araba zaten ustamdaydı benzin deposunun borusunda çürükler varmış benzin kokusundan durulmuyoduaradım söyledim 15-40 yağ koyacak
![]()
Bir hortlatmada benden gelsin tam bana gore konu
Arabam 1.6 A3 arkadaslar su meshur motor lpg var 5w40 koyuyorum daha 6binde eksiltiyor 10w40 koyuyorum sikirti yapiyor ben ne yapicam bu arada km 130k ?
Vorsprung Durch Technik
hortlamaya birde ben kelepçe vurayım ...
honda accord 2.0 vtec aracım 200K da ve 5-6 bin km de 1 litreye yakın eksiltmeye başladı 10-40 mobil 1 2000 yazan dan kullanıyordum. araçta lpg var ve en son yolda başıma geldi araç yüksek devirdeyken herhangi bir duman atma yok ama ışıklardan biraz hızlı kalkayım yada biraz torkta yokuştan ineyim 40-50 km hızlardan sonra vites değiştirdikten sonra gaza bastığımda duman atma başladı biraz araştırdıktan sonra 10-60 mobil ile değişimi yaparsama bir miktar keseceğini söylediler ne kadar doğrudur ? doush nickli arkadaşımızda 10-60 yağdan sonra 10-40 dan verim alamadığını söylemiş bu da aklıma takıldı açıkcası
Yaglari arastirdikca ve bu konuyu okudukca kafam iyice karisti hortlatmadan edemeyecegim
Yeni bi arac aldim 95 model volvo 850 t5 aracin km si 300 bnde illaki asinma yag eksiltme vardir henuz bunu anlicak kadar uzun zaman gecmedi araci alali. Simdi yag degistirmeyi dusunuyorum ama birturlu karar veremedim eski sahibi 5-30 koydugunu soyledi bu km yengore bana ince geldi bu yag ve ilerde performansa yonelik seyler yapacagiz motorda simdi yuksek km li turbo bir arac var buna hangi yagi koymak mantiklidir
Ben olsam önce kaliteli bir 5-30 koyar bakardım eksiltme var mı diye. Fabrikasyon clearencelara bağlı bi durum birazda. Eksiltirse 10-40 devam ederdim
240k kmde alfa 75 2000 motor,genelde agresif devirli kullanırım ve çoğunluk kısa mesafe.aracı aldığımdan beri 10 40 kullanıyorum tüm 20 50 ısrarlarına rağmen ve çok eksiltiyor.1500 km de 1 ltre gibi.son koyduğum yağ mobil değil ve daha ince kıvamlıydı dahada arttı eksiltme.kitapçıkta yazan 10-50 ve maalesef bu yağ piyasada yok.10-60 mobil bu eksiltmeyi değecek değerde azaltırmı fiyatı açısından.20-50 için arabaya kıyamıyorum. yada 15-40 eksiltmeye fayda edermi.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum...
benim kullandığım markalar arasında en verim aldığım yağ valvoline max life.eksiltme açısından 10-40 valvoline 10 -40 mobilden iyi.aracı ilk aldığımda bostancı dan almıştım ama şu an bulamıyorum .valvoline türkiye kendi dağıtım ağını kurmaya çalışıyormuş.istanbulda bir nokta gözüküyor sadce valvolineeurope sayfasında.bayram sonu arayıp 10-60 almaya çalışcam.araç yağ tavsiye tablolarıda mobilden daha gerçekçi geldi bana.100.000 üzeri alfa 156 2.0 a 10-60 önerirken mobil sayfası 0-40 öneriyor ki mümkün değil 156 nın o yağı kullanması bence.valvoline özellikle ağır hizmet ve iş makinalarında efsane.bulabilirseniz deneyin derim.hatta vr1 racing serisinde admların 20-50 yağı var,normal 20-50 den hariç Valvoline Lubricant Advisor - Valvoline
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum...
bende ustamın tavsiyesine uyup mobil 10/60 kullanıyrum
arabam bilindiği üzere swap b16A2 waiparexs![]()
PROSTOCK GARAGE
SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS
Castrol, 2 numara demek istemiş galiba
Castrol bende sevmiyorum. Nedeni ise, Kaynama noktası daha alt bir derecede benim bildiğim. Bu da motora ekstaradan zarar demek.
Çöp değil fakat, markanın verdiği bir kalite hissiyatına oranlarsak Castrol'de de bence seçim yapılacak yağ değil.
fiyat/performans en iyi Mobil 1 bence.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)