Bio dizeli B5 yada B20 olanından standart turbo dizel yada kara dizel motorumuza koyarsak ne olur? Ya da bu yakıtları kullanmak için motorda değişikliğe gidilmelimidir?
Bio dizeli B5 yada B20 olanından standart turbo dizel yada kara dizel motorumuza koyarsak ne olur? Ya da bu yakıtları kullanmak için motorda değişikliğe gidilmelimidir?
Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager
uyumlu olması gerekir üreticinin onayı olmadan kullanılındığında enjektör pompa gibi elemanlar zarar görebiliyor özellikle yeni nesil ağır vasıtalar uyumlu değil çoğu
körler sağırlar
fifth gear'da eski kasa mercedes e serisi dizelin deposuna kızartma yağı mı ne koymuşlardı , sorunsuz yürümüştü , hatta o aracı bu şekilde uzun süre test ettiler diye hatırlıyorum
Tesla Model Y Juniper Sr / Togg T10x v2-Lr
eski nesil motorlarda kullanabilirsiniz yalnız yeni nesil çoğu motorda sıkıntı yaratır
körler sağırlar
sağda solda satılan buzdolabından daha büyük makinelerle yapılan biodizeli hiçbirşeyde kullanmanı tavsiye etmem.daha iyi gelişmiş sistemlerle denedik pompa sorunu yaşadık.mazot filtresi sorunu yaşadık.çok kalitelisini ki buda tr de birkaç yerde belki vardır kullandık bi ara.hiçbir sorun yaşamadık 1,5 dci megane ile.yakıtta artma azalma olmadı yine aynı seyretti.çekişte gidişte hiçbir değişiklik olmadı.188,000 km deyklen bile hala ortalama tüketim 4,2 lerdeydi ve ne mazot filtresi ne enjektör ne pompa vs hiçbir sorunu olmadı.
aynı derecede kalitesiz bir mazotu tolere edebildiği kadar kalitesiz bir biodizeli tolere edemiyor yeni motorlar.
iyisini yapmakta öyle sanıldığı gibi kolay değil.en önemli şey partikül.ki buda filtre,pompa,enjektör 3lüsünü nakavt etmekte birebir.
sağlıklı ve kaliteli olduğunu bildiğim dizeli cr yada eski pompalı dizelde gönül rahatlığıyla kullanırım.ha ama yeni otobüs kamyonların şu blutec muhabbetini bilmiyorum.sennanın dediği gibi yaramayabilir.zaten bitkisel yağ işi ile uğraşanlar nakliyede bunu kullanmak üzere atladılar hemen ama herkes işin öyle olmadığını anladı er yada geç.yani yeni nesil ağır vasıta motorlarında durum denildiği gibi biraz daha farklı olabilir
2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)