Merhaba son bir kaç haftadır aracımın şarj sisteminde sorunlar yaşıyorum bir ay önce şarj lambamın kontak açık pozisyonda yanmaması üzerine bir oto elektrikçiye gittim şarjı vs. ölçüldü arızalanmış şarj etmiyormuş.Şarj dinamosu söküldü sorun kömürlerin temas ettiği bakır kollektör lerde imiş neyse tamiri oldu aradan bir iki hafta geçti yine kontak açık pozisyonunda şarj lambam yanmadı tekrar oto elektrikçiye gittim tekrar söküldü ve aynı yerden yine su koyu vermiş yine tamiri yapıldı (aracım eski olduğu için şarj dinamom artık tedavülden kalkmış diyeyim yedek parçası yokmuş o yüzden sürekli tamirata gidiyoruz).Tekrar tamiri yapılıp montajı yapıldı bu gün yine aynı olayı yaşadım kontak açık durumunda şarj lambamın yanmaması vs. vs. yine elektrikçiye gittim ve yine şarj dinamosunu söktük bu sefer hem kollektörler hemde rotordaki bobin yanmış.
Sistemde bir iki değişiklik ve gerekli montaj ayakları yapıldıktan sonra orjinaline göre daha modern yeni nesil bir şarj dinamosu taktik araca eski şarj dinamom 70 amper miş yeni taktığımız ise 150 ampermiş montaj yapıldıktan sonra şarjı vs. ölçüldü ben anlamıyorum ancak usta her şey normal tamamdır dedi 225 tl ödedim.
Akşam farkettim araç rölantide iken gaz pedalına çok çok hafif bir dokunuş ile farlarımda bir canlanma oluyor pedalı bırakınca yine eski haline dönüyor bu neden kaynaklanır ? Ayrıca araç çalışırken şarj lambamda çok çok hafif bir kızarma söz konusu oluyor şöyleki gösterge ışıklarını kapattıktan sonra karanlık bir ortamda fakediliyor bu iki olay beni huzursuz etti sizce ne anlama geliyor yinemi sorun yaşayacağım ?