Şimdi farkettim bu karburatör değil aslında itb nin değiştirilmiş custom çalışma yapılmış hali.Karburatörde zaten enjektör tps sensörü vs. olmaz.
http://d1211.hizliresim.com/13/s/g73gu.jpg
Printable View
Şimdi farkettim bu karburatör değil aslında itb nin değiştirilmiş custom çalışma yapılmış hali.Karburatörde zaten enjektör tps sensörü vs. olmaz.
http://d1211.hizliresim.com/13/s/g73gu.jpg
Açın hoparlörleri :D
HONDA CR-X Si DOHC + Milini Solex 44
benim eski arabada itb bağlamıştım sencron gauge yi ebaydan aldım içinde değişik bi su olan 4 tane boru bir uçları birbirine bağlı diğer uçlarıda tek tek motora bağlı önce cihazı senkron ediyosun sonrada herbir karbüratörü veya itb yi tek tek senkron ediyosun çok zor değil zaten en önemli şey rölantiyi tutturmak tam gazda vakum yok oluyo içeri allah ne verdiyse o giriyo
bu sisteme geçiceksen önemli olan şey kaç mm lik itb kullanıcaksın benim kullandığım itb ler 42mm likdi bu çap hem orta hem üst için ideal alt devir istiyosan çapları küçültmelisin 35 38 gibi üst devir canlı olsun dersen buseferde büyütmek zorundasın 45 48 gibi zaten çokda fazla seçeneğin yok ben ebaydan aldım 900 lük honda itb si 52 dolara geldi kargo dahil üzerinde enjektör kütük tps map jikle allah ne verdiyse dolu halde aldım
gelelim yakıt konusuna yakıt içeri soktuğun hava ile doğru orantılıdır itb taktığında içeri soktuğun hava miktarı artar doğal olarakda yakıtı arttırmak zorundasın bu sana güç olarak kesinlikle geri dönücektir ama günlük kullanımdada seni bi miktar yorucaktır orjinal itb li arabalarda bu filtre kutusuyla sağlanır arabada itb wardır ama filtre kutusu havanın içeri girmesini bir miktar kısıtlar buda yakıt ekonomisi sağlar
bu sistemin en zor kısmı filtre işidir ebayda susage veya sock filtre diğe geçen filtreler war bunlar işini görür ama ömürleri çok kısa günlük kullanırken takılıp sonra sökülebilen kolay bi filtre yapman lazım
not: düzgün bişi istiyosan mutlaka ve mutlaka standalone a ihtiyacın war :D ayriyetten araştırdığım kadarıyla itb ile güzel bi şekilde hazırlanmış 80mm lik tek kelebekli bi manifold arasında 3-5 hp den fazla fark çıkmıyo tek kelebekli manifoldu ayarlamak itb den kat be kat kolay
Mengü abi açıklama için teşekkür ederim çok faydalı oldu.Racing motor itb sini standalone bir beyin ile sorunsuzca kullanabilirmiyiz ? Ayrıca alakasız olacak fakat itb ler turboda pek sağlıklı olmuyormuş bunun aslı varmıdır ?