User Tag List

Sayfa 5/8 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
142 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: 10/60 yağ ?

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araba çok performanslı hatta hiç performanslı bir araba değil 1,5 3 ileri otomatik top speedi 130kmh olan bi şehir içi arabası daha önce lpg takılı olduğu için klasik 20-50 koymuşlar

dediğim gibi benim yağ eksiltme yada sızdırma gibi bir sorunum yok tek sıkıntı fazlaca şıkırtım var motorda buda yağında durumunu görünce psikolojik olarak kalın bir yağ istememe neden oldu

yüksek kmli bu tarz bir motorda şıkırtıyıda min indirecek hangi yağı önerirsin peki yani yukarıda yazdıkların geçerli mi
    Bu şartlarda 15w40 öneririm. Şıkırtılarının temelde sebebi muhtemelen kullandığın 20w50 yağ. Bahsettiğin şartlarda kullanılan bir motora da 10w60 lüzumsuz olur. 15w40 yeterli olur. Hem de basamakları tek tek çıkmış olursun. Ayrıca 15w40 ekonomik bir yarı sentetik yağdır.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teşekkür ederim bilgiler için

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkür ederim bilgiler için
    Rica ederim.

İlaveten; Önümüz kış. 20w50 ile sıfırın altında soğuk marş basılan motora yazık.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araba zaten ustamdaydı benzin deposunun borusunda çürükler varmış benzin kokusundan durulmuyodu aradım söyledim 15-40 yağ koyacak

Utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir hortlatmada benden gelsin tam bana gore konu

Arabam 1.6 A3 arkadaslar su meshur motor lpg var 5w40 koyuyorum daha 6binde eksiltiyor 10w40 koyuyorum sikirti yapiyor ben ne yapicam bu arada km 130k ?
    Vorsprung Durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hortlamaya birde ben kelepçe vurayım ...

honda accord 2.0 vtec aracım 200K da ve 5-6 bin km de 1 litreye yakın eksiltmeye başladı 10-40 mobil 1 2000 yazan dan kullanıyordum. araçta lpg var ve en son yolda başıma geldi araç yüksek devirdeyken herhangi bir duman atma yok ama ışıklardan biraz hızlı kalkayım yada biraz torkta yokuştan ineyim 40-50 km hızlardan sonra vites değiştirdikten sonra gaza bastığımda duman atma başladı biraz araştırdıktan sonra 10-60 mobil ile değişimi yaparsama bir miktar keseceğini söylediler ne kadar doğrudur ? doush nickli arkadaşımızda 10-60 yağdan sonra 10-40 dan verim alamadığını söylemiş bu da aklıma takıldı açıkcası

92Sİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı orkuteren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hortlamaya birde ben kelepçe vurayım ...

honda accord 2.0 vtec aracım 200K da ve 5-6 bin km de 1 litreye yakın eksiltmeye başladı 10-40 mobil 1 2000 yazan dan kullanıyordum. araçta lpg var ve en son yolda başıma geldi araç yüksek devirdeyken herhangi bir duman atma yok ama ışıklardan biraz hızlı kalkayım yada biraz torkta yokuştan ineyim 40-50 km hızlardan sonra vites değiştirdikten sonra gaza bastığımda duman atma başladı biraz araştırdıktan sonra 10-60 mobil ile değişimi yaparsama bir miktar keseceğini söylediler ne kadar doğrudur ? doush nickli arkadaşımızda 10-60 yağdan sonra 10-40 dan verim alamadığını söylemiş bu da aklıma takıldı açıkcası
    bende daha önceden castrol 10/60 kullanıyodum ama geçen haftasonu mobil 10/60 yani doktor yağı kullandım. Sonuç hissedilir bi şekilde arabanın perf. artması ve motorunun sesi bile değişti diyebilirim.. kesinlikle mobil 10/60.... fiyatı 110 tl..

vm passat* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaglari arastirdikca ve bu konuyu okudukca kafam iyice karisti hortlatmadan edemeyecegim
    Yeni bi arac aldim 95 model volvo 850 t5 aracin km si 300 bnde illaki asinma yag eksiltme vardir henuz bunu anlicak kadar uzun zaman gecmedi araci alali. Simdi yag degistirmeyi dusunuyorum ama birturlu karar veremedim eski sahibi 5-30 koydugunu soyledi bu km yengore bana ince geldi bu yag ve ilerde performansa yonelik seyler yapacagiz motorda simdi yuksek km li turbo bir arac var buna hangi yagi koymak mantiklidir

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5w-30 nedir abi... Sakin gidip ara sıra gazlayacaksam 5w-40 koyardım ilk önce.
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben olsam önce kaliteli bir 5-30 koyar bakardım eksiltme var mı diye. Fabrikasyon clearencelara bağlı bi durum birazda. Eksiltirse 10-40 devam ederdim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    240k kmde alfa 75 2000 motor,genelde agresif devirli kullanırım ve çoğunluk kısa mesafe.aracı aldığımdan beri 10 40 kullanıyorum tüm 20 50 ısrarlarına rağmen ve çok eksiltiyor.1500 km de 1 ltre gibi.son koyduğum yağ mobil değil ve daha ince kıvamlıydı dahada arttı eksiltme.kitapçıkta yazan 10-50 ve maalesef bu yağ piyasada yok.10-60 mobil bu eksiltmeyi değecek değerde azaltırmı fiyatı açısından.20-50 için arabaya kıyamıyorum. yada 15-40 eksiltmeye fayda edermi.
    delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum...

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10-60 mobil başarılı castrol çöp..
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

imparatoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı doush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neye göre aciklarmisin?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alfa75 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    240k kmde alfa 75 2000 motor,genelde agresif devirli kullanırım ve çoğunluk kısa mesafe.aracı aldığımdan beri 10 40 kullanıyorum tüm 20 50 ısrarlarına rağmen ve çok eksiltiyor.1500 km de 1 ltre gibi.son koyduğum yağ mobil değil ve daha ince kıvamlıydı dahada arttı eksiltme.kitapçıkta yazan 10-50 ve maalesef bu yağ piyasada yok.10-60 mobil bu eksiltmeyi değecek değerde azaltırmı fiyatı açısından.20-50 için arabaya kıyamıyorum. yada 15-40 eksiltmeye fayda edermi.
    Mobil peak life 5w-50 var rahat bulursunuz..

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 54th540 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neye göre aciklarmisin?
    aynı soruyu sormak istiyorum ben de... BMW 1996 dan beri M serilerine Castrol 10-60 önerir... benim maseratinin bile kitapçığı aynı şekilde, mobil 10-60 ile castrolün farkı var evet ama çöp-çöp değil şeklinde değil...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

brkkksln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı doush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çöp?
    Hangi araçla ne devir bandında hangi sıcaklıkta kać km ne tür muadille karşılaştırdın ve bu kanıya vardın bizi aydınlatırmısın?

Ha mobil yerine ben castrol koyup 1000 km de bir yağ deģişiyorum.10 60 mobil 1 de koydum önceden ama mobil 1 i sevmedim lakin çöp diyemem.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim kullandığım markalar arasında en verim aldığım yağ valvoline max life.eksiltme açısından 10-40 valvoline 10 -40 mobilden iyi.aracı ilk aldığımda bostancı dan almıştım ama şu an bulamıyorum .valvoline türkiye kendi dağıtım ağını kurmaya çalışıyormuş.istanbulda bir nokta gözüküyor sadce valvolineeurope sayfasında.bayram sonu arayıp 10-60 almaya çalışcam.araç yağ tavsiye tablolarıda mobilden daha gerçekçi geldi bana.100.000 üzeri alfa 156 2.0 a 10-60 önerirken mobil sayfası 0-40 öneriyor ki mümkün değil 156 nın o yağı kullanması bence.valvoline özellikle ağır hizmet ve iş makinalarında efsane.bulabilirseniz deneyin derim.hatta vr1 racing serisinde admların 20-50 yağı var,normal 20-50 den hariç Valvoline Lubricant Advisor - Valvoline
    delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum...

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende ustamın tavsiyesine uyup mobil 10/60 kullanıyrum
    arabam bilindiği üzere swap b16A2 waiparexs
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

Trance-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 54th540 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neye göre aciklarmisin?
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı soruyu sormak istiyorum ben de... BMW 1996 dan beri M serilerine Castrol 10-60 önerir... benim maseratinin bile kitapçığı aynı şekilde, mobil 10-60 ile castrolün farkı var evet ama çöp-çöp değil şeklinde değil...
    Alıntı brkkksln Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çöp?
    Hangi araçla ne devir bandında hangi sıcaklıkta kać km ne tür muadille karşılaştırdın ve bu kanıya vardın bizi aydınlatırmısın?

Ha mobil yerine ben castrol koyup 1000 km de bir yağ deģişiyorum.10 60 mobil 1 de koydum önceden ama mobil 1 i sevmedim lakin çöp diyemem.
    Castrol, 2 numara demek istemiş galiba
    Castrol bende sevmiyorum. Nedeni ise, Kaynama noktası daha alt bir derecede benim bildiğim. Bu da motora ekstaradan zarar demek.
    Çöp değil fakat, markanın verdiği bir kalite hissiyatına oranlarsak Castrol'de de bence seçim yapılacak yağ değil.
    fiyat/performans en iyi Mobil 1 bence.
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okudum, şimdi bakırköy minibüsüne binip, meydana kadar ring hayali kuracagım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)