim.. Telefonda söylediklerine göre DSG Mekatronik onarımı yapmaya başlamışlar, zubizu indirimiyle 2.500 tl civarında bir tutarı varmış, bir gün müsaade istedim ama onay vermek mantıklı geldi sanayide yaptırmaktansa, hem böyle olunca bi sene de garantisi oluyormuş..

Tecbrübesi olan varsa paylaşabilir mi lütfen?

Teşekkürler şimdiden

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Servis tamir ediyorsa iyi. Dışarıda da tamir ediyorlar 2500 TL civarına yine 1 sene garanti veriyorlar. Ama serviste yaptırmak daha mantıklı olabilir.iyi niyetin yılını azaltmışlardı

EmreS13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çıkması işçiliğiyle beraber o fiyatlara geliyo normal servislerde. Bence çok iyi fiyat
    06 WTF 36 Corsa 1.7 ///06 FA 9273 İbiza cupra CTH SOLD..
    06 JZ 556 200SX S13 Forged , Drift Car Project

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yıllar yıllar önce bi arkadaşımın passat b6 tsi ını iyi niyete ramen benzer bi rakama çıkarmışlardı.fiyat gayet makul bencede

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2500 TL ise bedava zaten sanayide de benzer ya da 300-400 altına yapıyorlar. Şu var yetkili servis 2 yıl garanti veriyor takılan mekanik parçalara.
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ücret güzelmiş,zaten şuan aracı geri almak isteseniz arıza tespit ücreti isteyeceklerdir 200 300 fazlası da olabilir. ek olarak aracı aldırmak isterseniz kasko çekicisiyle vs.araç yetkili serviste demeyin çünkü çekici hizmeti bu şekilde veremiyoruz dediler bana. yani mantıken ya servisin önüne çıkarıcaksınız aracı ya da cebinizden ekstra çekici parası çıkacak..

driver_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne yapacaklarını öğrenmenizi tavsiye ederim? Neyi tamir edecekler tamirden kasıt kavramanın boşluğunu almak mi?

denizhandinc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyi niyet garantisi 5 yıl. 1 seneyle kacırmıssın. Normalde mekatronigi degistirme yoluna gidiyolardı en son o da 5-6 bin liralara geliyordu. 2500 e garantili onarım mantıklı. KM bilgisi vermemissin ama bence kavramayada baktır.

CGR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese merhaba tekrar,

Mesajlarınızı okudum ama yoğunluktan yazamadım.. Onarım için onay verdim. Geçtiğimiz hafta cuma fırsat bulup da gidip alabildim aracımı, 2.500 küsür bi rakama geldi..

Mekatronik onarım işçiliği yazıyor, sordum kavrama ile ilgili bi onarım değilmiş, mekatroniği söküp dağıtıp içinde bi onarım yapıyolarmış..

Teşekkür ederim yorumlarınız için

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler