Bir aracin motor yagi gereginden fazla koyuldugunda araca bir zarari olurmu?Arac yag yakmaya baslarmi?Yada motor fazla gelen yagi disari atmak ister ve motorun bir yerinden patlak verirmi?
Bir aracin motor yagi gereginden fazla koyuldugunda araca bir zarari olurmu?Arac yag yakmaya baslarmi?Yada motor fazla gelen yagi disari atmak ister ve motorun bir yerinden patlak verirmi?
IMPOSSIBLE IS NOTHING
keçelere zarar verir diye duymuştum.oda nelere yol açar bilmiyorum
fazlalık arabanın yağı çevirmesini zorlaştıracaktır keçeleri patlatır oralardan dışarı atmaya çalışırda fazlaysa boşaltıp normal seviyeye getirin yağın devirdaimi zorlaşacağından motor veriminide azaltır
Arkadaşların söylediklerine ek olarak yağ pompasına da fazla yük bindirebilir, bence hemen gereğini yapın...
yarım kilodan fazla ise keçelere zarar verir, kapakta terleme felan varsa yağın aktığını görürsün 200-300gr dan bişey olmazda daha fazlası sıkıntı. aslan bahsettiğin ölçü 1 parmak 1 lt üzerinde fazla bir yağ demek hemen müdahale etmek lazım.
40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)
Yağcıya gidip fazlasını çektirin.Ya da olmadı karterdeki tapayı açıp fazlasını akıtıp geri kapatın.Fazla olması en önemli olarak keçeleri patlatır.Misal arka krank keçesini patlatır sonra şanzuman indirip baskı-balata değiştirmek zorunda kalırsınız.Araba orasından burasından yağ kaçırır fazlası iyi değil.
Tapayı açıp akan yagı yarıda kesersek komple yag oluruz hepsini akıtıp bir bidona tekrardan dökmek en mantıklısı birde fazla mal göz çıkarmaz derler![]()
IMPOSSIBLE IS NOTHING
Aslan benzincide yağlamacılar çekiyor yağ çubuğunun ordan hortum salıp fazlasını vakumla çekiyorlar, karter tapasını açmaya gerek yok![]()
40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)
Bu arada araç benzinli yada dizel diye ayrım yapılmıyor dimi yada tüplü gibi her tip araçta aynıdır bu işlem fazla yağ olamaz yani
IMPOSSIBLE IS NOTHING
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)